Sebundeizu MONDAY→THURSDAY (Seven Days 1.) (2015) 22

Seven Days: Monday - Thursday · セブンデイズ MONDAY→THURSDAY
66' · japán · dráma, romantikus 16

Seryo Toji egy igen népszerű, elsőéves felső-gimnazista fiú. Mindenki tudja, hogy Toji hétfőn bárkivel randizik, aki szerelmet vall neki, ám minden vasárnap szakít az illetővel.

Shino Yuzuru végzős ugyanabban a felső-gimnáziumban, ahová Toji is jár. Nagyon csinos fiú, de eddig minden… [tovább]

Szereposztás

Hirose TomokiSeiryo Toji
Yamada James TakeshiShino Yuzuru
Hiyori YuukiUtsumi Takeshi
Tanaka HinakoKoike Arisa
Sagara ItsukiTajiri
Takiguchi Yukihiroklubvezető

Kedvencelte 3

Várólistára tette 22


Kiemelt értékelések

Netta88 

Nem épp BL témájú filmet kerestem, de mit lehet tenni, ha a kiszemelt színészek ilyenben játszanak? :D Nem, egyáltalán nem baj, sőt, jó, ha több különböző szerepben láthatom őket, így tudom igazán megmondani, hogy a színész tényleg jó színész-e. Hirose Tomokinál ez az első, hogy főszerepben látom, és bár a TR filmben kevés szerepe volt, a Dansui-t meg még nem néztem végig, de az eddig látottak alapján tetszett a karaktere és a játéka, ezért is gondolom úgy, hogy érdemes rá is odafigyelni. Egyébként most nézem, hogy Yamada James Takeshi-vel sem most találkozok először, és valószínűleg nem is utoljára. :D
No, de a film. Én a 66 percet sokkal többnek éreztem a lassú lefolyás miatt, de egyáltalán nem érzem úgy, hogy ez baj. Tetszett, hogy ilyen lassú a történet, hogy a szereplők kapcsolata ilyen lassan alakul. Tetszettek a belső monológok, mert így még jobban meg lehetett ismerni a szereplőket, hogy mit gondolnak magukról, a másikról, a helyzetről. Seiryou és Shino kapcsolata nagyon szépen van ábrázolva.
Nekem ez a film nagyon tetszett, úgyhogy nem is várok a másik részével, nézem is meg azt is. :D

2 hozzászólás
Dreamborder 

Érdekes, hogy kb. harmadjára látom és igazából egyre jobban tetszik. :)

2 hozzászólás
Shad 

Fene sem tudja miért, de mostanában megtalálnak ezek az LMBT témák:D talán mert mostanában folyamat Yuri on ice zenét hallgatok és ahogy barangolok akaratlanul is belebotlom:) hát tegnap úgy belebotlottam, hogy két és fél órán keresztül fel sem tudtam állni:P
Történet maga: adott két főszereplő az egyikük Shino Yuzuru , aki egy normális középosztálybeli család tagja, tipikus szépfiú, akit imádnak a csajok, de őt valahogy egyik sem teszi boldoggá, de mindig Vele szakítanak. Sosincs egy hosszútávú kapcsolata, ezzel barátai is ugratják. Másik főszereplőnk Seryo Toji, egy felső osztálybeli srác, aki együtt él bátyjával és annak feleségével(akibe mellesleg szerelmes). Seryo arról híres az iskolájukban, hogy minden héten mással randizik és mindig azzal, aki hétfőn legelőször megkéri rá. Egy nagyon boldog hetet töltenek együtt, majd vasárnap Seryo szakít. Mindenki azt hiszi szórakozik a lányokkal, de egyik lány sem haragszik rá, mert bevallásuk szerint életük legszebb hetét tölthetik vele. Senki sem tudja, hogy ő nem szórakozik, csak azt a személyt keresi, akibe szerelmes lehet és végre „megszabadulhat bűnös szerelmétől a bátyja felesége iránt”. Aztán egyik hétfőn Shino az iskola előtt a pizzájára várva összefut Seryo-val és poénból /kiábrándultságból vagy ő sem tudja miért megkérdezi őt, hogy azon a héten randizna-e ővele és itt megkezdődik a hetük :) ahogy haladunk az időben nap nap után alakul a kapcsolatuk is:) Seryo tud mást szeretni? shino képes elfogadni, hogy ő csak „második”? egyáltalán el tudják fogadni, hogy mindketten férfiak? közben a hét telik és ez beárnyékolja az életüket, hisz a napok fogynak közeledik a vasárnap és dönteniük kell…
Az kezdjen bele, aki bírja a lassú folyású filmeket. Tipikus lassú víz partot mos, sokat „gondolkoznak benne” rövid belső monológokkal, de én mazochista vagyok ilyen szempontból , nagyon szeretem a sci-fikben is a pszichológia hatásokat látni, ki mit és miért cselekszik. Én mégis 2,5 órán keresztül képtelen voltam otthagyni. (Legerősebb jelenet egy zárt ajkas csókolózós jelenet, ha valaki azért fél megnézni, hátha túl sokat látna:P) Jó filmnézést, annak aki belevág:) (alapvetően két részből áll Hétfőtől-Csütörtökig és a Péntektől Vasárnapig, de egyben is fellelhető)
Módosítva 2018-ban: spoiler
Módosítva 2020-ban: spoiler
Módosítva 2020-ban újra újrázva:PP még mindig szeretem…:)

7 hozzászólás
Békacica 

Nem vagyok egy nagy boys love meg yaoi fan, meg igazán live actiont is csak szökőévente nézek. Valószínű nem is leszek már lelkes fangirlje ezeknek.
Egyébként maga a film egészen jó, érzékenyen ábrázolja ezt a kapcsolatot, jól építkezik, és a karakterek – főleg Seiryora koncentrál a film – is érdekesek.

Off: Tanultam egy új szót a népszerű jó csávóra: ikemen.

Valószínűleg a második részt is megnézem.

Nympha17 

Valószínűleg rosszul kezdem, de a manga után más milyennek képzeltem Seryot. Az őt játszó srác nekem nem hozta át a karaktert, de a film eleve sokkal érzelgősebbre vette a figuráját. Hiányzott az a jóképű kisugárzása, amitől megértettem volna, hogy miért van mindenki elájulva tőle.
Yuzuru vele szemben sokkal férfiasabb volt, tőle pedig valami lágyságot vártam volna, de aztán neki megbocsátottam, mert nagyon tetszett a kinézete :P Főleg amikor íjászkodott. Akkor tényleg hűűűhaaa volt ^^ De hát a japán íjászokkal engem amúgy is kenyérre lehet kenni. ><
A kapcsolatuk ábrázolása azonban tényleg jól sikerült, ahogy ismerkednek egymással az aranyos volt, és az is tetszett, hogy éreztették a köztük lévő korkülönbséget.
A filmben nagyon szép képek vannak a városról, a tájról, szívesen elnézegettem őket.

crissy 

Wow.
Hát ez egy eszméletlenül szép film, bár tény, hogy nem fogja mindenki szeretni.
A történet két népszerű középiskolás srácról szól, akik úgy döntenek egy nap, hogy randizni fognak egymással. Mi ez, ha nem minden fujoshi álma? :D A csavar viszont az, hogy Seryo előző kapcsolatai mind tudatosan egy hétig tartottak, s ezzel Shino is tisztában van, mégis úgy dönt, randira hívja Seryot.
A sztori lassabban folyik, s szerintem ez az, ami miatt sokan nem fogják szeretni, hiszen a két srác megismerkedésén, randizásán kívül konkrétan semmi más nem történik. Mégis, az érzelmek kialakulása egyszerűen kézzel fogható, teljesen átjön, s ez az, ami szerethetővé teszi. Egyszerre érzi magát a néző pluszban s megtisztelve a főszereplők találkozásai során.
Szóval tényleg nagyon szép történet. Megyek is s megnézem a folytatását.

1 hozzászólás
krlany 

Azt látod bennem akit akarsz, akire vágysz, nem pedig azt, aki én vagyok. Úgyhogy miért ne járhatnék egy olyannal, akivel csak egy hétig tart. Vele akár önmagam is lehetek… Asszertivitás, a saját érdekeid érvényesítése… és nézd, mi lesz belőle! Jól érzed magad a bőrödben, és közben felfedezed önmagad.

GentleRain 

Nem is értem, miért vártam eddig ezzel a filmmel. Aranyos, igazi kis love story két fiú között. Nagyon tetszett, mind Touji, mind Yuzuru remek karakterek. Szóval, megérte megnézni. Ja, és BL, amit imádok! Minden van benne; édes fiúkák, szerelem, dráma, humor, bizonytalanság, szóval elégedett vagyok.
És persze abszolút semmi „csúnya” dolog nem történik benne, szóval a műfajtól ódzkodók is nyugodtan megnézhetik.

3 hozzászólás
molly_

Nagyon jó kis film, olyan igazi, nyugis délutánon hátradőlős, kikapcsolós, romantikus. :) Attól sem kell megijedni, hogy a szerelmespár jelen esetben két fiú, mivel semmi 18+ nincs benne, vagy bármi, aki kiverné a biztosítékot egyeseknél, nagyon visszafogott az egész. :D
Mindkét főszereplőt megszerettem, szuper karakterek, az sem zavart, hogy a színészek már rég nem középsulisok. :)

8 hozzászólás
Marinette 

Tetszett, kifejezetten tetszett. Izgulok, mi lesz péntek-szombat-vasárnap :)


Folytatása

Összehasonlítás

Seven Days


Hasonló filmek címkék alapján