Rómeó és Júlia (2013) 55

2 díj · 0 jelölés

Minden idők legszebb szerelmi történetének újraértelmezett feldolgozása. A középkorban játszódó történet színhelye ezúttal nem Verona, hanem az olasz Alpok egy eldugott kis települése, ahol a dermesztő hideg és sötétség adja hátterét a Rómeó és Júlia között fellobbanó perzselő szerelemnek. A két… [tovább]

angol

Képek 29

Szereposztás

Douglas BoothRomeo
Hailee SteinfeldJuliet
Ed WestwickTybalt
Damian LewisLord Capulet
Laura MoranteLady Montague
Tomas AranaLord Montague
Kodi Smit-McPheeBenvolio
Natascha McElhoneLady Capulet
Stellan SkarsgårdVerona hercege
Christian CookeMercutio

További szereplők

Kedvencelte 8

Várólistára tette 120


Kiemelt értékelések

Theana 

Bevallom őszintén, a végére nagyon megszerettem a történetet. Az elején annyira nyálasnak tartottam, és úgy éreztem, na, ezt a gyomrom már nem bírja tovább, de az események haladtával valahogy magával ragadott.

Hailee borzalmasan játszott. Nem tudom, mi történt, és haragszom a rendezőre, hogy ilyen kevés színészi játékkal játszott jelenetet (wow, micsoda asszociáció, nem is direkt volt) bevágott, mert olyan erőltetett volt, ahogy beszélt, természetellenesen hatott az a szöveg, amit mondott. De kinézetre abszolút eltalálták. Kinéztem volna belőle a 15-16-ot.

ED WESTWICK. Én nem tudom, hogy ő alapból így viselkedik-e, de nekem teljesen beadta, hogy ő Tybalt. Ugyanígy Booth is. A többiek sokszor nevetségesnek tűntek, de voltak jó részek.

Amit agyon szeretnék dicsérni, az a zene. Gyönyörűségesen szépséges, zseniális. Tényleg nagyon szép. "Hogy írhat valaki ennyire kicssztt jó zenét?"

A ruhákért sok-sok csillag, ugyanígy a beszédért, és nagyon örültem, hogy erre végre figyeltek nem úgy mint a Reignben…, sokszor meg kellett állnom, mert nem értettem néhány szót.

(Amúgy ez a „cipővel az ágyon” dolog, ez csak nálunk nem népszerű?)

Chriss 

Már sok feldolgozását láttam a történetnek. Nekem tetszett, szerintem a színészek remekül játszottak. Damien Lewis-t az Életfogytig zsaruban ismertem és kedveltem meg, szerintem Lord Capuletként is megállta a helyét. Rómeó elsőre kicsit, csúnya szóval élve „nyálasnak” tűnt nekem, de aztán kibékültem vele. Nem tudom miért, nekem a legszimpatikusabb a kis Benvolio volt. Itt Mercutiot nem tudtam szeretni, pedig a musicalekben a kedvencem. Stellan Skarsgardot is érdekes volt látni Verona hercegeként. Olyan sok mindent nem tudok írni erről a filmről és a történetről sem, hiszen láttuk már ezerszer. Korrekt feldolgozás, de egy időre pihentetem a Rómeó és Júlia történetét :)

Szeszj 

Nem is tudom ez nekem annyira nem tetszett. Igazából túl nyálas lett vagy egyszerűen csak unalmas. Még az eleje úgy ahogy tetszett, kb a közepéig de utána már annyira nem. Igazából untam ez volt a legnagyobb bajom. Jó azért nem volt rémes, a kosztümök a zenék és maga a hely nagyon tetszett.
A szereplők is jók voltak, főleg Douglas Booth és Ed Westwick voltak jók. Hailee Steinfeld annyira nem volt jó Júlia. Mármint külsőre még oké de mégis valahogy nem volt az igaza.
Szóval nem volt vészes de nem lett kedvenc.

Littlegirl 

Sokkal jobb volt, mint számítottam rá. Igaz, a szereposztáson kissé meglepődtem, mert nem néztem meg az elején, hogy kik játszanak a filmben, de hamar túltettem magam rajta.
Maga a történet elég érdekesen volt feldolgozva a karakterek szerepét is belevéve. Furcsa volt Ed Westwicket Tybaltnak látni és Douglas Booth-t Romeonak. :D Mondjuk Hailee Júliaként nem nagyon kápráztatott el. Viszont a filmben lévő ruhák annál inkább. *-*

ienski

Mivel az eredeti történet is közel áll a szívemhez, elég nehéz lett volna azt elérni, hogy ne teljes figyelemmel a televíziót bámulva üljem végig. Nem tökéletes alkotás, de szerethető.

viky0222 

Nem ez lesz a kedvenc feldolgozásom, ez biztos, de tulajdonképpen nem volt rossz. Néhol kicsit unalmas, máshol pedig kicsit nyálas lett. Douglas Booth egészen tetszett Romeo-ként, Hailee viszont nekem nem annyira jött be Júlia szerepére. Ed Westwick először furcsa választásnak tűnt Tybaltnak főleg a Gossip Girl miatt szerintem de aztán eléggé tetszett, ahogy alakított, és meggyőzött. A ruhák is jól meg lettek csinálva, és úgy összességében korrekt feldolgozás. A történetről sokat nem lehet elmondani, ezerszer látta már mindenki, kb. minden létező feldolgozásban. :D

Netta88 

Nekem a filmek közül eddig ez a feldolgozás tetszett a legjobban. A helyszín, a díszlet és a ruhák is csodaszépek voltak. A színészi játékkal sem volt baj szerintem. Júlia mondjuk egy kicsit fura volt, meg az, hogy Benvolio ilyen fiatal, de még ezekre se tudom azt mondani, hogy nem volt jó vagy nem tetszett. Mint mindig most is sajnáltam, hogy Mercutio meghalt. Ő valahogy mindig belopja magát a szívembe. Legalábbis a musicalekben is nagy kedvencem. Szerintem érdemes megnézni, akár többször is ezt a művet.

Kemiviki 

Annyira nem nyűgözött le ez a feldolgozás.
Juliet karakterét játszó színésznő szerintem borzalmasan játszott. Olyan erőltetett volt a fiatalok közötti vonzalom, szerelem.
Plusz nekem túlságosan nyálas lett.
Viszont a zenék és a kosztümök!! Gyönyörűek!
És Douglas Booth is xD xD

Zakuro 

Nem rossz, nem rossz, de, azt kell, hogy mondjam, ennyi feldolgozással a hátam mögött már a világon semmi újat nem tudott nyújtani: más színészek ugyan, és más helyszínek, de az összes többi változatlan – ergo, majdhogynem felesleges volt elkészíteni. Azt mondjuk értékeltem, hogy itt nem feledkeztek meg Parisról, aki, az összes többi adaptációban (kivéve a magyar musicalt), miután Júlia „meghal”, úgy tűnik el, mintha sosem létezett volna.
Azt meg nem igazán értettem, Benvoliót miért egy kisfiú játssza, de mindegy is. Tybalt viszont nagyon jó volt: szintúgy a magyar musicalt leszámítva számomra nem volt különösebben érdekes, vagy épp kedvelhető ez a szereplő egyik feldolgozásban sem. Szimpatikusnak mondjuk itt sem szimpatikus, viszont karakteres, és a színész is nagyon odatette magát. Plusz a kosztümök és a díszletek valami elképesztően gyönyörűek :33

KHLexa

Csodálatos feldolgozás volt. A két főszereplőt szerintem nagyon eltalálták, viszont Ed Westwick, mint Tybalt nekem nagyon nem jött át. Főleg talán azért, mert hiába régen volt de én a Pletykafészek Chuck-jaként ismertem meg és nekem ő mindig az is marad. Ez a haj annyira nem illett hozzá.


Népszerű idézetek

Theana 

Friar Laurence: Their own forbidden love did murder them.

Theana 

Juliet: My love only sprung from my only hate.

Theana 

Lady Capulet: Tell me, daugther, what do you think of marriage?
Juliet: I never think of it.
Lady Capulet: Well, think of it now.

Theana 

Juliet: Oh, Romeo, Romeo, where for art thou, Romeo?

Theana 

Juliet: Do you believe we'll meet again?
Romeo: I do no doubt it.

Theana 

Juliet: Somebody is coming. Then I'll be brief.


Hasonló filmek címkék alapján