Rokka no Yuusha (2015–2015) 12

Rokka: Braves of the Six Flowers · 六花の勇者
24' · japán · akció, animációs, kaland, fantasy, sorozat, anime 13
1 évad · 12 rész

„A legendák úgy szólnak, hogy mikor majd démonok ébrednek a sötétség mélységeiből és a világot élő pokollá változtatják, a Sors Istennője hat hőst fog kiválasztani és erővel ruházza fel őket, hogy megmentsék a világot. Mindig hatot választanak. És emiatt úgy ismerik őket, mint a Hat Virág… [tovább]

japán

Képek 1

Szereposztás

Saitou SoumaAdlet Mayer (hang)
Sawashiro MiyukiAdlet Mayer (fiatal) (hang)
Yuuki AoiFremy Speeddraw (hang)
Suzumura KenichiHans Humpty (hang)
Hikasa YoukoNashetania Loei Piena Augustra (hang)
Kakuma AiChamo Rosso (hang)
Satou RinaMora Chester (hang)
Uchiyama KoukiGoldov Auora (hang)
Rokka no Yuusha (2015–2015)
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

Kedvencelte 2

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Nagyon alulértékelt alkotás.
Azt hiszem a Death Note (2015–2015) esetén emeltem ki, hogy mik szükségesek egy jó krimihez – ezek között volt, hogy a néző ne tudjon túl sokat. Ne legyél képes magadat a karakterek helyébe képzelve száz százalékig összekötni a szálakat, és rábizonyítani a tettesre a bűnét, mert akkor, mint krimi az a sorozat bukik. És a Rokka no Yuusha nagyon jó krimi.
A felütése hangulatos (a dél-amerikai kultúra szerepét külön értékeltem), a fantasy igényes, a karakterek (talán egy kivétellel) nagyon szerethetőek. Az animáció kellemes (később vannak gyönyörű pillanatai, de úgy általánosságban csak kellemes). Kezdetben azt hisszük, szimpla shounen sztori lesz, hat hős nekimegy egy démonkirálynak, de nagyon hamar kiderül, hogy az első évad igazából inkább egy nyomozós vonalra lép… és annak ellenére, hogy vannak látványos red herringek, és írói szemmel nézve hamar meg lehet sejteni a tényleges csalót (én is megsejtettem), annyira lassan adagolják az információkat, hogy nem igazán lehet idő előtt bebizonyítani, hogy ki és pontosan mit csinált.
Adlet zseniális főhős, kicsit rókaszerű a stílusa, kicsit emlékeztetett Weismann karakterére is (K-project) aki az egyik kedvenc főhősöm. Rajta kívül még Maurát és Hans-ot is nagyon bírtam… de igazából mindenki szerethető, egyedül Flamie-vel nem sikerült kibékülnöm. A karakterdizájnoknál sajnos erősen jelen van a fanservice, de van néhány kifejezetten jól eltalált.
Nagyon sajnálom, hogy nem lett második évadja – 2015 elég erős mezőnyt hozott, és minden kreativitása ellenére ez az anime nem szól akkorát, hogy lenyomja őket. Ajánlom megtekintésre, adjatok neki egy esélyt.

5 hozzászólás
Békacica 

Nekem tetszett a felütés, meg a karakterdizájnt is ízlésesnek tartom. Eleinte a krimi szál is érdekfeszítő volt. Aztán elkezdték húzni, és klisé szerint mindent arra a srácra kentek, aki nyilvánvalóan nem bűnös. És akkor már majdnem lesz belőle egy death game, ami nem is lett volna hülyeség, de nem lesz, és nem ez a baj. Az a cliffhanger zavar engem mindig, amivel rá akarnak venni, hogy olvassam a mangát. Ugye mondanom sem kell, hogy kövi évad az ritka, mint a fehér holló.
Nem utolsó sorban pedig végig a falat kapartam a gagyi cgi miatt.

kriszmanesz

nem hiszem, hogy túl mély nyomokat fog hagyni bennem ez a sorozat. pedig az első epizód egész jól kezdődött. igen, gondoltam, ez a jó kis mágiával megspékelt fantasy lehet… egészen addig, amíg meg nem láttam a hercegnő nyuszijelmezét! ezen annyira nem tudtam túllépni, hogy valahányszor megláttam őt, elment a kedvem attól, hogy továbbnézzem. aztán az ötödik epizódtól átment az egész egy bizarr Agatha Christie krimibe, amikor kiderült, hogy spoiler és amikor azt hiszed vége az egésznek, beesik egy tehénjelmezes(!!!) csajszi spoiler. hát paff.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Adlet: Hosszú ideje… na jó, tegnap óta… szerelmes vagyok beléd.


Hasonló filmek címkék alapján