Hanyou no Yashahime: Sengoku Otogizoushi (Inuyasha 3.) (2020–2021) 15

Yashahime: Princess Half-Demon · 半妖の夜叉姫
24' · japán · akció, animációs, kaland, vígjáték, fantasy, sorozat, történelmi, anime 13
1 évad · 24 rész

A középkori Japánban Towa és Setsuna, a féldémon ikerpár egy erdei tűz miatt elszakad egymástól. Mialatt Towa kétségbeesetten keresi a nővérét, egy különös alagútba sétál, ami a jelenkori Japánba viszi. Itt Kagome öccse, Sota és a családja nevelik fel Towát.
Tíz évvel később az átjáró… [tovább]

Japan · Magyar
Japan

Képek 8

Szereposztás

Tadokoro AzusaMoroha (hang)
Komatsu MikakoSetsuna (hang)
Matsumoto SaraHigurashi Towa (hang)
Yamaguchi KappeiInuyasha (hang)
Narita KenSesshoumaru (hang)
Yukino SatsukiHigurashi Kagome (hang)
Kuwashima HoukoSango (hang)
Yasumura MakotoMiroku (hang)
Gomazuru AyaKinu (hang)
Urao TakehiroHisui (hang)

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

Chriss 

Hát nem mondom, hogy nem maradtak bennem kérdések… Meg ez a függővég is. Azonban kezdem azzal, számomra teljesen visszaadta az Inuyasha hangulatát. Nem kellett sok idő, míg hozzászoktam az új felálláshoz. Kissé fércesen meg lett magyarázva, hová tűnt Kagome és Inuyasha, valamint Rin miért került oda, ahol épp van, de ez a huszonnégy epizód mintha csak hosszabb bevezetésként szolgált volna. Legalábbis ilyen fílingje volt. Azt nem tudtam eldönteni, itt most ki a főgonosz, Riku vagy Kirinmaru esetleg Zero, mert mindegyikük ellentmondásosan viselkedett. Sesshoumarun sem tudtam kiigazodni, nem vitte túlzásba az apai szeretetet. Azért megerőltethette volna magát. Oké, tudom én, végig mi volt a szándéka, és nem kenyere az érzelgősség, de akkor is. És akkor a lányok. Setsuna örökölte apja vérmérsékletét, Towa a kinézetét. Moroha meg le sem tagadhatná, hogy Inuyasha lánya. Ugyanolyan önfejű és nagyszájú, de én ezt mégis szerettem benne. Mindegyik hercegnőt szerettem. A szellemirtó Setsuna racionálisan gondolkodik, Towa viszont megtartotta azokat az emberi értékeket, amiket Sota és családja adott neki. Miroku és Sango azért odafigyelt a lányokra, ahogy Kaede is. Setsuna szellemirtóvá is válik. Továbbá tetszett az is, hogy Moroha, bár csak negyedszellem, mégis van olyan erős, mint Inu, mert szellemi erő mellett a Kagométól örökölt spirituális erőt is birtokolja. Az epizodikus részek arra voltak jók, arra kellettek, hogy megszokjuk a lányokat és ők is egymást. Feltűntek a régi karakterek is, ami szintén nosztalgikus hangulatot ébresztett bennem. Jaken is sokkal pozitívabb figurává vált, igazi gondoskodóvá. Az ikrek sokat köszönhet neki.
Én várom a folytatást nagyonis. Az openingek és az endingek nagyon ütősre sikerültek szerintem, és bár elsőre a dalok nem tetszettek, sokszori hallgatás után már megkedveltem őket. Jó volt látni a lányok küzdelmében az elődök örökségét. A befejezés hagyott némi űrt bennem spoiler Közel sem tökéletes ez az anime, én mégis kicsit elfogult vagyok vele szemben, és remélem, minden kérdést megválaszolnak a következő évadban.

25 hozzászólás
krlany 

Hát, így néztem, de minek. A 3 csaj közül egyik sem nyerte el a tetszésemet, még talán leginkább Setsuna a leghasználhatóbb közülük. Meg sem közelíti a nagy elődöt. De ha csak önmagában nézem se hozza az ilyen animétől elvárt színvonalat. Csalódás.

1 hozzászólás
perpetua

Nem igazán értettem, hogyan lehet egy egész évadot csillagozni csupán pár rész megnézése után. Kifejezetten szúrta a szememet az alacsony százalék, mert ennyire semmiképp se éreztem rossznak ezt a történetet. Valóban nem volt tökéletes, de a legtöbb sorozat nem is tud az lenni. Viszont azt a légkört visszahozta számomra, amit az Inuyasha-ban is szerettem és jó volt nézni a lányok ügyködéseit. Azért akadt pár dolog, ami nekem sem tetszett, mert nem volt minden rész lebilincselő (bár ezt se érzem nagy katasztrófának, mert szinte lehetetlen végig ugyanazt az izgalmi faktort fenntartani). A szereplők nagy része nem lopta be magát a szívembe, Moroha-t még mindig nem tudom hova tenni, Takechiyo, mert egyenesen bosszantott. Egyedül mégis talán az évadzárót érzem csalódásnak, mert kicsit összecsapott volt, ki kellett volna jobban dolgozni. Ettől függetlenül várom a folytatást, valószínűleg meg lett volna a világ ezen sorozat nélkül is, de ha már megszületett, akkor nézem, mert amúgy az alapgondolatok, a kiinduló ötletek nekem tetszettek. :)


Népszerű idézetek

Sizzy 

Nem számít kit kell legyőznöd, ha le kell győznöd.

1. évad 5. rész – Red Bone Palace Young Bone Circle
Sizzy 

Yawaragi: Elkezded az országpusztítást?
Bolond! Ha mindig hagyod, hogy a félelem eluralkodjon rajtad, végül elveszíted a szíved!
Moroha: Fogd be! Ez az én erőm!
Yawaragi: Egy csak harcra vágyó szörny nem nevezhető szellemnek!
Ha nem érzel félelmet, a tested és a lelked sem érez fájdalmat, mikor megsérülsz!
Ez is azt jelenti, hogy nem tudod megérteni az ellenfeled fájdalmát!

1. évad 16. rész – Moroha's Sword

Folytatása

Összehasonlítás

Inuyasha


Hasonló filmek címkék alapján