Hanyou no Yashahime: Sengoku Otogizoushi (Inuyasha 3/1.) (2020–2021) 23

Yashahime: Princess Half-Demon · 半妖の夜叉姫
24' · japán · akció, animációs, kaland, vígjáték, fantasy, sorozat, történelmi, anime 13 !
1 évad · 24 rész

A középkori Japánban Towa és Setsuna, a féldémon ikerpár egy erdei tűz miatt elszakad egymástól. Mialatt Towa kétségbeesetten keresi a nővérét, egy különös alagútba sétál, ami a jelenkori Japánba viszi. Itt Kagome öccse, Sota és a családja nevelik fel Towát.
Tíz évvel később az átjáró… [tovább]

japan · magyar
japan

Képek 8

Szereposztás

Tadokoro AzusaMoroha (hang)
Komatsu MikakoSetsuna (hang)
Matsumoto SaraHigurashi Towa (hang)
Yamaguchi KappeiInuyasha (hang)
Narita KenSesshoumaru (hang)
Yukino SatsukiHigurashi Kagome (hang)
Kuwashima HoukoSango (hang)
Yasumura MakotoMiroku (hang)
Gomazuru AyaKinu (hang)
Urao TakehiroHisui (hang)

További szereplők

Kedvencelte 6

Várólistára tette 34


Kiemelt értékelések

Chriss 

Hát nem mondom, hogy nem maradtak bennem kérdések… Meg ez a függővég is. Azonban kezdem azzal, számomra teljesen visszaadta az Inuyasha hangulatát. Nem kellett sok idő, míg hozzászoktam az új felálláshoz. Kissé fércesen meg lett magyarázva, hová tűnt Kagome és Inuyasha, valamint Rin miért került oda, ahol épp van, de ez a huszonnégy epizód mintha csak hosszabb bevezetésként szolgált volna. Legalábbis ilyen fílingje volt. Azt nem tudtam eldönteni, itt most ki a főgonosz, Riku vagy Kirinmaru esetleg Zero, mert mindegyikük ellentmondásosan viselkedett. Sesshoumarun sem tudtam kiigazodni, nem vitte túlzásba az apai szeretetet. Azért megerőltethette volna magát. Oké, tudom én, végig mi volt a szándéka, és nem kenyere az érzelgősség, de akkor is. És akkor a lányok. Setsuna örökölte apja vérmérsékletét, Towa a kinézetét. Moroha meg le sem tagadhatná, hogy Inuyasha lánya. Ugyanolyan önfejű és nagyszájú, de én ezt mégis szerettem benne. Mindegyik hercegnőt szerettem. A szellemirtó Setsuna racionálisan gondolkodik, Towa viszont megtartotta azokat az emberi értékeket, amiket Sota és családja adott neki. Miroku és Sango azért odafigyelt a lányokra, ahogy Kaede is. Setsuna szellemirtóvá is válik. Továbbá tetszett az is, hogy Moroha, bár csak negyedszellem, mégis van olyan erős, mint Inu, mert szellemi erő mellett a Kagométól örökölt spirituális erőt is birtokolja. Az epizodikus részek arra voltak jók, arra kellettek, hogy megszokjuk a lányokat és ők is egymást. Feltűntek a régi karakterek is, ami szintén nosztalgikus hangulatot ébresztett bennem. Jaken is sokkal pozitívabb figurává vált, igazi gondoskodóvá. Az ikrek sokat köszönhet neki.
Én várom a folytatást nagyonis. Az openingek és az endingek nagyon ütősre sikerültek szerintem, és bár elsőre a dalok nem tetszettek, sokszori hallgatás után már megkedveltem őket. Jó volt látni a lányok küzdelmében az elődök örökségét. A befejezés hagyott némi űrt bennem spoiler Közel sem tökéletes ez az anime, én mégis kicsit elfogult vagyok vele szemben, és remélem, minden kérdést megválaszolnak a következő évadban.

25 hozzászólás
krlany 

Hát, így néztem, de minek. A 3 csaj közül egyik sem nyerte el a tetszésemet, még talán leginkább Setsuna a leghasználhatóbb közülük. Meg sem közelíti a nagy elődöt. De ha csak önmagában nézem se hozza az ilyen animétől elvárt színvonalat. Csalódás.

1 hozzászólás
Bea_Csakegyolvasólány 

Kicsit féltem tőle, mert teljesen másra számítottam, de kellemesen csalódtam az animébe. Igaz, sok felmerülő kérdésemre választ kaptam az epizódok során, ugyanakkor újabbak fogalmazódtak meg bennem. Remélem, hogy a második évad majd ezekre is választ ad.
Towa, Setsuna és Moroha kalandjai viccesek és izgalmasak voltak. A három lány örökölte szüleik természetét, főleg Moroha. Nagyon sok hasonlóság van közte és Inuyasha között, és természetesen Kagome természete is megmutatkozott benne. Setsuna és Towa között pedig ezek a belső tulajdonságok megoszlanak. Az előbbi inkább az apjára hasonlít, míg az utóbbi az édesanyjára.
Nagyon tetszett, ahogy felépítették a történetüket. Igaz, a dolgokra csak epizódonként derült fény, de azt hiszem, ez volt a legjobb megoldás, mert csak még jobban felkeltették a figyelmemet. :)

Lucy20 

Komolyan mi ez a vég???? Miért pont a végére kezd el beindulni a történet??? A lányok szimpatikusak voltak, jó volt látni, ahogy megtalálják egymást és együtt mennek különböző küldetéseket teljesíteni. Volt néhány töltelék rész, de ezt leszámítva teljesen visszaadta az Inuyasha hangulatát. Jó volt látni ismerős arcokat Miroku, Kaede, Sango, Kohaku. Tetszett, ahogy egy-egy rész erejéig felbukkannak és segítik a lányokat. Azért jó lett volna többet is megtudni, hogy miért történt az ami történt Inuyashával, Kagoméval és Rinnel. Sesshoumaru hozta a szokásos formáját (de ezért szeretjük), jó volt a végén látni, hogy azért vannak benne apai érzések. A lányok közül nagyon kedveltem Towat, ő az aki inkább Rinnre hasonlít (persze nem éppen külsőleg), örökölte a kedves természetét, ellenben Setsunaval, aki inkább Sesshoumaru. Moroha egy ez egyben olyan önfejű mint Inuyasha, de azért van benne Kagome jelleméből és erejéből is. A vége miatt megadtam rá a kilenc csillagot, és azért, mert mindenképpen várós a második évada.

perpetua

Nem igazán értettem, hogyan lehet egy egész évadot csillagozni csupán pár rész megnézése után. Kifejezetten szúrta a szememet az alacsony százalék, mert ennyire semmiképp se éreztem rossznak ezt a történetet. Valóban nem volt tökéletes, de a legtöbb sorozat nem is tud az lenni. Viszont azt a légkört visszahozta számomra, amit az Inuyasha-ban is szerettem és jó volt nézni a lányok ügyködéseit. Azért akadt pár dolog, ami nekem sem tetszett, mert nem volt minden rész lebilincselő (bár ezt se érzem nagy katasztrófának, mert szinte lehetetlen végig ugyanazt az izgalmi faktort fenntartani). A szereplők nagy része nem lopta be magát a szívembe, Moroha-t még mindig nem tudom hova tenni, Takechiyo, mert egyenesen bosszantott. Egyedül mégis talán az évadzárót érzem csalódásnak, mert kicsit összecsapott volt, ki kellett volna jobban dolgozni. Ettől függetlenül várom a folytatást, valószínűleg meg lett volna a világ ezen sorozat nélkül is, de ha már megszületett, akkor nézem, mert amúgy az alapgondolatok, a kiinduló ötletek nekem tetszettek. :)

Kemiviki 

Kaszálva: Két résszel a vége előtt.
Az utolsó két rész megnézését már 5 hónapja csak tologatom ide oda, egyszerűen nem tudom rávenni magam hogy időt szánjak rá.
Nekem ez az első évad egy nulla volt. Kb. 5-6 rész vitte tovább az eseményeket, a többi teljesen felesleges filler rész volt. És sincs bajom a filler részekkel, ha van egy jó alap jó karakterekkel akik viszik a hátukon az egészet, mint például az eredeti sorozatban vagy a Belachben. De itt nincs se jó alap, se érdekes karakterek.
Moroha az aki engem picit megfogott a lányok közül,a többiek teljesen hidegen hagytak. Bár ez a negyed szellem erősebb mint a félszellemek dolog nagyon piszkálja a csőröm. Na mindegy.
Nagyon haragszom azért hogy Sesshomaru eddigi teljes karakterfejlődését kidobták a kukába, de piros pont azért hogy spoiler .

2 hozzászólás
Lynella 

1. rész

Nem igazán győzött meg, de még majd kiderül.

Viszont… komolyan csak engem zavar? Mik voltak azok a fülek mindenkin???! ……


Népszerű idézetek

Sizzy 

Nem számít kit kell legyőznöd, ha le kell győznöd.

1. évad 5. rész – Red Bone Palace Young Bone Circle
Sizzy 

Yawaragi: Elkezded az országpusztítást?
Bolond! Ha mindig hagyod, hogy a félelem eluralkodjon rajtad, végül elveszíted a szíved!
Moroha: Fogd be! Ez az én erőm!
Yawaragi: Egy csak harcra vágyó szörny nem nevezhető szellemnek!
Ha nem érzel félelmet, a tested és a lelked sem érez fájdalmat, mikor megsérülsz!
Ez is azt jelenti, hogy nem tudod megérteni az ellenfeled fájdalmát!

1. évad 16. rész – Moroha's Sword

Hasonló filmek címkék alapján