Mo Dao Zu Shi (2018–2019) 41

Grandmaster of Demonic Cultivation · 魔道祖师
24' · kínai · akció, kaland, vígjáték, fantasy, sorozat, történelmi, anime 17
2 évad · 23 rész

A Démon szekta alapítója, Wei Wuxian , szeszélyes módon járta a világot, milliók által gyűlölve a káoszért, amit okozott. Végül legkedvesebb Shidije szúrta hátba, segítve a legerősebb klánokat, hogy legyőzzék. Egy őrült testében éled újjá, akit klánja magára hagy, majd Lan Wangji, ősellensége… [tovább]

Képek 14

Szereposztás

Zhang JieWei Wuxian / Mo Xuanyu
Bian JiangLan Zhan
Jin XianLan Huan
Liu CongLan Qiren
Wang ChenguangLan Jingyi
Yang TianxiangMeng Yao
Li LongbinJin Guangshan
Su ShangqingJin Ling
Gu JiangshanJin Zixuan
Yin Xia Lao GuiNie Mingjue

További szereplők

Kapcsolódó zónák

MXTX – Mo Xiang Tong Xiu író rajongóinak

40 tag · 243 karc · Utolsó karc: 2020. október 31., 08:28 · Bővebben


Kedvencelte 29

Várólistára tette 57


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Fél éve halasztom ezt az animét – és fél éve a csapból is ez folyik az interneten. Felmentem a youtube-ra, Mo Dao Zu Shi jött velem szembe, beszélgettem animés közösségekben, Mo Dao Zu Shi volt a téma. Egyszerűen körbevett a hype. Aztán most, mondván, hogy na, nem szamurájfilm, de mégiscsak történelmi környezet, meg Ázsia, elkezdtem vizsgaidőszakban.
És mielőtt elkezdem az erényeit ecsetelni, sajnos ki kell mondanom, nem érdemli azt a hype-ot amit kap. Jó sorozat, kellemes fantasy, vannak kiváló elemei, amikről még írok, de lényegében ennyi. Ha kicsit képben van az ember a történelmi kínával, meg látott pár klasszikus high-fantasy-t, akkor olyan nagy hátasokat nem fog dobni a történeten. Viszont megadtam rá a tíz csillagot, mert ha az ember egy kicsit elengedi a hype-emelte elvárásokat, akkor a saját műfaján belül tényleg jól teljesít.
Az animáció az a pont, ahol a Mo Dao Zu Shi abszolút kiüti a mércét. Ha azt kérdezik, mondjak szép animációval rendelkező animét, mondom Attack on Titant, igényes szemek, szép tájképek, jól megrajzolt anatómia a harcjeleneteknél. Ha azt kérdezik, mondjak gyönyörű animációval rendelkező animét, bedobom a K-projectet, ott vannak a kismillió színárnyalatból összerakott tűz és erőterek, a kameramozgások, az üvegfelületek becsillanásai… és a Mo Dao Zu Shi-nak egyik se ér a lába nyomába se. Ahogy a részértékeléseknél is írtam, végletekig valósághű tűz, az utolsó levélig, az utolsó harmatcseppig megrajzolt növényzet, a szitakötőrajok mozgása és tükröződése a vízen… minden végtelenül igényes. A karakteranimáció nem annyira kiugró, de még az is szép, és illik a környezetbe. Ha másért nem, már a látványért érdemes megnézni. A zene szintén kellemes, jó aláfestő, és a szinkron is jó, ha az ember egyszer megszokta a kínai nyelvet.
A történet, ahogy mondtam, klasszikus high-fantasy, mágiával, démonokkal, bosszúval, viszont a karakterépítés nagyot dob rajta. Nekem a személyes kedvenceim Jiang Cheng és Lan Zhan lettek – az előbbi ugyan egy méregzsáknak tűnik néha, de a problémái nagyon jogosak, lényegében minden oldalról belerúg a világ, és ennek ellenére marad szeretetteljes és erős. Lan Zhan pedig lehet, hogy tőmondatokban beszél, és az arckifejezése is nagyjából kétszer változik bármilyen irányba az abszolút fapofáról, de mégis, valahogy nagyon megérthető, és tiszteletreméltó karakter végig – tényleg minden döntése mögé odaáll, és fogadja a következményeket. Wei Wuxian is szerethető főszereplő, aki nagyon jól egyensúlyoz a hős és az antihős közti határon – tele van jóindulattal és empátiával, kicsit bolond és túlpörgött, viszont zseniális agya van, és egyedi, sokszor kissé sötét látásmódja… nagyban a környezetén múlik, hogy éppen melyik tulajdonságai kerekednek felül egy helyzetben. Wen Ningből még nem sokat láttam, de tündéri kölyök. Illetve még meg kell említenem a női karaktereket, mert hiába történelmi fantasy-ról van szó, több erős, intelligens, akár vezetői szerepben is simán helytálló nő van ebben a szériában, mint a legtöbb modern környezetben játszódó animében. Minden karakterre jut egy kis idő, és nagyon sokféle kapcsolat épül ki a szereplők között – ugyan ott a halvány szerelmi szál Wei Ying és Lan Zhan között, de nem temeti el a sorozatot, testvéri kapcsolatok, barátságok ugyanúgy, sőt, sokszor jobban befolyásolják az eseményeket.
Biztos, hogy megnézem majd a második évadot, és sort kerítek majd a regényre is… bátran merem ajánlani. Nem váltja meg a világot, nem gondolkodtat el az életedről, de a maga műfaján belül egy remek alkotás.
Update:
A második évadra még mindig igaz, hogy csodaszép az animáció, én személy szerint a negyedik epizódot emelném ki, mert ott a látomás gyönyörűen hátborzongató lett. A karakterek is még mindig szerethetőek de egyszerűen az egész nagyon kapkod. Bár kedvelem Wei Wuxiant, azok, akik úgy igazán a szívemhez nőttek, nagyrészt a mellékszereplők lettek, a főbbek közül pedig Lan Zhant is azért kedveltem meg, mert nem süllyedt bele a „Wei romantikus partnere” szerepkörbe, hanem önállóan is egy kompetens, gerinces, értékes jellem. Itt lényegében végig csak Wei kapja a hangsúlyt, Jiang Cheng jeleneteit egy kezemen meg tudom számolni, Wen Ning és Wen Qing elvileg most kaptak volna nagyobb teret, de lényegében csak cameoznak. Ordít az időhiány az egész évadról, pörgetni kell az eseményeket, különösen a flashback szálon, és ez nagyon bosszantó. Akadtak jelenetek, amiken nagyon sokat kozmetikáztak, úgy általában, messze nem annyira pontos és működőképes az egész, mint az első évad. Ennek ellenére szórakoztató, sok erőssége van, de nem ér fel a kezdéshez.

8 hozzászólás
Shad 

1. évad:
Egy ideje nem néztem animéket valahogy belebotlottam a trailerébe, így meg kellett nézni:) Az első rész nagyon darkosra sikeredett abszolút megfogott, aztán kiderült tulajdonképpen az első évad a múltban játszódik és csak az utolsó rész legvégén érkezünk vissza a jelenbe. Így igazából megismerkedhetünk Wei Wuxian múltjával miért és hogyan vált azzá, aki rettegésben tartotta a világot. Közepén mondjuk számomra ici-picit megült a sztori, de mégis érdekes, hogyan lesz egy zseniális jószívű vicces fiúból tömeg mészáros :D Zenét imádtam oly annyira, hogy az openinget szépen 15ször végig hallgattam:D (ez ritka nálam, mint a fehér holló:P) Animációk szépek voltak , főleg a harcjelenetek :)
2. évad :
Egyelőre nem tudom hova tenni, nehezen tudom elképzelni, hogy aki nem látta a live actiont vagy nem olvasta a regényt ebből rendesen össze tudja rakni a történetet:/ A rajzolás még mindig szép és számomra tetszetős, ettől függetlenül grafikában és zenében is jobb volt az első évad :) ahogy néztem nyitott a vége, de ki is írták lesz harmadik évad. Szerintem 3 15 részes évaddal gyönyörűen meg tudták volna csinálni első évados minőségben, így elég összecsapott lett és szinte semmi idő nem maradt kettejük kapcsolatára:( bár aztán lehet, mert az élőszereplős túl magasra rakta a lécet:P Persze, ha jön a harmadik évad azt is megnézzük:)

1 hozzászólás
Mamuszy 

Nehezen jutok igazából szóhoz.. Ez volt az első komolyabb donghuám így igazából nincs annyira viszonyítási alapom, de azért megpróbálok valami jó értékelést írni.. Főleg úgy, hogy jó ideje nem írtam már értékelést semmihez sem..
Első sorban a CGI-tól tartottam nagyon, az eddigi donghua filmekben amiket láttam tele volt tuszkolva az egész nagyon rossz minőségű CGI-okkal, de szerencsére itt nem volt annyira kivehető a CGI, teljesen igényesen volt megcsinálva, ami eléggé pozitív csalódásként ért!
A karakterek nagyon bejöttek, nagyon kis aranyosak voltak, és eléggé sokszínűek. Lényegében megvoltak ugyan azok az alap karakter típusok, mint az animékben, szóval nem éreztem magam annyira elveszettnek a donghuák világában. És nem csak azt ez egy hasonlóságot találtam a kettő között, így számomra még élvezetesebb volt.
A zenéket imádtam benne, főleg az opening fogott meg, az valami csodálatos volt, és szerintem ez után a sorozat után, talán picit közelebbinek is érzem a kínai nyelvet és kultúrát.
Már alig várom, hogy még több donghuát nézhessek!

Yuuko

Imádom magát a történetet, a látványvilága pedig gyönyörű. Nekem viszont a live action nagyobb katarzist okozott, de ennek ellenére ez egy fantasztikus alkotás.

Újranézés után talán még sokkal jobban tetszik. A rajzolása egyszerűen gyönyörű, még a kardokon való repülés is lenyűgözáen néz ki. A legszebb donghua, amit láttam, de kevés olyan animét tudok, ami szebben néz ki. A zenék fantasztikusak, főleg az OP. A második évados ED látványvilágát pedig imádom. Nagyon szeretem a szereplők karakterdizájnját, és számos jelenet van benne, ami itt hatásosabb, mint a live actionban. spoiler

Popovicsp87 

Nem szabad ennyi időt kihagynom két évad között. :)

1. évad:
A keretes szerkezet tetszett, bár eléggé hirtelen ugrunk vissza a múltba.
Megismerhetjük Wei Wuxian tanoncéveit Felhőzugban, és láthatjuk piszkálódásait Lan Wangjival.
Az animáció is jó, a CGI viszont sokszor zavart, eléggé elütött a rajzolt részektől.
A klánok közötti különbségeket sem sikerült megjegyeznem, illetve minden karakter hasonló. Mindenki szép, jóképű.
Wei Wuxian egyébként belopta magát a szívembe, mert a csintalan külső mögött egy, a barátaiért kiálló, hűséges és segítőkész embert sikerült megismernem.
A csatajelenetek, illetve a szelleműzések nagyon jól néznek ki, a szörnyek is kreatívak.
Sokszor sokkolt a cselekmény és a fordulatok, együtt tudtam érezni a szereplőkkel.

2. évad:
Sok minden nem derül ki, a kart követik és közben szépen lassan derül fény a múltra, illetve újabb titkokra.
Sajnos ez csak 8 rész így nagyon sok mindenre nem jut idő.

krlany 

1. évad
Nagyon szépen rajzolt, nagyon jó zenével ellátott, remek történet. Két különböző klánba tartozó kultivátor barátságáról szól, sok harc és ellenség közepette. Elvileg bl vonal van benne, gyakorlatilag az animében eddig nincs, a könyvet meg nem olvastam.
Baromira izgalmas és érdekes, és tele van gyönyörű jelenetekkel.
2. évad
Huh, hát itt nagyon kellett figyelni, hogy ki kivel van, hány év telt el… de ettől még mindig nem vesztett semmit sem a jóságából. Még mindig ütős. Bl még mindig nincs benne. És most már van élőszereplős változata is, úgyhogy naná, hogy azt is néznem kell…

Serafina_Darion 

Először a regény fordításával találkoztam és nagyon megtetszett. Utána néztem és láttam hogy van belőle filmsorozat és anime is. Először az animével kezdtem, mert hihetetlenül szép volt a rajzolása. *.*
Engem az első évad hihetetlenül padlóra küldött. Érzelmi hullámvasút volt a javából és több dráma volt mint humoros pillanat.
Néha vannak olyan animék aminknek megvan az idejük. Ezt nem most kellett volna néznem. De már nem lehetett mit tenni, a világa magába szippantott, a karaktereivel együtt.
A lelkem odaadnám ha ilyen történetet és karaktereket tudnák alkotni. Ha én is annyira megtudnék mozgatni embereket mint ez a történet.
Az elmúlt évek sorozatai közül ez volt rám a legnagyobb hatással. Remélem még pár évaddal megörvendeztetnek az alkotók. *.*


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Wei Wuxian: Rájöttem, hogy van két mondat az életben, ami sosem szabad, hogy kimondatlan maradjon. […] „Köszönöm.” és „Bocsáss meg!”.

Valentine_Wiggin 

Lan Zhan: Hogy hívják a kardodat?
Wei Wuxian: Mindegy.
Lan Zhan: Szégyenteljes, ha nem nevezed nevén.
Wei Wuxian: A nagybátyám azt mondta, mikor megkaptam, hogy találjak ki neki egy nevet, de semmi nem jutott eszembe. Szóval kértem, hogy segítsen, és mondtam, hogy nekem „mindegy”. Aztán a megkovácsolása után rajta ragadt.
Lan Zhan: Ez abszurd.
Wei Wuxian: Abszurd… na látod, ez sem rossz név!

3 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Wei Wuxian: Milyen jól jöttek most [a gyógyfüvek]! Ha kijutunk innen, megköszönöm neki!
Lan Zhan: Úgy érted, tovább zaklatod.
Wei Wuxian: Hé, ha én csinálom, az nem zaklatás. Ha Wen Chao csinálja, az igen.

3 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Wei Wuxian: Én hagyom, hogy a szívem mondja meg, mi a jó és mi a rossz. Mások meg dicsérjenek, vagy átkozzanak, az nem számít. Engem nem érdekel, mennyit nyerek, vagy veszítek a tetteimmel.

Valentine_Wiggin 

Wei Wuxian: Miért is választanék, kővel kirakott, széles utak helyett sötét vizek feletti, szűk kis pallót?

2 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Jiang Yanli: Noha én sosem jártam vadászaton, egy dolgot biztosan tudok – nem létezik szabály, amely megtiltja, hogy valaki túl sokat vadásszon. Wei Wuxian a Jiang klán neveltje, együtt nőtt fel velem és az öcsémmel. Problémája van talán azzal, ahogy a Jiang klán a növendékeivel bánik, Jin Zixuan? Ha nem, akkor fel kell szólítsam, kérjen bocsánatot a Jiang klán tagjától, Wei Wuxiantól.
Jin asszony: A-Li… nem kell ennyire komolyan venned…
Jiang Yanli: Sajnálom, Jin asszony. De A-Xian a kisöcsém. Ha megalázzák, azt nem tűröm szó nélkül.

2 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Wei Wuxian: Megáll az eszem. Húsz éve jártam itt utoljára, és azóta csak több szabály lett!

4 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Wen Qing: Ha csatatérre megyünk is… azt tesszük, ami a kötelességünk. Sebesülteket gyógyítunk. Gyógyítók vagyunk, ezt sose feledd.

2 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Wei Wuxian: Jiang nagybátyám mindig azt mondta… „kövesd a szíved, és törekedj a lehetetlenre!” Wen Ning és a nővére senkinek nem ártottak! Mindegy mi az ár, én nem tudok csak állni, és nem tenni semmit!
Jiang Cheng: Ó, persze, te tudod, mi a Yunmeng Jiang klán jelmondata! Mindenki tudja, rajtam kívül! De tudod azt is, hogy ha velük vagy, te vagy a különc zseni, a ravasz hős, a kiváló példakép? De ha ellenük, mániákus, erkölcstelen, eretnek gonosztevővé tesznek! Azt hiszed, élhetsz a saját törvényeid alapján? Az soha, senkinek nem sikerült.
Wei Wuxian: Akkor én leszek az első.

2 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Wei Wuxian: Á, szóval te terjesztetted el azt a városi legendát az emberevő kastélyról!
Nie Huaisang: Nem, dehogy! Azt a városiak találták ki. Én csak rájátszottam kicsit, hogy tényleg senkinek ne legyen kedve odamenni.

1 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján