Luan Po (Untamed) (2020) 20

Fatal Journey · 乱魄
82' · kínai · akció, dráma, történelmi, wuxia 15

A történet a Qinghe Nie klán körül játszódik, amikor a Nie testvéreknek őseik szablya sírhelyének problémáját kell megoldaniuk.
Nie Mingjue magával viszi féltestvérét, Nie HuaiSangot, hogy együtt visszaállítsák a sírhelyet eredeti formájára, és így békét hozzanak a Nie klánnak.
Ezen… [tovább]

kínai · angol

Képek 37

Szereposztás

Ji LiNie Huaisang
Wang Yi ZhouNie Mingjue
Zhu Zan JinJin Guangyao / Meng Yao
Adan HeNie Zonghui
Xuan Yue WenNie Ming Jue fiatal
Xu Wai LuoNie Huai Sang fiatal

Kedvencelte 3

Várólistára tette 22


Kiemelt értékelések

GentleRain 

Zseniális volt, és nem bántam meg, hogy végre megnéztem. A Nie fivérek kapcsolatát szerintem sok testvérpár megirigyelhetné. Bár csak féltestvérek, és Nie Mingjue sokszor nem éppen gyengéd Huaisanggal, de ennek megvan az oka. Ennek ellenére félti, óvja az öccsét és próbálja felkészíteni arra, ami rá vár a jövőben. Kár, hogy Huaisangnak ilyen kegyetlen módon kellett végleg felnőnie.
Huaisang nagyot nőtt a szememben. Ugyan az elején csak egy ártalmatlan, széplelkű fiatalembernek tűnik, de igen okos, rátermett, ha kell és a testvéért az életét adná. Külön tetszettek a gyerekkori visszaemlékezések, ahol láthatjuk, hogy Mingjue sem egy barbár, nagyon is aranyos kölyök volt, aki imádta az ő ennivaló kisöccsét.

A film kellően baljóslatú, sötét hangvételű, de nekem nagyon-nagyon-nagyon tetszett. A harcjelenetek parádésak, a CGI sem lóg ki és bár a vége borítékolható, de ennek ellenére egy izgalmas, néhol kiszámítható, de remek film. Méltó a The Untamed sorozathoz és Mo Xiang Tong Xiu karaktereihez. És akárki akármit mond, nekem nagyon tetszik Nie MIngjue kis bajuszkája. Ugyan nem szeretem a bajszos pasikat, de neki nagyon jól áll.

Napsi 

Egyszer nekiálltam, és a feléig jutottam. Másodszorra is nekiálltam, de annyiszor belepörgettem, hogy a nagyobbik részéről lemaradtam. Ez évekkel ezelőtt volt. Csúnyábban is értékeltem akkoriban.

DE! Most megnéztem rendesen. Nem tudom, mi bajom volt. Spin-off-nak is jó, mert olyan következetlenül viszonyul a sorozathoz, mint a sorozat önmagához. Ha viszont úgy kezelem, mint egy AU fanfictiont, akkor megállja a helyét, sőt, jobb a sorozatnál. Hűségesebb saját magához, és önmagán belül logikusabb. Mindenesetre remekül szórakoztam rajta, illetve a két testvér kapcsolatában rendkívül lenyűgözött a bizalom és a szeretet, meg az, hogy képesek egymással megbeszélni a bajaikat spoiler.

Nézés közbeni spoileres gondolatok: https://snitt.hu/hozzaszolasok/1119594

Klaudia98 

Wow, hát ez nekem sokkal jobban tetszett, mint a Living Dead! Eseménydús, csak úgy kapkodtam a fejem! A Nie tesók mindig is érdekeltek, hiszen féltesók voltak, teljesen különböztek egymástól, mégis volt köztük egy erős kapocs. Huaisang nem véletlenül vitte véghez, amit az eredeti sztoriban láttunk.
Huaisang egy nagyon érdekes karakter, én személy szerint imádom :D Nagyon megérdemelné azt az oscar-t, de tényleg :D
Itt végre ő is kapott egy kevés akciójelenetet :D bár még mindig sajnálom, hogy nem használták ki azt a lehetőséget, hogy legyezővel harcoljon… legyezővel harcolni menő
A CGI javult egy kicsit a sorozathoz képest, de a végén a harcjelenet egy picit fura volt… Viszont! Az nagyon tetszett, hogy az arany/vörös „csillámokkal” (azért idézőjel, mert nem igazán csillám, csak hasonlít, de nem tudom más jelzővel leírni) mutatták a zenét *-* az szép volt *-*
A gyerek Nie tesókat meg meg kell zabálni T-T
A zene… nagyon szép, fantasztikus ♥ az instrumentális Parting at Qinghe kikészített érzelmileg, nagyon szeretem azt a dalt ♥ ;-; egyszer a Wuji is megszólalt pár másodpercre, akkor besírtam egy picit :'D
Jin Guangyao nem sokat volt képernyőn, de azok a pillanatok jelentőségteljesek voltak… a kis patkány… Ez nem rád vonatkozik Zhu Zanjin, téged imádlak
Mondanom se kell, hogy sírtam rajta, ez nálam magától értetődő :')
Akik szerették a The Untamed-et, vagy a Mo dao zu shit azoknak mindenképpen ajánlom! Sőt! Kötelező! :D

U.i. Még mindig nem tetszik Nie Mingjue bajusza, bocs XD

8 hozzászólás
Ainsel 

Olyan volt ez a film, mint egy erős gyomros… az ember szíve összetörik a Nie testvérekért. Huaisang és Mingjue között olyan erős a testvéri kapcsolat, amilyen WWX és Jian Cheng között sosem volt, pedig ha meglett volna, a sorsuk mennyire máshogy alakul.

Itt végre láthatjuk Huasiang valódi arcát. WWX-hez hasonlóan megkérdőjelez olyan dolgokat, amiket mások kőbe vésett szabályként kezelnek. Szembemegy az őseikről rájuk maradt hagyományokkal, nem hajlandó szablyát használni, emberekkel „etetni” a szablyalelkeket, gyakorlatilag a klánjuk alapjait akarja megváltoztatni. De ennek ellenére még akkor is hűségesen a bátyja mellett áll, mikor azt egyre jobban elragadja az őrület. Mindketten tűzbe mennének a másikért.

Huaisang, és WWX között nagyon sok a hasonlóság. Mindketten gondtalan, bolondos fiatalok az Untamed elején, két bajkeverő :) Mindkettőnek megvan a kicsit infantilis, bohóckodós viselkedése, ami alapján sokszor alábecsülik őket, pedig ez mindkettőjüknél egy zseniális elmét takar. WWX-hez hasonlóan Huaisang sem vágyik hatalomra, nem akar klánvezér lenni, se Főkultivátor, nem ezek motiválják. Bosszút akar. De amíg WWX egy vezető egyéniség, nyíltan kiáll bárkivel szemben, és kimondja, amit gondol, ezzel gyakorlatilag maga ellen fordítva a világ nagy részét, Huaisang nem ilyen lobbanékony. Ő képes évekig a háttérben maradva játszani a gyenge ostobát, és közben türelmesen szőni a hálót az áldozata körül úgy, hogy senkiben nem kelt gyanút egészen az utolsó percig. Gyakorlatilag még a kezét sem koszolja be, úgy irányítja az eseményeket.

Kevésbé zavarják a járulékos veszteségként elhulló emberek, mint Wei Yinget, és számára nem elfogadható, hogy ha az ellensége bevallja, és látszólag megbánja a bűneit, akkor életben marad. Leleplezni, tönkretenni, és végül megölni; ennél alább nem adja. A film végén a meghajlása, az erő ami ehhez kellhet… és a pillantása, amiben ott a halál. Gyönyörű, és hátborzongató. Az biztos, hogy a bátyja büszke lenne rá, nekem pedig a kedvencem lett ezzel a filmmel, pedig az Untamed-ben nem annyira kedveltem.
Érdekes belegondolni, hogy vajon mi lett volna, ha beavatja Wei Yinget. Nagyon kíváncsi lennék, hogy milyen klánvezér lesz, miután nem kell már a „Semmittudót” alakítania.

Marcsi0603 

Kellett ez, mint egy falat kenyér, hogy az ember jobban megértse a Nie családot. Ezzel a filmmel még közelebb kerültek a szívemhez, nagyon jó kiegészítés. A vége egészen összetört és megborzongatott.


Hasonló filmek címkék alapján