Qie Ting Feng Ming (2020–2020) 13

Dance of the Phoenix · 且听凤鸣
45' · kínai · akció, dráma, romantikus, fantasy, sorozat, történelmi, wuxia 15
1 évad · 30 rész

Feng Wu egy tehetséges, fiatal lány, aki elveszíti a főnixvérét, emiatt hasznavehetetlenné válik, miután ellensége, Zuo Qing Yuan elárulja őt. Ráadásul, a tanára is mély álomba zuhan, miután megmenti. Fei Chai egy hétköznapi orvostanhallgató, aki a modern korban él, és egy videójátékon keresztül… [tovább]

Képek 11

Szereposztás

Yang Chao YueFeng Wu
Xu Kai ChengJun Lin Zhou
Fu JingZuo Qingluan
Estelle ChenYin Zhaoge
Gao Ji CaiXuan Yi
Wang Hao XuanYu Ming Ye
Guo ChengFeng Xun
Wang TingFeng Shu
Sun Ya LiQiu Ling
Cheng MoMu Yao

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

Shad 

Noh nézzük, vérbeli wuxia, szóval aki nem bírja a repkedős, pörgős harcmodort ne jöjjön a közelébe. Nekem az elején kicsit sok volt, jobban szeretem, ahol néha azért a kardok is találkoznak, nem csak repkedünk jobbra-balra, mégis azt kell mondanom , hogy ettől függetlenül képtelen voltam otthagyni a sorozatot :)
A Leírással ellentétben a sorozatból nem derül ki Feng Wu honnan is jön és kicsoda, ő maga sem emlékszik. Az elején betippelhetjük, hogy egy alternatív jövőből jön, de 3- 4 alkalomnál többször nem használja eme tudását, egy idő után már teljesen el is felejtkezel róla. Nálam ezért lejött az első csillag, hiányoltam a magyarázatot és spoiler, jó néhány kérdés megválaszolatlan maradt. Nem volt túl komplikált sztorija, de mégis folyamat haladtunk előre, így ritkán éreztem, hogy megült volna, viszont a vége szerintem kicsit gyengus volt, ha a sorozat folyamán látott harcokat összevetjük. A CGI hagyott némi kívánni valót, egy-két helyen nagyon betalált , de legtöbbször csak fogtam a fejem. Többek között ezért is a másik mínusz pont. Mini főnixünk zabálni való volt:D spoiler
Karakterek a sorozat nagy-nagy plusz pontja:) Főnőnk szépen fejlődött, folyamat menetelt előre a célja felé, különösebb bajom nem volt vele, de a sorozat első felében sokkal jobban kedveltem:) Persze az egyre nagyobb felelősséggel és erővel ő is változik. Igazából Jun herceggel nem volt gondom, szerettem is és bár számomra kinézetileg ő jobban az esetem, mégis abban a pillanatban, hogy a sötét hercegünk is megjelent nekem már csak ő létezett:D Yu Ming Ye♥ Wang Hao Xuan sütkérezett a szerepben:) jól állnak neki a gonosz szerepek, de jó lenne már egy főszerep, ahol jófiú :) legalább ennyire imádtam a másod párosunkat, egyszerűen imádnivalóak voltak együtt:) köztük rendesen érezni lehetett a vonzalmat:)
Kinek? bárkinek, aki szereti a könnyed kicsit szerelmes, kicsit mágiás, kicsit vicces, nem túl véres, nem túl drámás sorozatot :) Hibái ellenére egy pillanatra sem bántam meg, hogy elkezdtem:)

4 hozzászólás
GentleRain 

Nagyon jó kis wuxia sorozat volt, annak minden kellékével együtt. Viszont az utolsó pár percet nem tudom megbocsátani. Olyan kurtán-furcsán lett vége, hogy nem értem, hogy lehetett így lezárni.
A karakterek közül egyértelműen Yu Ming Ye a kedvencem, szerintem sokkal karakteresebb volt, mint Jun Lin You és jobban is illett Feng Wu-hoz. De hát, nem ő volt a férfi főszereplő.
Egyébként a történet fordulatos, kalandos, tele harccal, romantikával, intrikával, némi halállal és vérrel, de mindenesetre érdemes volt megnézni. Nem tökéletes, de így is megvett magának.

Littlegirl 

Mi van?! Tessék?! Mi ez a vég? Nem, nem és nem, ilyet nem csinálunk!
Ennek ellenére nagyon jó dráma lenne, de két okból kap csak tőlem 8 csillagot. Az egyik, hogy az eleje elégé érthetetlen. Mármint, hogyan kerül Feng Wu testébe a másik lány és mi lesz az igazi Feng Wu-val? A másik ok pedig a vége…Most komolyan, miért így kellett befejezni?
Ezek ellenére nagyon tetszett. Sokszor – főleg Feng Wu-n – sírva nevettem. Jó sok bonyodalmat tudott saját maga is okozni, nem kellett oda még valaki. Azonban nagyon szerethető karakter volt és nagyon sokat fejlődött a 30 epizód során.
Jun Lin Zhou eleinte nekem nagyon komoly személynek tűnt. Nem is kedveltem őt a hideg és elutasító modora miatt, de epizódról epizódra egyre jobban a szívemhez nőtt. Azonban nem ők ketten voltak a kedvenceim, hanem Feng Xun és Yu Ming Ye. Mind a ketten anagyon szerethetőek, ugyanakkor viccesek is voltak. Igaz, mind a kettőjüket sajnáltam, mert a szerelemben nagyon is szerencsétlenek voltak.
A másik párost is kedveltem Yin Zhao Ge és Xuan Yi-t, de néhányszor annyit bénáztak, hogy legszívesebben jól fejbe vertem volna őket.
Maga az alapötlet pedig nem volta semmi, de tényleg, ahogy a harc jelenetek sem. Teljesen beleéltem magamat és le sem vettem a képernyőről a szememet. Ez picit újdonság volt nekem, mivel az első wuxia típusú/műfajú sorozatom volt, de nem is ez lesz az utolsó. :)

Marcsi0603 

Tetszett, de a befejezés miatt levontam pár csillagot, mert mi ez már? Nem volt igazságos egyáltalán. Az OST nagyon jó, még a CGI se volt annyira szörnyű, a karakterek is bírtam, főleg Yu Ming Je volt a kedvencem (nem minden elfogultság nélkül, de hát a kicsit gonosz szerep itt is nagyon jól állt neki). Igazán csak ez a vég, ami nem tett jót a sorozatnak…


Hasonló filmek címkék alapján