Rocky (Rocky I.) (1976) 152

Rocky Balboa
119' · amerikai · dráma 12

4 díj · 16 jelölés

Rocky Balboa Philadelphia külvárosában, az olasz szegénynegyedben él. Az egyetlen kitörési pont számára a boksz: ha elég kitartása van a küzdelemhez és jól fel tudja használni tehetségét és erejét, igazi nagy bokszoló válhat belőle, profi világbajnok, aki milliókat keres! Edzője, Mickey akkor… [tovább]

angol
angol

Képek 18

Szereposztás

Sylvester StalloneRocky Balboa
Talia ShireAdrian
Burt YoungPaulie
Carl WeathersApollo Creed
Burgess MeredithMickey
Thayer DavidJergens
Joe SpinellGazzo
Jimmy GambinaMike
Tony BurtonDuke, Apollo edzője
Frank Stalloneidőmérő

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 21

Várólistára tette 65


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Kicsit lehet szégyen, hogy most láttam életemben először, de nem bánom. Most értem meg a filmre. Szerettem, sírok, hagyjatok. :D

LukeSkywalker 

A filmtörténet egyik legszebb romantikus története.
Rocky Balboa az átlagember küzdeni akarásának, kitartásának szimbóluma.
Amikor megkapta élete egyetlen nagy lehetőségét, emberfeletti akareterővel elérte a lehetetlent.
Egy senkinek nem kellő, sínylődő színész, bizonyos Sylvester Stallone gyakorlatilag saját életét írta át filmforgatókönyvvé, és a Rocky elkészültének története tulajdonképpen maga is megérne egy filmet, annyira hihetetlen, ám mégis igaz. A Rocky talán Stallone egyetlen és utolsó nagy lehetősége volt, amit megragadott, a többi pedig már történelem.
Rocky és Adrian története, kettejük szerelme megható és szívszorító. Mert nem a fellegekben járnak, hanem Philadelphia hideg, koszos utcáin, olyan helyen élnek, ami sokunkat emlékeztet saját életére, saját személyes világára. Ők nem milliós villákba mennek haza esténként (legalábbis ekkor még), hanem lepusztult, omladozó bérházak lakásába. Átlagemberek minden porcikájukban, de mi tesz egy embert átlagossá a rossz anyagi háttér és a lehetőség hiányán kívül? És mi emel valakit átlagon felülivé? Önnön elszántsága, céltudatossága és kitartása.
A Rocky nem bokszfilm. A Rocky kőkemény dráma, büdös életszagú realista gyöngyszem, amelyben olyan ékkövek tündökölnek, mint Stallone, Talia Shire, Burgess Meredith, Carl Weathers, vagy Burt Young.
A film értékét Bill Conti lenyűgöző és mára tőle elválaszthatatlan, felejthetetlen filmzenéje emeli még tovább. Méltán tartozik a Star Wars vagy a Cápa kategóriájába, aminek első taktusait meghallva azonnal tudjuk, mihez íródott.
A Rocky élő és lélegző, a film műfaján jócskán túlmutató jelentőségét hűen bizonyítja, hogy a Philadelphiai Szépművészeti Múzeum lépcsőjét, amelyen a mára klasszikussá lett jelenetben Rocky győzedelmesen felrohan, máig napi rendszerességgel keresik fel a világ minden tájáról a film rajongói, hogy lefilmezzék, lefotózzák magukat és egymást, ahogy ők is átélik azt az élményt, amit filmes hősük.
Hiszen Rocky Balboa az átlagemberek hőse.

haboskakao

Mindig csak a 4. részt láttam, de örülök, hogy eljutottam odáig, hogy megnézzem az elejétől… és már bánom is, hogy nem tettem meg előbb. Le a kalappal Sly előtt, meg is lepődtem, hogy ő írta a forgatókönyvet. A boxon kívül nagyon szép benne a szerelmi szál, olyan egyszerű, de nagyszerű Adrian és Rocky kapcsolata. Összességében nekem 10/10, zenével, mindennel együtt. (kicsit elfogult vagyok, imádom a régi filmeket).

BlackWidow

Hűh, hát nem gondoltam volna, hogy ezt a filmet valaha is látni fogom.
Kíváncsi voltam rá, mert a testvérem szereti, és ha már barátomnak is kell néznie, akkor már miért ne.
De. Stallone-nak már láttam a Feláldozhatók filmjeit (már amennyire emlékszem rá), és egyszerűen kirázott a hideg a szinkron hangjától, mert annyira nem passzoltak össze szerintem.
Maga a személyisége is tök más, mint amit egy ilyen férfira rá tudnék aggatni.
Ami tetszett, hogy ilyen aranyosak voltak Adrian-nel. Annyira aranyos volt vele Rocky, mintha egy kisfiú lett volna. Mármint Ő és nem Adrian.
A két órás filmből kb fél- 3/4 óra foglalkozik magával a sporttal, a felkészüléssel, a meccsel. A többiben inkább csak a sztori bontakozik ki.
Nem volt rossz film… De, nekem annyira nem tetszett. Van még több rész is, talán egyszer azokat is meg fogjuk nézni.

2 hozzászólás
agi89

Az egyik legelső film amire emlékszem. (4-5 éves lehettem?)

Azóta az egyik legkedvesebb filmem és filmsorozatom.

Hihetetlenül sokszor megnéztem az elmúlt 20 évben a Rocky sorozatot. És még nagyon sokszor meg is fogom. :)

1 hozzászólás
max 

Sylvester Stallone ezzel a filmmel lett sikeres, amin nem is kell csodálkozni, hiszen megérdemelte.
A történetet nemcsak a box kerítette körbe, kaptak helyet más dolgok is.
Sőt, nem is pont a box volt benne a középpont, hiszen a legtöbb idő nem ezzel töltődött el, hanem a szerelemmel, barátsággal.
A zene az, ami igazán eredeti. Nagyon sokan ismerik. Motivációnak tényleg jó.
Na, meg az a „Rocky-s” stílus is odarakott. A járás, az ütés, a labdázás… :D

piciszusz 

Barátom kedvenc filmje. Én szerintem most láttam először végig. Hát nekem ez az egy mondatban hat „youknow” nem jött be. Most vagy tényleg ilyen ostoba a Stallone vagy nagyon jól játszotta a szerepét.

1 hozzászólás
LeanneIrisPrice 

Ikonikus, az egészen biztos. Szégyen, nem szégyen, eddig egyetlen Rocky filmet sem láttam, vagy legalábbis nem emlékszem rá (gyanús, hogy az utóbbi történt, apukám biztos felhördülne, ha hallaná, ahogy azt mondom, egy darabot sem láttam), azonban nem bántam meg, hogy most láttam. Jó, talán egy kicsit mégis, mert mi feelinges lenne már most nosztalgiázni. De nem is ez a lényeg!
Rocky nem nyert, egyértelmű volt szinte a végkimenetel, mégis végigcsinálta, és ennek ellenére is „győzött”, mert nem az eredmény a fontos. Gyönyörű szerelmi szál, az egész történet mesébe illő, és egyszerre emberközeli. Valóban egy ikonikus darabja a filmtörténelemnek, méltán.

AnnaAnn

Nem vagyok Rocky film rajongó, és talán ezért nem tudom megadni az összes csillagot. Nem lett kedvencem a film, viszont szerintem mindenki számára nézhető film, sőt még motiváló is lehet. Maga Rocky karaktere egy kitartó, rendes srác. Adriannal valahogy teljesen különbözőek, mégis úgy éreztem, hogy összeillenek. Talán többet vártam a filmtől, mert ez mégis csak a Rocky… de egy kellemes délutánt azért adott.

Kogoro 

Eddig még láttam a Rocky-filmeket, csak részleteket. Azt hittem, hogy végig a bokszról fog szólni, de tévedtem. Tetszik a történet, hogy Rocky életútját is nyomon követhetjük. A film zenéje pedig egyből az egyik kedvencem lett.

(Nem tudtam, Adrian honnan ismerős, aztán rájöttem, hogy ő Connie Corleone A Keresztapában. :D )


Népszerű idézetek

Panna

Miért akarsz bokszolni?
Mert énekelni nem tudok.

LukeSkywalker 

Apollo: Apollo Creed versus the Italian Stallion. Sounds like a damn monster movie.

LukeSkywalker 

Adrian: It's Thanksgiving.
Rocky: Yeah, to you it's Thanksgiving. To me it's Thursday.

LukeSkywalker 

Mickey: Your nose is broken.
Rocky: How does it look?
Mickey: Ah, it's an improvement.

LukeSkywalker 

Apollo: Ain't gonna be no rematch!
Rocky: Don't want one!

LukeSkywalker 

Rocky: I been comin' here for six years, and for six years ya been stickin' it to me, an' I wanna know how come!
Mickey: Ya don't wanna know!
Rocky: I wanna know how come!
Mickey: Ya wanna know?
Rocky: I WANNA KNOW HOW!
Mickey: OK, I'm gonna tell ya! You had the talent to become a good fighter, but instead of that, you become a legbreaker to some cheap, second rate loanshark!
Rocky: It's a living.
Mickey: IT'S A WASTE OF LIFE!

LukeSkywalker 

Apollo Creed: Stay in school and use your brain. Be a doctor, be a lawyer, carry a leather briefcase. Forget about sports as a profession. Sports make ya grunt and smell. See, be a thinker, not a stinker.

LukeSkywalker 

Rocky: You stop this fight, I'll kill ya'!

LukeSkywalker 

Rocky: I think we make a real sharp couple of coconuts – I'm dumb, you're shy, whaddaya think, huh?


Folytatása

Összehasonlítás

Rocky


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján