Rinsho Hanzai Gakusha Himura Hideo no Suiri (Criminologist Hideo Himura 1.) (2016–2016) 7

Criminologist Himura and Mystery Writer Arisugawa · 臨床犯罪学者 火村英生の推理
45' · japán · dráma, sorozat, krimi, rejtély 16 !
1 évad · 10 rész

Himura Hideo kriminológusként dolgozik, és annyira imád terepen lenni, hogy bevallja, szívesen megölne egyszer valakit. Bár a tökéletes bűntényt keresi, de igazából nem zavar sok vizet. Arisugawa Arisu detektívregény író azonban más eset. Mindig Hideot figyeli, és az ügyeiről ír, bár néha… [tovább]

Szereposztás

Saito TakumiHimura Hideo
Kubota MasatakaArisugawa Alice
YukaOno Nozomi
Yamamoto MizukiKijima Akemi
Makita SportsYasoda Munenori
Hasegawa KyokoMoroboshi Sanae
Namase KatsuhisaNabeshima Hisashi
Natsuki MariShimomiya Tokie
Shimizu KazukiSakashita Keiichi
Horiguchi HikaruMatsuno Takako

Várólistára tette 14


Kiemelt értékelések

Shad 

Engem alapvetően viszonylag lassan szippantott be a sorozat és ez talán azért is volt, mert Hideo olyan megoldásokkal állt elő, hogy a tíz esetből csak kettőnél tudtam elkapni az apró „jeleket” és tudtam/sejtettem mi is történt. Ez valamilyen szinten nagyon jó, mert azt jelenti jól megírt sztori, másik oldalról viszont a megoldások… 99%-ban nincs az az épeszű ember, aki ezekre gondolt volna >< mégis talán a 4. rész magasságában megszoktam a párosunk stílusát és egyre jobban élveztem a sorozatot. Ez a végére odáig fajult, hogy mikor megláttam lett folytatás rávetettem magam megkeresni (éjfélkor… mikor máskor). Megdöbbentem, hogy volt egy 3 részes folytatás rögtön a sorozat után és egy három évre rá. Akkor második évadnak harangozták be, MDL két részesnek írja, de igazából mindenhol csak egy részesként szerepel…tehát én inkább azt is special résznek kezelném. Nah most ez utóbbit rögtön megtaláltam, de a három részes minisorozat kemény fejtörést okozott:D (peeersze, hogy az érdekelt jobban- annak az első része mutatta be hogyan is találkozott ez a két jómadár) Ugyanis tényleg egyetlen egy helyen leltem fel spoiler Persze mindegyiket meg is kellett néznem, úgyhogy éjjel kettő van… a végére ez a két srác erős függőséget okozott:D oh jah és belezúgtam Saito Takumi hangjába…

GentleRain 

Hú, most végeztem a doramával, és szerintem fantasztikus volt. Kicsit olyan érzésem volt, mintha a klasszikus Sherlock Holmes történeteket láttam volna viszont modern japán köntösbe csomagolva. Himura Hideo egyértelműen Sherlock Holmes-ra hajazott a stílusával, logikájával és a belső démonai ellen való küzdelmével. Arisugawa Alice (aki a neve ellenére pasi!) pedig totális Dr. Watson benyomását keltette, ahogy asszisztált Hideonak és mindig megpróbálta megvédeni. Moroboshi Sanae pedig a női Dr. Moriarty, akitől az ember ereiben megfagy a vér.

A történet nézeti magát, mert bár heti ügyes, mégis van egy háttérbeli szál, ami a végén kiteljesedik. A vége szerintem egy az egyben Sherlock Holmes, bár a dorama ezt nem is próbálja tagadni. Hogy mennyiben tér el az eredeti könyvektől (amelyeket egy ugyancsak Arisugawa Alice nevű illető írt), nem tudom. De én nem bántam meg, hogy megnéztem. Nálam 10/10-re vizsgázott.

Saito Takumit régóta imádom, Kubota Masataka pedig a Death Note dorama óta kedvencem. Szerintem remek színész, akárki akármit is mond. És ők ketten itt nagyon jó párost alkotnak.


Folytatása

Összehasonlítás

Criminologist Hideo Himura


Hasonló filmek címkék alapján