Másképp gondolkozók (Stranger 1.) (2017–2017) 29

Stranger / Secret Forest / Forest of Secrets · 비밀의 숲 (Bimilui Soop)
70' · dél-koreai · dráma, sorozat, thriller, krimi, rejtély 15 !
1 évad · 16 rész

Bár racionális, egy gyerekkori agyműtét miatt, Hwang Shi Mok ügyész elveszíti az érzelmeit. Hűvös és magányos, azon ügyészek egyike, aki nem érintett a korrupcióban. Amikor találkozik Han Yeo Jin rendőrhadnaggyal egy gyilkosság helyszínén, egyesítik az erejüket, hogy kiirtsák az ügyészségről a… [tovább]

Képek 4

Szereposztás

Cho Seung WooHwang Shi Mok
Bae Doo NaHan Yeo Jin
Yoo Jae MyungLee Chang Joon
Lee Jun HyeokSeo Dong Jae
Shin Hye SunYoung Eun Soo
Lee Kyoung YoungLee Yoon Beom
Lee Kyu HyungYoon Se Won
Lee Jae WonKim Tae Gyun
Seo Dong WonKim Jung Bon
Yoon Se AhLee Yeon Jae

További szereplők

Másképp gondolkozók (2017–2017)
Rendező
Forgatókönyvíró

Gyártó
tvN

Streaming
Netflix

Kedvencelte 7

Várólistára tette 65


Kiemelt értékelések

Theana 

Vérbeli krimi a javából, minden más, legyen szó romantikáról vagy humorról, nagyon, nagyon elenyésző, de jó látni ilyen sorozatokat! Teljes figyelmet igényel, mert akár egy percre elnéz az ember és lemarad valami fontosról, ami nélkül már nem teljes a kép. Sok a szál, sok a szereplő és nagyon összetett.
Érdekes volt, hogy a végére nem igazán tudtam elosztani az embereket fekete és fehér dobozba, természetesen voltak kivételek, de összességében sokrétűek a karakterek. A Shi Mok-Yeo Jin páros briliáns, jó látni ilyen természetes feelingű barátságokat is ellentétes nemű szereplők között.
Kifejezetten tetszett az a lépés, ha jól emlékszem két bűnösnél, akiknél még volt esély a változásra, hogy szembesítették őket a tetteik következményeivel. Gondolok itt – tényleg spoiler! – spoiler. Nem volt teljes körű a magyarázat, de szerintem egy nagyon jó módszer az észhez térítéshez, mert az arroganciát nem fogják a börtönfalak csak úgy lerombolni. Namindegy.
Egyedül, amit hiányoltam egy kicsit a legvégére, hogy nem derült ki több minden Shi Mok életével kapcsolatban. Feldobták a Jung Bonnal történteket is, spoiler, de végül nem lett jobban kibontva, sem az, hogy mi okozta a dühét.
Egyébként Shi Mok karaktere rendkívül érdekes és bennem nagyon sok kérdést felvet már maga az ötlet, hogy egy ember nem érez semmit, bár már súrolja az utópisztikus gondolatát. Hiszen Shi Mok olyan, mint egy robot, a történet alapján pedig az vonható le, hogy ő képes „színtiszta” életet élni csak, hazugság és korrupció nélkül, mert őt nem tudják befolyásolni a nemlétező érzelmei. spoiler De talán ott van a középúton Yeo Jin, aki spoiler egyébként egy nagyon szimpatikus női karakter!
Ááá, válaszokat szeretnék!

Shad 

Lehet 15 csillagot adni?:) azt hittem Tunnel-t idén nem veri semmi , hát tévedtem:)
Sztori alapvetően szokásos korrupció a rendőrségen és az ügyészségen belül és piciny csapatunk próbálja felgöngyölíteni az ügyeket. Az, amiért a sztori mégis fergeteges, hogy sosem tudjuk igazából ki van a háttérben. Volt egy pont, ahol már nem volt olyan karakter, aki nem volt gyanús vagy nem volt motivációja:D Szinte minden résznek tényleg sokkoló vége volt, ami miatt az ember azt mondta „baxus éjjel egy van, de csak bele kéne nézni a következő rész elejébe, hogy most mégis mi a fene történt…”:D
Karakterek? oh mamám a két főszereplőnket imádtam. Alapvetően Shi-Mok karaktere azt mondhatnánk elég egysíkú, nem kihívás és, hogy mégis hogy lehet egy ilyen karaktert így eljátszani? jesszus…Kicsit olyan Sherlockos :) az a hideg logika, mégis minden döntés mögött látszik, hogy nem csak az eszével dönt. Szépen a sorozat során az „érzelmekre képtelen” ember sorra tapasztalja meg a mérget, dühöt, humort,gyászt és még sorolhatnám:) Több mint a feléig kellett várni az első apró mosolyra, de atyám én ott elolvadtam:D és a vége…♥ Női karakterünket Imádtam! igazi „tökös” nő. Ugyanolyan okos, mint Shi-Mok és talán pont ezért ő volt az első, akivel emberére akadt és talán ezért is nyitott felé picit. Emellett becsületes rendőr és nem mellesleg még az önvédelemhez is ért:) Csipet csapatunk is szerethető volt, minden tagjának megvolt az oka miért került oda. Voltak fájó veszteségek , de kellettek azok is:) Főgonosz pedig tényleg lehetetlen volt eldönteni, mikor egyik irányba dőltél történt valami és már fordultál is , hogy akkor biztos ő. Aztán szép lassan már nem fekete-fehér a kép, rengeteg a szürke terület és már magad sem tudod egy-egy cselekedetet elítélj-e vagy nem.
Kinek? noh itt a bűnügyi szálra oda kell figyelni, nem elég csak fél szemmel néha ránézni. Shi-Mok sokszor egy-egy arckifejezésen vagy fél mondaton indul el más irányba. Romantika nulla, egy annyira leheletnyi finom szál van benne, hogy szinte nincs is és mégis drukkolunk ezerrel:) Szóval aki igazi krimire/thrillerre vágyik, jó csapattal, két szuper főszereplővel vesse bele magát és szerintem nem bánja meg!:)

3 hozzászólás
kkata76 

Nagyon jó sorozat! Az összes szereplő nagyon jó volt, a két főszereplővel az élen. Politikai játszmák, nyomozás, gyilkosság, minden volt itt. Végig feszült volt a sorozat, de azért volt benne leheletkönnyű, finom humor is, és a női főszereplőt is nagyon szerettem.

12 hozzászólás
Hannah 

Nem hittem volna hogy ennyire fog tetszeni, mert az ilyen fajta sorozatok nem szoktak lekötni, de ezt most teljesen imádtam. Szerintem az idei nézéseim közül ez idáig a kedvencem. Zseniális volt. *-*

muznik 

Nagyon jó! Zseniális!

Az első sorozat a k-drámák közül, amit a Netflix ajánlott. Be kell valljam nagyon jó ajánlatt volt! Tartalmas, végig izgalmas, nem egy könnyen emészthető, de mégsem hiz le teljesen az életről, dinamikus. Pont elég epizódot és játékidőt tartalmaz, ahhoz, hogy a sztori kiforrjon és nincs benne töltelék epizód!


Népszerű idézetek

Theana 

Lee Chang-Joon: How do you feel to have gone from heaven to hell overnight?
Hwang Shi Mok: It's like going between home and work.

1. évad 3. rész – A New Possible Suspect
Theana 

Han Yeo Jin: How many people do you think are told to make a choice for reasons like this when they’re actually being forced to be silent?

1. évad 8. rész – Western Seoul Prosecutors' Office
Diosz 

Han Jeo Lin: Szereted az Astro Boyt?
Sun-Chang: – Az Astro Boyt? A rajzfilmet? Hallottam róla.
Han Jeo Lin: Hallottál? Csak hallottál arról a legendáról? Mindegy. Az apja mondta mindig ezt.
Sun-Chang: Van neki apja? Azt hittem, robot.
Han Jeo Lin: A rajzolóról beszélek, Tezuka Osamuról. De ez most nem fontos. Azt mondta: „A rajzfilmesek bármit rajzolhatnak, egyet kivéve. Ami alapvető emberi jogokat sért.” Ez csak egy rajzfilm. Nem sérthetjük meg azt, ami még a rajzolt karaktereknek is sérthetetlen. Rendőrként van egyfajta büszkeségünk.

1. évad 8. rész – Western Seoul Prosecutors' Office

Folytatása

Összehasonlítás

Stranger


Hasonló filmek címkék alapján