Renoir (2013) 8

111' · francia · dráma, életrajzi 12

Renoir utolsó éveit a dél-franciaországi Cagnes-sur-Mer-ben töltötte. Az első világháború idején, 1915-ben járunk, ekkor ismerkedett meg Andree Heuschlinggel, később ismertté vált nevén Catherine Hesslinggel. A hamvas leányzó a mester utolsó modellje volt – később pedig a fia, a rendező Jean… [tovább]

francia · angol
francia · magyar

Képek 3

Szereposztás

Michel BouquetAuguste Renoir
Christa ThéretAndrée Heuschling
Vincent RottiersJean Renoir
Thomas DoretCoco Renoir
Romane BohringerGabrielle
Michèle GleizerAline Renoir
Laurent PoitrenauxPierre Renoir
Solène RigotMadeleine
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 44


Kiemelt értékelések

Lali 

Az ábrázolt világ, a provanszi tengerparti Renoir birtok egy kész csoda, maga a paradicsom. A filmezés, az operatőri munka is csodálatos.
Az egész azt a renoir-i hitvallást sugározza, hogy „A föld az istenek paradicsoma: ezt akarom megfesteni.
Történet úgy nem igazán van, inkább csak néhány esemény rögzítése képeslapszerűen.
Lehetett volna velőle egy finomabb, lelkiséggel is elárasztott film, de ha ez lett, hát ez, így is jólesett ott időzni egy kicsit.
Természetesen a főszereplőnő is igen szép volt, bár szerintem nem kifejezetten renoir-i alkat (sem testileg, sem lelkileg).
Aki szereti Renoir festészetét – és ki ne szeretné! –, és annak is, aki azt a világot szereti – ajánlom.

piciszusz 

Ez olyan kis semmilyenre sikeredett. Nagyon tetszettek a film színei, a ruhák, a hajak, a táj, de a sztori elég lassan folydogáló, kevés és érdektelen volt.

csipkecica

Gyönyörű film képileg, tényleg mestermunka. Történet az nem igazán van, de hát Istenem, ha egy filmet ennyire jó nézni, akkor ez megbocsátható. Egyébként ami cselekmény van benne, az sem rossz, sikerült néhány igazán érzelmes pillanatot csinálni. És a végén azért picit elszomorodtam, hogy mi is történt Jeannel és Dédée-vel a jövőben.

Aurora_Michaelis

Unalmas volt, és igazából nem történt benne semmi. Nem értem, miért kell olyan festőkről filmet forgatni, akikkel semmi izgalmas nem történt, legalábbis a megfilmesített életszakaszukban. Renoir végső soron kedves bácsinak tűnt, a tájak és jelmezek szépek voltak. A leghasznosabb „része” a filmnek, hogy utánanéztem kicsit a festő és a fiai életének.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján