Csokoládé (2016) 49

Chocolat
110' · francia · dráma, életrajzi 12

Az egész világon hatalmas sikert arató Életrevalók sztárja, Omar Sy alakítja a főszerepet ebben a megható és igaz történetben, amely a XIX. század végére kalauzol. Franciaországban ekkor a cirkusz, mint szórakoztatási forma a virágkorát érte. A kubai Rafael Padilla az első színesbőrű volt, aki… [tovább]

francia · magyar

Képek 11

Szereposztás

Omar SyCsokoládé / Rafael Padilla
James ThiérréeFootit
Clotilde HesmeMarie
Olivier GourmetOller
Frédéric PierrotM. Delvaux
Noémie LvovskyMme Delvaux
Alice de LencquesaingCamille
Alex DescasVictor
Olivier RabourdinM. Gemier
Héléna SoubeyrandRégina Badet

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 93


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Nehezen fogtam hozzá, mert egy részt tudtam, hogy nem egy kacagtató film, másrészt nagyon nem vagyok odáig a cirkuszért és főleg a bohócokért. :D De azért ez a film nem csak erről szól, illetve Omar Sy miatt is várólistára került.
Nekem elsősorban a feketék elnyomását volt rossz nézni. Végig úgy néztek rá, mintha másik bolygóról származna. Megvetették, kinevették, semmibe vették. Ezen kívül a saját egyéni drámája is szomorú volt. Ahogy fekete létére próbált feljebb és feljebb jutni a nyilvánosság előtt, miközben a magánéletében egyre lejjebb csúszott. spoiler
Kicsit hosszúnak éreztem, de emellett hitelesnek is. Nem is tudnék nagy hibákat felsorolni, a hosszán kívül. Újra nézősnek nem titulálnám. Nekem elég volt egyszer is. Túl nyomasztó ahhoz, hogy repetázzak.

Rekaboni

Imádom a cirkuszt, ráadásul a korszakot is. Footit és Csokoládé is a szívemhez nőtt, imádtam a barátságukat, mégha néha voltak félreértéseik. Jól szórakoztam a bohóckodásukon. Nehéz volt eldönteni, hogy kinek volt igaza és kinek volt jogosabb a sérelme, arra jutottam, hogy mindketten hibáztak. Haragudtam Csokoládéra, utána haragudtam Footitra végül már mindenkire haragudtam, és ebből látszik a legjobban, hogy nagyon megérintett a film. Ahogy haladtunk, egyre szomorkásabb lett a hangulata, a végén pedig nem tudtam visszatartani a könnyeket. Ez most kedvenc lett és már érik is az újranézés :D

Törpillaa 

Ez a film teljesen lesokkolt főleg a vége, hogy így kellett spoiler. Volt ami nagyon nem tetszett és ez a feketék elnyomása és bántása. Nem értettem miért kellett abban az időben így bánni azokkal akik nem olyanok voltak, mint ők. Ez annyira elszomorító miért volt bűn, hogy fekete? Ő is ugyanolyan ember volt, mint a többi se több se kevesebb. Nagyon rossz volt nézni, ahogy elbántak vele és el is sírtam magam. :-(
A film annyira megható volt és élethű imádom az igaz történeteket. Már nem ez volt az első amiben láttam Omar Sy-t nagyon jó színész és miatta érdemes volt megnézni.

4 hozzászólás
Mr_White 

Szépen megcsinált, de közhelyes fordulatokkal operáló film, ölég unalmas emiatt. Jó, hát életrajzi film, ez történt vele, de talán nem így kellett volna kiemelni részeket ebből az életből. Pl. a párizsi bukás utáni éveket teljesen átugorták, és rögtön a végkifejlet következett (ami amúgy rendkívül érzelgősre sikerült, ki is lehetett volna hagyni az egészet).
Az ilyen, teljes életet felölelő életrajzi filmekkel általában ez a gond, sokat akarnak markolni, keveset fognak. Jobb szeretem azokat, amik a főhős életének egy jellemző szakaszát emelik ki.
Asszem mindenki jobban járt volna, ha Csokoládé életéről egy jó dokumentumfilm készül.

Azt tudtátok, hogy „Footit” Chaplin unokája?

1 hozzászólás
vvn_e 

Már egy jó éve kinéztem, ezt a filmet, hogy meg kellene már nézni. És húha megérte a várakozást is, és magasan hozta minden elvárásomat.
Én alapjáraton nem vagyok oda a cirkuszért, ettől függetlenül maga a téma főleg az 1900as évek eleji cirkusz nagyon érdekes, ráadásul hogy igaz történet alapján készült.

Nagyon tetszett az is ahogy a világot bemutatták, de nekem leginkább Footit és Csokoládé párosa vitte a filmet, rendkívül jók voltak, a színészek pedig szintúgy nagyon jól kapták el az egész kapcsolatrendszert a színpadon és a kulisszák mögött is.
Amúgy pedig én úgy álltam neki, hogy nem olvastam semminek utána, így rendesen fejbevágott az utolsó 15 perc spoiler.
Azt a világot is érdekes és elgondolkodtató volt látni, hogy hogyan áll egy fekete művészhez és hogy az hogyan kezd formálódni és viszonyulni egy idő után a világhoz és a hírnévhez ami őt körül veszi. Mondjuk igen, Footit karakterét és hogy ő hol is van ebben a történetben még jobban bonthatták volna, de igaz, itt most Csokoládé volt a főszereplő.

Igazából összességében a film szép emléket állít két korának nagy sztárjának, akiket az utókor majdnem teljesen elfeledett.


Színészeknél még annyit, hogy persze Omar Sy is veszett jó, de órákkal később is James Thiérrée szomorú bohócán gondolkoztam az előbb és elkezdtem utána keresni neki (az más kérdés, hogy megszólalásig hasonlít sminkben az eredeti Footitra), de nem találhattak volna nála jobbat arra a szerepre tudtátok, hogy amúgy Charlie Chaplin unokája?, a színészeten és a rendezésen kívül, gyerekkorától cirkuszos közegben nőtt fel, szóval minden oldalról nagyon meg volt ez a szerep neki támogatva.

3 hozzászólás
Little_Monster 

Omar Sy játékát mindig őszinte örömmel és figyelemmel szemlélem, kár is lenne titkolni, hogy az Életrevalók jutalomszerepe óta mindig mosollyal az arcomon gondolok rá. Ebben a filmben volt lehetősége bőven játszani, nem is csinálta rosszul. A történet szépen építkezett, megvolt benne a kellő dráma, ami egy feketékkel és egyenjogúsággal foglalkozó filmbe kell. Sajnos a téma aktuális, és még lesz is egy darabig, elég csak az Oscar-jelölések körül kirobbant botrányra gondolni. Számomra a maga 110 percével túl hosszúnak tűnt és helyenként nagyon szájbarágós volt. Viszont ha mást nem, ez a film tökéletesen mutatja be mindazt, amit a Maslow-piramis leír.

piciszusz 

Másodszori nekifutnásra sikerült végignéznem. Szeretem Omar Sy-t, szerintem nagyon jó színész, viszont a karaktere valami iszonyat kiállhatatlan volt. Nem csipem az ilyen önsajnáltató, piás embereket, mégha meg is van rá az okuk sokszor. A cirkuszokért amúgy nem rajongok annyira, inkább a korfestést, a ruhákat és a hangulatot szeretem az ilyen filmekben. Nem hiszem, hogy valaha újra fogom nézni.

Lex

Sokáig halogattam, mert 2 órás, mert önéletrajzi, mert nem vagyok odáig a cirkuszért, és mert nem tudom. Valamiért nehezen vettem rá magam. Maga a történet rendben volt, bár nyilván ez is ki van színezve, mint általában (meg lennék lepve, ha nem), de összességében jó volt. Kellően rámutatott a rasszizmus problémájára, volt néhány durva jelenet is benne, úgyhogy igazából ilyen szempontból nincs baj a filmmel. Viszont túl hosszú volt és nagyon, de nagyon untatott. A színészek jó alakítást nyújtottak, Omar Sy nem is tud mást. :D
Mindent összevetve csak nagyon elkötelezett nézőknek ajánlom, Omar Sy rajongóknak, és egyszeri megnézésre.

virezma

Az a helyzet, hogy Omar Sy nekem ennél sokkal több. Szórakoztatásban is, drámában is. Ez most leginkább nyelvgyakorlásnak és esti kikapcsolódásnak volt jó.

st_mona 

Igazából én a másik csokoládé filmet akartam megnézni :D , viszont rátaláltam erre és kíváncsivá tett.
Érdekes film volt. Tetszett, mert igaz történet alapján játszódott, elgondolkodtató volt, és valahol meg is érintett. Érdekes volt bele gondolni, a századelőn milyen hozzáállással voltak az emberek, és némelyeknek mennyire nehéz volt érvényesülni. A film megnézése után még napokig tűnődtem rajta.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján