Pompeji (2014) 131

0 díj · 1 jelölés

Időszámításunk szerint 79-et írunk. Pompeji, a Római Birodalom ékköve, a korrupció melegágya, a kísértés kikötője egykor veszélyes helynek számított a folyamatos földrengések miatt. Ám a Vezúv sötét haragja az első századra teljesen feledésbe merült. A birodalom gazdag lakói élik fényűző… [tovább]

magyar
angol

Képek 5

Szereposztás

Kit HaringtonMilo
Carrie-Anne MossAurelia
Kiefer SutherlandCorvus szenátor
Emily BrowningCassia
Adewale Akinnuoye-AgbajeAtticus
Jessica LucasAriadne
Currie GrahamBellator
Jared HarrisLucretius
Sasha RoizProculus

Kedvencelte 10

Várólistára tette 62


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Érdekes történet az ókori birodalomról. Pompeii, spoiler Vannak hibái, de tetszett. Leginkább Kit Harington miatt nagyon jó pasi. A filmbeli karaktere nekem is bejött, spoiler

Evelena

Ókor és Kit Harington. A film engem már itt meggyőzött.
Viszont ezen túl nyújtott egy élvezetes, gyönyörű látványú, igazi időutazást garantáló filmet. Nem ez az első Pompeii-ről szóló filmfeldolgozás, amit láttam. spoiler
Minden egyes film, cikk, ami erről a tragikus eseményről szól, csak még inkább kíváncsivá tesz Pompeii városa iránt, ami a mai napig őrzi az akkori világot.
Van egy varázsa a filmnek, nekem az ókor akkora kedvenc, hogy bármikor nézek filmet ebben a témában.
Emellett bravúros kardozások vannak benne, khmm na és Kit hasizma is nagyot dob a filmen. :D A Trónok harcában túl kevés ilyen jelenete van, úgyhogy itt be lehet pótolni.
Újranézős. :)

Honey_Fly 

A fájdalmassági faktor elég magas. Önsanyargatóknak viszont nem rossz film. A ruhák és a díszlet szép, a vulkánkitörés látványos, a cunami is. Ezzel azt hiszem, hogy felsoroltam az összes értékelhető dolgot. Kit Harington biztosan sokoldalú színész, csak nem látszik abból az egy nézéséből amit produkál. De bocsássuk meg ezt neki, nem tehet róla, hogy nem egy Zoolander…

Kriszta

Közepes minőségű, eléggé semmitmondó, véres-romantikus tucatfilm az ókori Római Birodalomról.

bonnie9 

A cím csöppet félrevezető (ám meglehetősen jegypénztárba csalogató), ami talán hozzájárulhatott a meglehetősen alacsony csillagmutatóhoz. Ha a készítők „A halálba induló és a gazdag lány szerelme egy vulkán árnyékában a Római Birodalomban” címet adták volna, a mese, a cím és a nézők türelme is tovább tartott volna :)
Szóval akik történelmileg hiteles filmet keresnek a Vezúv 79-ben lezajlott kitöréséről, azok most nézzenek félre és keressenek inkább egy dokumentumfilmet – mindenki jobban jár: ők nem csalódnak és egyben megadják a lehetőséget a potenciális nézőknek.
Amiért szerintem többet érdemel:
-A gladiátor, a harci jelenetek, a jelmezek látványosak, vizuális élvezet terén a film nagyon rendben van.
-A Trónok harcában mindig is jobban vonzott Jason Momoa és Nikolaj Coster-Waldau, és nem igazán értettem a Kit körül kialakult fanatizmust, de azt kell mondjam, ebben a filmben még én is valamelyest megkívántam. :P Jobban áll neki a bőr, mint a toll :)
-Az utóbbi években kevés kivételtől eltekintve nem igazán csípem a romantikus filmeket. A filmben jelenlévő szegény fiú, gazdag lány egyszerű és kiszámítható esete még pont emészthető volt számomra (meg volt némi Titanic feelingem tőle, ha már katasztrófafilm).
Nem tudom, moziban milyen lehetett a 3D, tv-n igazából a pernyét találtam különlegesnek, kiemelkedőnek.
Szinkron: Királya Attila hangját kifejezetten kedvelem, Atticust jó volt ezen a hangon hallgatni, illett a karakterhez. Milo viszont szerintem túl nyápicra sikeredett. A többiek olyan 50-50 arányban műküdtek emlékeim szerint.
Meglepett, hogy Carrie-Anne Moss és Kiefer Sutherland lassan az ötvenes éveiket tapossák, rég láttam őket…
A vulkán kitörése az elején még mutatós, kidolgozott, viszont a végére a dráma fokozásáért cserébe spoiler szerintem kicsit túltolták a CGI-t, ami a minőség rovására ment.
Szóval alapvetően nem olyan rossz film ez, mint aminek látszik: egyszerű, könnyed, látványos kikapcsolódás.

2 hozzászólás
Constance

Nem annyira rossz film ez, mint ahogy az internet lakossága beállítja. Nekem például nagyon tetszett. Persze voltak hibái, például a sok copy más filmekből vagy hogy a címével ellentétben nem a vulkánkitörésen van a hangsúly, hanem a gladiátortémán és a szerelmi szálon. A történelmi hitelesség pedig megint egy más tészta: a film szórakoztatni akart, nem pedig dokumentumfilm módjára percről percre bemutatni az eseményeket.
A szórakoztatás pedig megvolt, nekem legalábbis nem esett nehezemre végignézni a filmet. Hozzátett ehhez az is, hogy a képi világ egyszerűen gyönyörű volt, a filmzene pedig annyira szívbemarkolóan csodálatos… A szereposztás egy-két tagját nagyon sótlannak éreztem, de egyébként meg voltam elégedve velük.

King_Diamond

Bevallom, ha tudom, hogy a filmet Paul W.S. Anderson jegyzi, már jóval hamarabb megnéztem volna. Így csak múlt héten került erre sor. A film látványvilága lenyűgöző. Ezt bizony 3D-ben kellett volna megnézni a moziban, nagyon sajnálom, hogy nem így tettük. És lényegében nem is nagyon kell több egy ilyen jellegű filmhez. A színészek, zene, történet mind másodlagosak. Azért nem voltak ezek sem rosszak, azzal egyetértek, hogy az Ariadnét játszó hölgy sokkal jobban nézett ki Cassiánál. Jó volt persze látni „Havas Jont” meg Kiefer Sutherlandet is, mint Corvus szenátor (látom, itt is el van rontva, mivel NEM Corvis). A harci jelenetek szintén nagyon látványosak voltak, szinte majdnem annyira, mint a Gladiátorban. A zenéje is passzolt, valamint a magyar szinkron sem volt egyáltalán rossz. Kiefer Sutherlandhez még ugyan illik Csankó Zoltán hangja. A vulkán kitörése pedig egyszerűen állat, a film második felével egyetemben. A vége is tetszett.
Moziban még nagyobb élményt adott volna a film látványvilága, így sajnálom, hogy nem ott néztük meg.
8/10

ScarlettBlair

Ezt a filmet egyszer is épp elég volt megnézni , másodszor megnézni már egyenesen hiba volt. Szörnyű.

StAngela

Véleményem szerint nem volt egy rossz film. Sőt, ha csak arra vágysz egy hosszú nap végén, hogy valami könnyedebb történelmi ihletésű gladiátoros filmet nézz, akkor tökéletes választás!
Egyszerre hajaz a Spartacus-ra és A gladiátor-ra, emiatt talán sablonosnak tűnt néha.
A szerelmi szálat feleslegesnek éreztem, a katasztrófa bemutatását pedig fontosabbnak tartottam volna. Ettől függetlenül maga a cselekmény élvezhető, a látványvilág pedig legtöbbször sikerrel pótolja benne az egyéb hiányosságokat!
Tetszett, de maradandó nyomokat nem hagyott maga után.

Emese_Szalai 

Annyira nem is rossz. Csak rossz kritikákat olvastam róla (a snitt-eseket nem olvastam). De a lényeg, hogy annyira nem volt vészes. Kit, szerelmem nagyon cuki vagy! A film fénypontja volt a kockahas (és elbírt volna még 20 perc… hát tudjátok). Szereplők közül Cassia idegesített, a többi színészi munkával nem volt bajom.
A látvány fantasztikus! Számos Pompeii feldolgozást láttam már (nem tudom mi ez a nagy Római Birodalomhoz kapcsolódó mániám…) de egyikben sem sikerült ilyen szépen megvalósítani. Maga a történelmi háttér hagy némi kivetnivalót, de hát ezt megbocsátom.
U.i. a plakát valami rettenetesen gagyi…


Népszerű idézetek

Aveline

Corvus: What exactly is that slave to you?
Cassia: Everything that you are not.

Aveline

Milo: Don't look. Look at me. Just me.

Bea_Csakegyolvasólány 

Atticus: Két bor adagot teszek a thrák óriásra.

Aveline

Cassia: You could ride before you were a gladiator?
Milo: I could ride before I could walk.

Aveline

Cassia: I couldn't believe he had the strength to do that.
Ariadne: Then you didn't see his muscles?
Cassia: That's not what I meant.

Aveline

Cassia: Is this what you call sport?
Corvus: No, Lady Cassia, this is not sport. This is politics.

Aveline

Ariadne: He made you feel alive?
Cassia: He made me feel… safe.

Bea_Csakegyolvasólány 

Atticus: Én, Atticus köszöntelek! Szabad emberként halok meg!

BallaBella

Ne nézd. Csak engem nézz. Engem nézz.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján