Törésvonal (2015) 267

San Andreas
114' · amerikai · akció, kaland, dráma, katasztrófafilm 16

Kalifornia lakói fel vannak készülve a földrengésekre. Azt hitték. De ilyen méretű katasztrófára senki sem számított: San Franciscót és környékét egy 9-es fokozatú rengés teszi a földdel egyenlővé.
Egy helikopterpilóta (Dwayne Johnson) és rég elhidegült felesége (Carla Gugino) Los… [tovább]

Magyar

Képek 26

Szereposztás

Dwayne JohnsonRay
Carla GuginoEmma
Alexandra DaddarioBlake
Archie PanjabiSerena
Ioan GruffuddDaniel Riddick
Hugo Johnstone-BurtBen
Art ParkinsonOllie
Paul GiamattiLawrence professzor
Will Yun LeeDr. Kim Park
Kylie MinogueSusan Riddick

További szereplők

Kedvencelte 27

Várólistára tette 66


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Párszor már láttam, ezt a filmet, de még mindig szeretem. Izgalmas, látványos, jó szereplők. Az egyik kedvenc katasztrófafilm, amit szeretek.

deakcsllla

Régen láttam ennyire jó filmet, negyed óra után odaláncolt a képernyőhöz. Csak random találtam ezt a filmet, megnéztem, kik játszanak benne, Dwayne Johnsonnal nincs különösebb bajom, Alexandra Daddario meg Carla Gugino pedig a kedvenceim közé tartoznak. Átolvastam a sztorit, úgy gondoltam, nem tűnik rossznak. Megnéztem a trailert és eldöntöttem, hogy én ezt most megnézem, letöltöttem aztán hajrá. Sejtettem hogy jó lesz, de ez zseniális volt, tele rengeteg fordulattal és izgalommal, kétszer még el is bőgtem magam :D Tuti újranézős film, és nagy-nagy kedvencem lett. :)

Damien_Lambert 

A film, amiben Dwayne Johnson olyan kemény, hogy lenyom egy földrengést.

Charityy 

Nekem nem volt különösebb bajom a filmmel. A látványvilág nagyon ott van és a színészek is hozzák a formájukat. Viszont voltak benne eléggé a valóságtól elrugaszkodó jelenetek, mint például a túl sok látványos megmenekülés vagy a csajszi feltámadása a végén.

Ruby_εïз 

Imádom ezt a filmet! A látványossága mellett a családi szál is nagyon jó. A katasztrófa összekovácsolja az embereket, ez jól is látszik Ray-n és a családján. Dwayne Johnsonnak jól állnak az ilyen szerepek.

bonnie9 

Na akkor maradok továbbra is a „minden filmet a maga kategóriájában” típusú értékelésnél.
Ez egy látványfilm.
Arcomba tolták a 3D-t? Igen. Egészen mutatósan.
Kaptam látványt? Nem keveset. Volt itt minden, mi szem- szájnak ingere: a természeti elemek teljes tárháza, utazás földön, vízen, levegőben, mélységek és magasságok, kis szemcsék és brutális méretek, stb.
Erre a részére 10/10.
Típus: vannak ugye a „világmegmentős” katasztrófafilmek, vannak a „kis csapat véletlenül összeverődött, lássuk ki marad életben a végén” és van a „mentsük meg a családot”. Ez a film a harmadik kategória. Ez eddig rendben is van, családosként mostanában talán kicsit jobban is érdekelnek ezek, néha unalmas perceimben ötletelgetek, hogy velünk „mi lenne, ha”.
A menekülés realitásértéke: na ez bőven hagy kívánnivalót maga után. Ez a rész teljességgel alkalmatlan a „velünk mi lenne, ha” gondolatfolyamra.
10/1*
Már az első jelenet kezdte kicsit kikezdeni a biztosítékot, mert értem én, hogy kell valami nagyon vagány látvány, na de akkor is kérem. spoiler
Akiket a 2012-ben sofőr apuka és majdnem-pilóta pótapuka mutatványai sokkoltak, azoknak szólok, hogy hasonlóra számítsanak, bár itt légi-vízi mentő apukával próbálták hitelesebbé tenni az attrakciókat. Akiknek bejött és a háttértől eltekintenek, azok a látványt viszont élvezni fogják.
Katasztrófa alapötlet: A vulkánok a 90-es években voltak menőek, mostanra már a globális felmelegedést is kilőtték, így elővettek egy régi-új témát, a földrengést, megspékelve a realitás talajával (szó szerint), a Szent-András törésvonallal. A kaliforniai nézők valószínűleg többször újragondolták az eddig is életük részét képező menekülési terveiket hasonló esetekre.
Színészek:
Dwayne Johnson: sokakkal ellentétben semmi bajom nem volt vele. Carla Gugino: Folyton Rachel Weisz jutott róla eszembe. Egyidősek, de Rachel szerintem jobban tartja magát, kevesebb szilikonnal. A főszereplő fiatalok: nekem túl bájosak és túl kerek Disney arcúak hozzáillő mosollyal. Öcsi: jééé, hogy ez Rickon? Paul Giamatti: bírom a hozzá hasonló karaktereket. Ioan Gruffudd spoiler Ja és van egy Kylie Minogue cameo, akiket érdekel.
Filmzene: na ez telitalálat. Témaválasztás és a feldolgozás minősége is 10*.

walksdowonders 

Egy abszurd jelenetekkel teli látványos tucatfilm vacsi mellé.

6 hozzászólás
Debut

Rock ✔
eyecandy ✔
big blue bambi eyes ✔

MrsCumberbatch 

Na gyerekek, nekem ez az igazi horror. Nem kellenek, vámpírok, démonok, kitalált h-lyeségek, azokban általában semmi félelmetes nincs. De ez. Ebben van. Tragédiák, katasztrófák, amik bárkivel bármikor megtörténhetnek. Az emberi nem törődömség, hogy nem hiszünk, nem bízunk az intő szavakban… Kiröhögjük az okosabbat, aztán meg utólag sírunk. Ez számomra a horror. A valóság.

TejesMasni

Egész „jó” és borzongató katasztrófa film volt, tetszett. Régen láttam ennyire izgalmas és nem agyon csépelt darabot ebben a kategóriában. Látványos volt és a színészek is jól játszottak. Bár a spoiler ezért is a mínusz egy csillag.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Drucocu

– Figyelem! Ki akar ötöst kapni egy új tantárgyból? Mondom, miből: Hogyan mentsünk életet tévé csatornák hekkelésével.
– Királyság prof, benne vagyok!
– Csúcs, tesó, hozd a laptopodat, gyerünk!

Drucocu

– Le fogunk zuhanni…
– Jó… értem…

Debut

Ray – [upon landing with Emma in a baseball stadium by parachute] „It's been a long time since I got you to second base!”

Drucocu

– Hidd el azért pár napot kibírnánk nélküled…
– A cipőfűződ…
– Háhá… szórakozol?

Drucocu

– Készen állsz?
– Néz rám!!! Szerinted???
– Igen…


Hasonló filmek címkék alapján