Pesti balhé (2020) 95

1,5 évtized után végre újra találkozik 6 jó barát, akik gyerekkoruk óta ismerik egymást. Egy szerencsétlen tragédia azonban beárnyékolja örömüket. A csapat egy emberként dönt úgy, hogy becsempészik elhunyt cimborájuk műalkotását egy budapesti aukcióra. Tervüket csak őrületes kalamajka árán… [tovább]

magyar

Képek 8

Szereposztás

Szabó SimonJet
Petrik AndreaAlexa
Elek FerencGuszti
Reviczky GáborGedeon
Mészáros BélaMarcell
Inotay ÁkosAdrián
Hegedűs D. GézaBenedek
Jászberényi GáborVinsz
Járai MátéLeonyid
Némedi Árpádműtárgymester

További szereplők

Pesti balhé (2020)
Zeneszerző

Gyártó
FP Films

Streaming
HBO Max

Kedvencelte 3

Várólistára tette 95


Kiemelt értékelések

dulkap 

Nem rossz film, vannak benne jó poénok és a karakterek is jól vannak kitalálva. A gyenge, szedett-vedett forgatókönyv azonban ront az élményen, illetve, hogy Mészáros Béla továbbra sem tanult meg színészkedni. De egy unalmas estén el lehet vele szórakozni, ha nem várunk el túl sokat.
Viszont arra mindenképpen jó, hogy kiderüljön Robert Downey Jr. és Steve Buscemi közös gyereke Magyarországon él Inotay Ákos néven. :)

Fummie

Szép felvételek voltak benne Budapestről, és négyszer nevettem.

Sizzy 

Ez brutál jó film volt. Maga az alapötlet, hogy a festményt nem kilopjak, hanem be. Főleg ilyen szedett-vedett bandával, szerintem a nevetes garantalt :D . A színészek is fantasztikusak voltak: Elek Ferenc és Szabó Simon jelenetei mindent vittek, szegény Ferenc mindig ilyen szerepeket kapott, bár jól is áll neki(azert megneznem egy komolyabb szerepben is); Inotay Ákos karakterenek meg olyan jo szövegei voltak, az arckifejezései is jók voltak. Alexa és Marcell (Petrik Andrea és Mészáros Béla) személyében új kedvenc filmes párosom lett, imádtam a kis élcelődéseiket.
Tök poén, a tavalyi filmtettfeszt filmjei közül Mészáros Béla és Elek Ferenc közös filmjét láttam (BUÉK) és idén is. ^_^

Janus 

Nem értem a negatív kritikákat. Szerintem kifejezetten jó heist film lett, jó poénokkal, jó színészekkel, izgalmas szövegkönyvvel és remek karakterekkel. Szerintem ez még a bőven jó kategória.

VMalfoy 

Őszintén a film első felében majd idegbajt kaptam attól, ahogy negyven éves felnőttek próbálnak úgy viselkedni, mint a kilencvenes évek tinédzserei. Na ez nem valami jó kezdet egy filmnek. DE! A film ezt simán el tudja az emberrel feledtetni, ugyanis rengeteg, de tényleg rengeteg remek poén van benne, és a szereplők, akik hogyha picit felnőttesebben viselkednek, még egész szerethetőek is. Egyértelműen többször nézős film.

farkas_niki 

Akár még jó film is lehetett volna, de nem volt. Hosszú volt, unalmas, a karakterek sem voltak szimpatikusak

monokrom22 

A Pesti balhé profi munka, remek a képi világ, parádés a rendezés, fantasztikus a soundtrack, de a technikai oldalon kívül sajnos hemzseg a hibáktól: csak egy-két emlékezetes karakter és alakítás a sok klisés, egymondatos figura mellett, kicsit hosszú, lapos és kiszámítható cselekmény, és ami a legfontosabb: többnyire nem működő humor. Többet vártunk tőle.

Roßin 

Először kicsit féltem tőle mert hát magyar, azokról meg sok jót nem szoktunk hallani, de végül rá vettek, @VMalfoy khm… Összességében egyébként nem volt rossz, tipikus magyar humor és a többi. Egyszer tökéletesen nézhető volt.

vudura06 

Nem szoktam magyar filmeket küldeni. Nem tudatosan kerülöm őket csak úgy nem igazán kerülnek nálam képbe. Maga az ötlet, hogy nem ki, hanem be akarnak lopni egy képet tetszett, valamint a szereplők között is volt 1-2 akit kedvelek, de leginkább Reviczky Gábor az akit kedvelek a magyar színészek közül.
Jó kis film volt, olyan ami ha épp a tévében menne nem kapcsolnék el, bár nem szoktam tévét nézni. :D Jet haláli figura volt. :D És Járai Máté is nagyon jó volt. Imádtam az ő jeleneteit.

levyzoltan 

Úgy látszik itt élik ki sokan a rossz „kedvüket” abban, hogy fikázzák. sok jó színész stb. munkája van benne és remekre sikerült. Megható történet és jó vígjáték lett sok mondanivalóval


Népszerű idézetek

Londonna 

– 20 éve még csak két drót volt. Kék meg piros…

Londonna 

– Én nem vagyok meleg.
– Senki sem tökéletes.


Hasonló filmek címkék alapján