Az utolsó fejezet (Péntek 13. IV.) (1984) 37

Friday the 13th: The Final Chapter
87' · amerikai · horror 18

A hullák száma egyre nő ebben az erőteljes thrillerben a nagysikerű Péntek 13 sorozat negyedik – de nem utolsó – történetében.

Jason, a Kristály tó legkevésbé népszerű lakosa visszatér egy újabb vérengzésre Az utolsó fejezetben. Miután egy kórház halottasházában feltámad, a hokimaszkos… [tovább]

angol

Szereposztás

Ted WhiteJason Voorhees
Kimberly BeckTrish Jarvis
Corey FeldmanTommy Jarvis
Erich AndersonRob Dier
Joan FreemanMrs. Jarvis
Clyde HayesPaul
Judie AronsonSamantha
Lawrence MonosonTed
Crispin GloverJimmy
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 9


Kiemelt értékelések

Rebane 

Ugyanaz az alapsztori, mint a többiben, kiszámítható, de azért meg lehet egyszer nézni. Továbbra is kreatívnak tartom, ahogy Jason gyilkol, habár ez a folytonos újrafeléledés kicsit a Family Guy Chicken fight jeleneteire emlékeztet :D

Blissenobiarella 

Erre a részre nagyon rágyúrtak a készítők, egészen (akkor még) ígéretes színészkéket szedtek össze hozzá. Találkozhatunk a hullajelöltek között például Crispin Gloverrel, aki alig egy év múlva már mint Marty McFly apja került a moziba (Vissza a jövőbe) illetve ha Corey Feldman neve nem is, az arca ismerős lehet, ha néztél klasszik ’80-as évekbeli gyerekfilmet (Kincsvadászok, Szörnyecskék).
Jason elvileg halott, de ahogyan ezekben a filmekben lenni szokott, természetesen ismét minden magyarázat nélkül kell végignéznünk feltámadását és újabb bosszúhadjáratát a világ ellen. Súlyos komplexusai vannak a csávónak, csak tudnám, hogy hogyan lehet túlélni hogy egy baltát vágnak a fejembe, elgondolkodnék az alkun. Ezt a feltámadást történetesen a hullaházban bírja előadni, ahol a kórboncnok doki a világ legbizarrabb műsorát nézi a tévében. Már ezért érdemes volt belekezdeni a filmbe, hogy megtudjam: létezik Jane Fonda-fétises pornó. (másra nem tudok gondolni, hogy mi lehetett ez, és sajnos a youtube-on nem találtam meg a jelenetet, hogy itt megmutathassam)
A másik díjnyertes jelenet később következik, miután megismertünk egyrészt egy furi családot, ahol a kiskölyök elég profi maszkokat gyárt, a nővére egy szőkített ri… lány, az anyjuk meg ugyanaz pepitában, és szeretik a „családi szendvicset” ami egy nagy amerikai ölelést jelent. Az ő szomszédságukba érkezik meg egy fiatalokból álló társaság, nagyjából a szokásos tagokkal: vagány gyerek, szépfiú, szűzkislány, mindenkinekmegvoltammárribi, no meg a gyík srác, aki nem más, mint Crispin Glover. A vagánygyerek beadja neki, hogy impotens, ez a hülye meg elhiszi pedig azt sem tudja, mit jelent. Viszont nagyon szépen táncol csajozás közben: https://www.youtube.com/watch…
Imádtam ezt a részt, többször visszatekertem, hogy láthassam e párzási rítust.
Táncpartnere az időközben begyűjtött ikerpár egyik tagja, akiket nem volt túl nehéz rávenni, hogy csatlakozzanak egy tökidegen társasághoz…. nem kommentálom ezt inkább, nem lenne benne köszönet.
Mint mindig, igazából én ezeknek a filmeknek az elejét, a felvezetést jobban szerettem, mint a gyilokjeleneteket, mert azok számomra minden kreativitásuk ellenére is unalmasak. Viszont azt el kell ismernem, a végkifejlet és „Tommy bravúrja” roppant szórakoztató volt.

TribeBubu 

A Péntek 13. széria egyik önismétlése. Semmi új nincs benne. Na jó, a szereplők terén van egy leheletnyi újdonság, de azt kell, hogy mondjam, hogy aki látta az előző részt, nagyjából ezt is látta.
Nem rossz film, de jónak sem nevezhető. Igazi közepes darab.


Folytatása

Összehasonlítás

Péntek 13.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján