Pacsirtavár (2007) 3

The Lark Farm · La masseria delle allodole
122' · francia, angol, olasz, spanyol, belga · dráma, történelmi

1915, Törökország. AQ jómódú örmény Avakiancsalád vidéken él, az úgynevezett Pacsirtavárban. Tiszteletben álló polgárok, gyakran adakoznak, és mindenkinek ott segítenek, ahol tudnak. A családfő ravatalánál – akinek halálos ágyán szörnyű látomása volt –, mindenki megjelenik, aki tiszteli őket, és… [tovább]

Szereposztás

Paz VegaNunik
Moritz BleibtreuFerzan
Ángela MolinaIsmene
Alessandro PreziosiEgon
Tchéky KaryoAram
André DussollierArkan ezredes
Arsinée KhanjianArmineh
Mohammed BakriNazim

Várólistára tette 13


Kiemelt értékelések

Emerson 

Eddig is ki voltam ábrándulva az emberiségből (meg úgy cakkumpakk a törökökből), de ezek után?! Pf… Mondanám, hogy ennél nincs lejjebb de van. Nem is szeretnék erről filozofálni, így inkább a film: ha nem lett volna a kötelező(?) szerelmi szál, akkor nem lenne min fanyalognom (csak azon, hogy az emberiség megérett a kihalásra). Nem tudom, hogy ezzel most az volt a célja az alkotónak, hogy kicsit oldja a feszültséget (bár inkább megtoldotta), vagy eleve nőgyűlölő, mert hát bocsánat, de milyen az, aki halálosan szerelmes, majd egy óra elteltével kötélnek áll egy másik fél oldalán, mert hát spoiler. Jól van, biztos félreértelmeztem a dolgot.
Sokkal kegyetlenebb, nyersebb (és úgymond hatásosabb) lett volna, ha ezt a dolgot nem bagatellizálják el… így viszont az egész film átment valami szirupos kegyetlenkedésbe és kissé zavarossá vált az összkép. Kár érte, mert egyébként gyönyörű kontraszt volt a képi világ és a látottak közt, a zenéje pedig húsba markoló volt.

1 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján