One Way Trip (2016) 2

Glory Day · 글로리데이 - Geulroridei
93' · dél-koreai · dráma 15

Yong Bi, Sang Woo, Ji Gong és Doo Man négy húszéves barát. Kirándulni mennek Pohang-ra egy éjszakára és két napra Sang Woo miatt, aki hamarosan besoroz a hadseregbe. Az éjszaka isznak és nézik a tengerre nyíló kilátást, mikor megpillantanak egy nőt, akit éppen bántalmaz egy ember. Elindulnak… [tovább]

Képek 19

Szereposztás

Ji SooYong Bi
SuhoSang Woo
Ryu Joon YulJi Gong
Kim Hee ChanDoo Man
Kim Dong WanYong-Bi idősebb bátyja
Moon Hee KyungJi Gong édesanyja
Yoo Ha BokDoo Man édesapja
Lee Ji YeonPark Eun Hye
Lee Joo ShilSang Woo nagymamája
Choi Jun YoungChoi nyomozó

További szereplők

Várólistára tette 14


Kiemelt értékelések

Theana 

Hányingert keltő és közben végtelenül elkeserítő. Olyan film, amelynek a végén csupán őrjöngeni szeretnék dühömben és elkeseredésemben. Próbáltam felkészíteni magamat a hangulatára, mert olvastam, hogy nem egy nevetgélős darab, de a film eleje teljesen feldobott és eltérített ettől. Gyönyörűen visszaadja valahogy azt a leírhatatlan érzést, amit az ember érez fiatalkorában: a végtelen szabadságot és a lehetőségeket maga előtt, ráadásul ott vannak a barátai, akikre számíthat és bízhat bennük. Aztán… aztán, amikor nem csak móka van és kacagás, talán tényleg csak akkor derül ki, hogy mennyire számíthat valaki egy emberre. Itt az volt a legszomorúbb, spoiler. Az emberi természet leggusztustalanabb részét mutatja meg és valahogy azt érzem, hogy nem az a célja ennek a filmnek, hogy vádlottat keressünk, hanem hogy megnézzük, hogy magunkra nézve ez mennyire igaz. Talán csak az én hülyeségem, mindenesetre engem nagyon elgondolkodtat.
A vége pedig: az ember a végén, amikor elvesztette mindenét, azokra a pillanatokra emlékszik vissza, amelyek a legértékesebbek a számára és azokat nem tudja megjátszani vagy kontrollálni, hogy melyek jöjjenek elő.
Érdekes az angol cím, az azonnal értelmet nyert, viszont a szó szerinti „Glory Day” kicsit távol áll a kapott élményemtől, nem igazán tudom hova tenni.
Kiváló alkotás, dráma az ilyen.

Baly 

Rohadt $@!#%!
Így kezdeném, ha meg akarod tudni miért, mindenképp nézd meg!
Ennyit a barátságról! Ennyit a rendőrökről! Ennyit a becsületességről stbstb…
Egy sztori, hogy egy szép felhőtlen utazásból, amin még jót is cselekedsz, hogy lesz totál dráma! Hogy veszíted el az életed, hogyan esik szét a barátságotok és fordulsz totál sötét lelkiállapotba.
Aki számít valami jóra benne, az inkább nézzen vígjátékot! Ez tömény dráma! És nagyon megéri, de nagyon borzasztó… ha egy része is megtörténik a világban, még most változtassunk ezen, de remélem nem így van… végül is mindig kellenek a túlzások, hogy időben észrevegyük a dolgokat és viszonyítási alapot gyártsunk magunkban.
*soooo sad* T__T


Hasonló filmek címkék alapján