Oltári nő (1999) 219

Runaway Bride
116' · amerikai · romantikus, vígjáték

Ike Graham az a fajta újságíró, aki mindig az utolsó percben írja meg a leadandó cikket. Egy nap, éppen sztori híján késlekedik, amikor egy bárban egy részeg idegen mesél neki Maggie Carpenterről, aki mindig elmenekül az oltár elől. Ike, aki egyébként sincs túl jó véleménnyel a nőkről, gúnyos… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Julia RobertsMaggie Carpenter
Richard GereIke Graham
Joan CusackPeggy Flemming
Hector ElizondoFisher
Rita WilsonEllie
Paul DooleyWalter
Christopher MeloniBob
Jane MorrisMrs. Pressman
Laurie MetcalfMrs. Trout
Donal LogueBrian Norris

További szereplők

Kedvencelte 26

Várólistára tette 39


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Aranyos, de semmi több. Julia Roberts bűbájos jelenség, Richard Gere pedig nagyon sármos, jól mutatnak együtt, de ennyi. Voltak kedves, humoros jelenetei a filmnek; én mondjuk a romantikát pont nem éreztem kifejezőnek. Nekem ez totál felejthető történet.

b_vivi

A legjobb, legikonikusabb páros. A film nem nagy szám, de aranyos és minden megvan benne, ami kell.

brena 

Még mindig jó kis páros:)De azért ez már nem a pretty women…

Sisyll

Megszámolni se tudom mennyiszer láttam. Bevallom őszintén nekem Gere és Roberts itt jobban tetszett, mint a Micsoda nőben.

szélcsengő

A Micsoda nő sikerét meg kellett lovagolni, ezért készült ez a film. Nem mondom, hogy tökéletes, de szerintem szerethetőbb, mint a körülrajongott elődje. Nehéz komolyan venni a szökevény mennyasszony sztoriját, azt is mondhatnám, hogy gagyiság, de nem is kell komolyan venni, épp ezért szeretem. Könnyed, pörgős, aranyos poénok, kellemes zene. Szívesen újranézem időnként, jó kedvem lesz tőle.

Mrs_Snugglers 

A film leginkább azzal foglalkozik, mi történik, ha valakinek nincs önismerete, sérült mintákat hoz otthonról és sorra elbukik a kapcsolataiban, mert legalább annyira fél tőlük, mint amennyire vágyik rájuk. Itt a nagy kérdés az, hogy mi történik, ha valaki az esküvőre készül a házasság helyett, és lehet-e szeretni valakit, aki nem volt addig képes megismerni és elfogadni önmagát. Hogy fel lehet-e ismerni, mitől érezhetjük magunkat elromolva, és lehetséges-e változtatni gyermekkortól rögzült mintákon.
Én nagyon sok azonosulási pontot találtam a főszereplővel és a fiatalkori önmagammal (különösen, mikor kijött a film), és szerintem fontos tanulságokat fogalmazott meg.
Mondjuk pont ezért érzem úgy, kicsit idős volt már erre a szerepre Julia Roberts, mert furcsa, hogy valaki harminc körül ennyire ne ismerje önmagát, talán a bizonytalansága, félelmei, az énkeresése hitelesebb lett volna egy fiatalabb színésszel. De a kettejük között kialakuló kapcsolat autentikusnak és hétköznapinak hat, és a film is őszintén beszél a kapcsolatokról.


Népszerű idézetek

Treszka

Garantáltan lesznek nehéz időszakok, és garantáltan lesz olyan, hogy egyikünk vagy mindketten ki akarunk szállni. De garantálom, hogy ha nem kérem, hogy légy enyém, azt életem végéig bánni fogom, mert a szívem mélyén érzem, hogy te vagy az igazi.

Aprile 

Ellie: Koholtad a sztorit, és ezt te is tudod!
Ike: Ez nem koholt történet! Fülest kaptam!
Ellie: Egy megbízható spicces spiclitől?
Fischer: In Vino Veritas.
Ike: Hé, hé, hé, hé, hé! Ne bántsátok a kocsmatöltelékeket! Legalább nem vezetnek!

Gridranger

Az újságírás első törvénye: „Ha tényeket hamisítasz, kirúgnak érte.”


Hasonló filmek címkék alapján