Noir (2001–2001) 7

Mireille Bouquet egy kiváló bérgyilkos, akinek szülei kiskorában meghaltak. Egy nap követ egy titkozatos email-t, amely elvezeti egy japán lányhoz, Yumura Kirikához, aki semmire sem emlékszik. Kirika egy szobában tért magához, és az egyetlen dolog, amit talált, egy iskolai egyenruha. Mireille… [tovább]

japán

Szereposztás

Mitsuishi KotonoMireille Bouquet (hang)
Kuwashima HoukoYumura Kirika (hang)
Hisakawa AyaChloe (hang)
TarakoAltena (hang)
Satou AiMarguerite (hang)
Ginga BanjouRemy Breffort (hang)
Shinohara EmiMarennes (hang)
Tachiki FumihikoKillam (hang)
Miyata HikaruJean Jacque Legrand (hang)
Ito HiroshiReimann (hang)

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 13


Kiemelt értékelések

Chriss 

Hát ez aztán egy érdekes sorozat volt. Semmi természetfeletti nincs a történetben, mégis misztikus légkör lengi át. A zene erre még rátesz egy lapáttal. Én hamar ráhangolódtam, de valami hátborzongató van benne. Régi korokat idéz, az ember lelkének legsötétjét világítja meg a Noir-mítosz. Olyan érdekes filozófiai csavarokat dob fel, amin érdemes elgondolkodni. Egy anime, amiben nincsenek pozitív karakterek, és mégis szurkolunk nekik, hogy találják meg a kiutat. Mégsem válnak ellenszenvessé. Elég összetett ez a sorozat, a lélektanát tekintve pedig profi munka. Nem bántam meg, hogy megnéztem, de most valami könnyedebbre vágyom.

ChEebor 

Egy rokon ajánlotta, és bejött. Eleve bírom az ilyen páros akcióhősöket, de Kirika és Mireille amúgy is nagyon jól működnek együtt. A történet és az atmoszféra kiváló: misztikus, nyugtalanító, rejtélyes. Helyenként nagyszerű és nagyon nehéz filozófiai kérdéseket tesz fel, amelyekre aztán választ is ad, de a nézőnek megmarad a kérdés, mert bizony a főhősök megoldása nem univerzális. Volt egy-két rész, ami akkor is üt, amikor az ember már tudja, hogy meg fog történni, és a vége is érdekes.

Zoqo_Tsvu 

Az első perctől beszippantott, elképesztően érdekes volt. Tele volt feszültséggel, rejtélyekkel és izgalommal. A szereplők árnyaltak, nem tudtam senkit utálni (maximum nem kedveltem annyira, de ez is eléggé hullámzó volt), ami szerintem egy jó jel. Mireille és Kirika párosát nagyon megszerettem, jól működtek együtt, élvezet volt nézni őket. :) A zenék egyszerűen fantasztikusak benne, abszolút megadják az alaphangulatát az animének. Talán egy pici negatívum számomra csupán annyi volt, hogy néhány harcjelenetnél mutathattak volna valamennyi vért, mert így néha az volt az érzésem, mintha kidőlt rongybabákat látnék. Szerencsére a legtöbb esetben nem ez volt a helyzet, hiszen szépen megoldották, csak egy-két alkalomnál jobb lett volna. De ez már csak kukacoskodás, egyébként nagyon jó anime. :)


Hasonló filmek címkék alapján