Neodo Inganini (2018–2018) 28

Are You Human Too? · 너도 인간이니
30' · dél-koreai · sci-fi, romantikus, sorozat, rejtély 15
1 évad · 36 rész

Nam Shin gazdag család sarja, családja tulajdonában áll egy cég is. A fiút váratlan baleset éri és kómába zuhan. Anyja Oh Ro-Ra fontos szerepet tölt be a mesterséges intelligencia kutatásában. Egy új androidot épít amit Nam Shin III-nak nevez el, és annyira jól sikerül, hogy átveszi fia helyét,… [tovább]

koreai
koreai

Képek 16

Szereposztás

Seo Kang JoonNam Shin / Android Nam Shin III
Gong Seung YeonKang So Bong
Kim Sung RyungOh Ro Ra
Lee Jun HyeokJi Young Hoon
Park Hwan HeeSeo Ye Na
Kim Won HaeKang So Bong apja
Yoo Oh SungSeo Jong Gil [Seo Ye Na apja]
Cha In HaHwang Ji Yong
Kim Hye EunNam Ho Yeon
Park Young GyuNam Gun Ho

További szereplők

Neodo Inganini (2018–2018)
Forgatókönyvíró

Gyártó
KBS Media

Streaming
Rakuten Viki

Kedvencelte 14

Várólistára tette 62


Kiemelt értékelések

Dreamborder

Na jó. Legyen 10. :) Az elejével nehezen küzdöttem meg, valamiért nagy volt bennem az ellenállás, de nem tudnám megmondani, hogy pontosan miért.
Talán az lehetett az oka, hogy nagyjából sejtettem, mi lesz a cselekmény és meg akartam kímélni magam az idegtől. :D Nehezen bírom az igazságtalanságot és ezzel a szerencsétlen robottal annyira kegyetlenül és embertelenül bántak, hogy volt egy pont, amikor a csajon kívül mindenkit kinyírtam volna kb. :’D
Na de ezt leszámítva nagyon örülök, hogy mégiscsak megnéztem. :)
@Shad értékelésével olyan szinten egyetértek (;D), hogy nem is írok le, csak egy gondolatot, amit ki szeretnék hangsúlyozni: Seo Kang Joon egyszerűen zseniális volt!! Tényleg két teljesen más karaktert formált meg, ráadásul olyan könnyednek tűntek a váltások is, pedig biztos nem volt egyszerű eljátszani. spoiler
A legvégén mondhatni kapunk egy harmadik karaktert is, az igazi Shint, aki kicsit a kettejük keveréke, ha lehet ezt mondani. :)) Jaj, na szerettem, jó volt! :)

11 hozzászólás
Shad 

Én ezt nagyon szerettem :) Történet maga mondjuk úgy fenntartotta az érdeklődésemet, nem mondom , hogy gigászi fordulatokat tartogatott, de mégis mindig jött egy ici-pici csavar, ami nem tette unalmassá. Bár fontos kérdéseket feszeget, azért rengeteg problémát direkt elkerül a sorozat, hogy megmaradjon a szórakoztatás oldalon:) A vége ebből adódóan kicsit nagyon cukorfelhő lett, de kivételesen nem bánom :)
Karakterek? jesszus Seo Kang Joon… az első színész aki elérte, hogy imádjam és utáljam is egyszerre:D Imádtam mikor azt mondta „geojismal” és kacsintott egyet:D aranyosak voltak So Bonggal és szerintem a kémiai is megvolt :) Kim Won Hae , mint mindig zseniális apuka volt:D Kiemelném Young Hoon-t alakító Lee Joon Hyuk-t , fantasztikus volt az ürge:) bár tegyük hozzá a szerepe hálás volt, ahogy őrlődött az oldalak között. Igazából mindegyik karakterre jó színészt találtak és bár néha bizonyos motivációkat nem értettem, alapvetően nagyon jól összerakott karakterek voltak.
Kinek? kicsit romantikus, kicsit vígjáték, kicsit dráma, kicsit fantasy :) bár szerintem a legnagyobb része mégis romkom kategóriába tartozik, azért sok olyan jelenet van, ami a sztorit nem-igen viszi előrébb, de te bárgyú mosollyal vigyorgod végig…:)

1 hozzászólás
crissy 

Ismét egy olyan dorama, amit nem is tudok, hogyan értékelni, hiszen egy igazi érzelmi hullámvasúton vezetett végig.

Nagyon tetszett a történet alapja, miszerint egy anyát elválasztanak a fiától, ezért épít a fiú mintájára egy robotot, amit nevelget 20 éven keresztül, majd egy baleset során az „igazi” fia kómába esik, ezért a robot hasonmása veszi át a szerepét. Miután kiderül, hogy spoiler, végig ott rebeg a levegőben a gondolat, hogy mi lesz a robottal, ha felkel az „igazi” fiú. spoiler

A színészi alakítások zseniálisak voltak. Seo Kang Joonról nem is tudok többet mondani, mint az előttem szólok, csupán annyit, amit már említettem, hogy a két Nam Shin személyisége tényleg annyira eltértek egymástól, hogy néha tényleg úgy gondoltam, hogy más-más színész játszodja őket. Fantasztikus volt. Nagyon örültem annak, hogy Lee Joon Hyukot vééééééééégre egy pozitív szerepben látom, és nagyon szerettem a karakterét is, Ji Young Hoont, akinek az őrlődését abszolút át lehetett érezni. Kang So Bongot már az elején megkedveltem, örültem annak a tempónak is, amelyikben haladt a kapcsolata NSIII-val.

Nálam ez a sorozat most mégis csak 9 pontos, mert a 36 darab 30 perces rész bizonyítja azt, hogy a doramak sokszor tényleg indokolatlanul hosszúak, és ezt a történetet is le lehetett volna rendezni kevesebb részben, és a sok részhez képest a vége mégis kicsit összecsapott lett. Másik dolog, ami nem tetszett, az spoiler, illetve azt se értettem, hogy Seo Jong Gil tettestársa mégis spoiler.

jaj, s az OST 10/10, ezt muszáj leírjam. Egyik legjobb OST, amivel találkoztam.

Azért szerintem sokat árul el az emberiségbe vetett hitemről az, hogy végig egy robotnak drukkoltam, hiszen spoiler. De ajánlom, nézzétek meg. :)

Lucy 

Az első olyan sorozat ahol azt hiszem jogos a kérdés, hogy miért nem a másodszereplő pasival jön össze a főhősnőnk. Ezt az egyet leszámítva amivel sajnos nem sikerül megbékülni, amúgy szerethető és izgalmas különösen a vége.
spoiler

lklk

Erre képtelen vagyok nem tíz csillagot adni. Egyszerűen minden passzolt, a zenék szépek, a színészi játék is több, mint helyén volt, a történet sosem laposodott el. spoiler
Kész érzelmi hullámvasút volt számomra az egész sorozat, de a vége mindent vitt. Úgy bőgtem rajta, mint még soha egy sorozaton. Szóval érzékenyebb lelkeknek ajánlanám a 100as zsepit az utolsó részhez. :')
Egyébként sok szereplőt nem értettem meg, hogy mit miért tesznek, ez valahogy sosem derült ki. Illetve egy picit mérges vagyok a befejezése miatt. Az utolsó résznél csak a főszereplők sorsát tudjuk meg, pedig érdekelne még pár emberé. spoiler
Szóval ez egy akkora 10/10-es, az apró hibák ellenére is, hogy megy is a kedvencek közé.

3 hozzászólás
Subika 

. A Shin t alakító színészt láttam a fény hercegnőjébe ő volt a tanácsos .Már akkor el döntöttem szeretnék vele nem történelmi szerepet is látni .Hát ez az volt .ELKÉPESZTŐ színész óriási tehetséggel .Az egyik szerepébe utáltam a másikba meg imádtam egész nap csak ölelgetem volna vagy nézném a gyönyörű mosolyát El se hiszem hogy létezik ennyire szép arc . Testre szabott szerep ez neki . de nem csak ő alakított nagyot hanem a színésznő is .Sokszor irigylésre méltó helyzetbe volt .Tetszett hogy végig ki tartott a szerelembe bár sokszor félt viszolygott de mert szeretni és idővel fel vállalni .Mr Ji a titkár is szuper jó volt féltem hogy el száll de szerencsére nem .Nagypapát játszó színész is jó volt tetszett hogy ő végig tudta ki áll előtte A fő gonoszt gyűlöltem A fiú anya közömbös volt ..És persze bírtam a mellék szereplőket is .Érdekelt volna mi lett a fő gonosz lányával fel kereste e az ember Shin és meg köszönte e neki amit érte tett . Izgalmas fordulattal teli megható szép sorozat .Voltak benne nagyon jó mondatok amiket külön a részekbe kiírtam és csoda szép dalok .Seo Kang Joon al még tuti nézek sorozatot .És ha nem lenne ennyi váró listásom sokszor nézős lenne .Ha valaki még tud ehhez hasonló nem a tartalmára gondolok hanem ennyire 10 csillagos jó sorozatot .Legyen kedves írja meg .

silentscream

Nem sok sci-fi műfajú doramát láttam eddig, de ez nagyon tetszett. :) Véleményem szerint elég jól felépítették a sorozatot. A színészek egytől-egyig jók voltak. Főképp Seo Kang Joon, hihetetlen, hogy mennyire tudtam imádni és utálni egyszerre… :D Nam Shin III-at nem lehetett nem szeretni. Nagyon édes volt. Többször könnyeket csalt a szemembe. Sokszor sokkal érzelmekben gazdagabbnak tűnt, mint akármelyik ember… Nekem is kell egy ilyen robot. :D A Young Hoont alakító színészt is sikerült megkedvelnem. Igazán kiérdemelte a pozíciót… Elképesztő, hogy képes volt végig kitartani Shin mellett annak ellenére, amiket tett/mondott. „Főgonoszunk” is hozta a formáját. Nem volt nehéz megutálni.
Egyértelműen megy az újranézős listára. :)

1 hozzászólás
b_vivi 

A teljes értékelés a blogon olvasható: https://koreaekkovei.blogspot.com/2020/01/are-you-human…

"Fergeteges. Nagyon-nagyon régen néztem már sorozatot, mert egyszerűen nem volt időm nekiülni. Szóval hosszú-hosszú idő óta ez volt az első. Le vagyok nyűgözve. Nem is tudom, mit írjak azon kívül, hogy döbbenetes, fenomenális és eszméletlen. Iszonyú nagy volt a hype a sorozat körül annak idején, és nagyon megérdemelte. A mi kis robotunk felrobbantotta a szociális médiát, és hétről hétre izgultak az emberek, hogy most mi fog történni vele. Én szerencsés voltam, mivel jóval a sorozat lefutása után álltam neki, így egybe ledaráltam az egészet. Iszonyúan sajnálom, hogy véget ért, mert már nagyon-nagyon régen izgultam ennyit egy sorozaton.

Mindig ismertető és poszter alapján választok sorozatot, és mostanában nagyon rákattantam a robotos sorikra, főleg az I'm Not A Robot után. Na ez a sorozat annak a tökéletes ellentéte. A történet elején ott van nekünk Nam Shin, aki konkrétan egy rab a nagyapja házban, amit teljes szívéből gyűlöl, és ott van Nam Shin III, a legcukibb robot, akit az ember alapján mintáztak, mégis gyökeres ellentéte. A történet izgalmasan indult, és eszméletlen, ahogy haladt. Végig tele volt feszültséggel, kérdésekkel, bizonytalansággal, mégis könnyed volt, vicces és lendületes. Tele voltunk kérdésekkel, félelmekkel, egyik percben még nevettünk, a következőben rágtuk a körmünket, hogy mi fog történni. Az egész sorozat központi feszültsége a mi kis szeretett robotunk köré épült: vajon tényleg ki fogják kapcsolni?

Ez a borzalmas fenyegetés a legeslegutolsó részig kitartott, és állandóan ettől féltünk, egyetlen nyugodt percet sem kaptunk. Aztán ott volt az is, hogy vajon az ember Nam Shin felébred? És mi történik, ha igen? Azt is tudtuk, hogy Kang So-Bong és a robot biztos hogy egymásba szeretnek, de hogy lesz ebből bármi is? Egyszerűen annyi kérdés, annyi izgalom volt benne, hogy csak kapkodtam a fejem, alig fejeztem be a sírást egy jeleneten, amikor már nevettem egy másikon. Őrület, ami itt folyt." Az értékelés a blogon folytatódik: https://koreaekkovei.blogspot.com/2020/01/are-you-human…

ZPetra 

Azt mondják, ami nem öl meg, az megerősít.
Én most mégis itt ülök, kisírt szemekkel az éjszaka közepén, és engem megölt ez a sorozat. Pedig, ha nem tévedek, meg kellett volna, hogy erősítsen…
(Bővebb értékelés később)


Népszerű idézetek

crissy 

Nam Shin: Do you know who I am? Am I a robot or a human?
Nam Gun Ho: Only a human would ask that. Someone desperate to confirm his identity.

1. évad 30. rész
crissy 

Ji Young Hoon: Don't trust humans too much.

1. évad 11. rész
crissy 

She's the only person who accepts me for who I am.

1. évad 17. rész
crissy 

Your enemy is not always your enemy and your ally isn't always your ally.

1. évad 20. rész
b_vivi 

Vajon milyen lenne, ha nem robot lennék? Szomorú lehetnék, ha elválunk egymástól. Boldog lehetnék, amikor veled vagyok. Megszakadhatna érted a szívem. Azonban… robot vagyok. Egy robot, ami nem érezhet szerelmet. De akkor mégis miért csinálom ezt?

b_vivi 

Mi történt volna, ha ember lennék? Ha ember lennék, akkor is ilyen dühös lettél volna rám azért, mert megcsókoltalak?

ZPetra 

Nem tudom megmondani, hogy rossz ember vagy-e, vagy túl őszinte.

1. évad 14. rész
ZPetra 

Kang So Bong: Mondtam, hogy menj el, miért nem hallgattál rám?
Android Nam Shin III: Oké.
Kang So Bong: Hé! Hogy mehetsz el, csak mert azt mondtam?

1. évad 19. rész
ZPetra 

Bajod esett, miközben segíteni próbáltál. Ha ember lennék, hálás lennék neked. Sajnálom, hogy csak ennyit mondhatok, anélkül, hogy érezném.

1. évad 19. rész
ZPetra 

Android Nam Shin III: Nem hagylak itt. Itt maradok egész éjszaka. Felébresztelek, ha rosszat álmodsz, úgyhogy aludj.
Kang So Bong: Nem úgy értettem, hogy egész éjjel maradj itt. Nem érek annyit.
Android Nam Shin III: Dehogynem. Hihetetlen ember vagy. Miattad nem vettem figyelembe a közlekedési lámpkat, és összetörtem egy autót. Arra késztetsz, hogy felrúgjam a meglévő szabályokat és olyan új szabályokat hozzak létre, amik eddig nem léteztek.

1. évad 19. rész

Hasonló filmek címkék alapján