Chobits (Chobits 1.) (2002–2002) 16

Motosuwa Hideki egy fiatal diák, akit nem vettek fel az egyetemre. Így most a Seki nevű előkészítőbe jár Tokióban. Alig van pénze, és még az albérletet is alig tudja fenntartani, ráadásul a munkája sem fizet sokat. Egy nap egy igen érdekes lányt talál az utcán hazafelé menet. Hazaviszi, és… [tovább]

japán · nincs

Szereposztás

Tanaka RieChii (hang)
Sugita TomokazuMotosuwa Hideki (hang)
Seki TomokazuShinbo Hiromu (hang)
Kumai MotokoSumomo (hang)
Kuwashima HoukoKokubunji Minoru (hang)
Orikasa FumikoYuzuki (hang)
Suwabe JunichiKojima Yoshiyuki (hang)
YukanaKotoko (hang)
Toyoguchi MegumiOmura Yumi (hang)
Inoue KikukoHibiya Chitose (hang)

További szereplők

Kedvencelte 6

Várólistára tette 30


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

A mangát már többször is olvastam; nem egy hosszú, talán 8 kötetes. Az animétől kicsit tartottam; bár a látvány egyértelműen nagyon szép és a jelenetek, amiket innen-onnan láttam, meggyőzőek voltak, elsőre soknak találtam ezt az epizódszámot. Sajnos igazam lett; a lényegi cselekmény körülbelül az első kettő és az utolsó kettő epizódban történik, a sztori jelentős része filler. Kedves, szerethető és sokszor szórakoztató momentumok összessége, de nem igazán ad hozzá a lényeghez.

Ezzel nem is lett volna akkora bajom, mert tényleg aranyos az egész. Hidekitől viszont a falnak mentem. Régen láttam már ennyire életképtelen, buta főhőst. A szíve a helyén volt, de felnőtt létére úgy viselkedett, mint egy hormontúltengéses kiskamasz, ez pedig számomra nem volt szórakoztató. Persze a romantikus szál bájos és ez a történet magva; a sci-fi lényegesen gyengébb, bár fontos tényező. Azonban elmondható, hogy Chii mellett a mellékszereplőket sokkal jobban megszerettem, mint a főszereplő fiút. Sumomo iszonyatosan édes volt, még ha néha kicsit fárasztó is, de a legnormálisabb karakter az egész gárdából Shinbo volt.

Maga az anime szerintem nagyon hangulatos, az alap ötlet pedig iszonyatosan érdekes. Inkább érdemesebb romantikus slice of life-nak, mint sci-finek venni; valószínűleg a totál felesleges ecchi miatt seinen, mert a tudományos fantasztikum témába nem mennek bele annyira, hogy ez indokolja. Passz.

Mindenesetre ez egy édes-bájos, kellemesen cukros, de azért nem dobostorta jellegű történet. Szerettem.

Yuuko 

Ezt a sorozatot is nagyon szeretem, rendkívül bájos és aranyos. Nagyon szeretem a CLAMP romantikus történeteit, és bár ebben a műfajban nálam a mangáik – és anime adaptációjuk terén – a Kobato. és mangaként a CCS az örök kedvenc, de Chii-chan és Hideki történetét is imádom.
Nagyon szerettem Chii karakterét és a mesekönyvet, amit olvasott. Ezenkívül a mellékszereplők is szimpatikusak voltak. De Hideki eddig az egyetlen CLAMP főhős, akiért nem rajongok. Nem azt mondom, hogy utálom, és ettől függetlenül ő és Chii-chan aranyos párost alkot, de az eddigi főszereplő urak közül ő áll számomra az utolsó helyen.

A mangához képest azért jópár dolgot átértelmeztek, illetve sok filler jelenet került bele, de ez szerencsére nem annyira zavaró még a manga olvasójaként sem. A manga hangulatát is vissza tudta adni, valamint a rajzolás és a szinkronok is jók lettek, azonban a végét – és Freya történetét is – megváltoztatták és kicsit összecsapták. Ettől függetlenül ezt a befejezést is szeretem csak szerintem a mangáé cukibb lett

ChEebor 

Nagyon cuki kis sorozat, javarészt szerethető karakterekkel, és kicsit furcsa, de mindenképp ügyesen vezetett történettel. A cselekmény egyszerre nagyon szomorú és kedvesen vicces. Kár, hogy sok benne a filler és bizonyos mellékelemei vagy teljesen fölöslegesek, vagy jobban is be lehettek volna illesztve. Mindent összevetve azonban egy aranyos, jól sikerült romantikus anime.

Lahara

Úgy emlékeztem, hogy láttam, de voltak ismeretlen történetdarabok, aztán leesett, ja, én a mangát olvastam, és ez meg tele van fillerrel. Kár, filler nélkül oké lett volna, bár még így is voltak változtatások a mangához képest. És ez az angelic Layer után játszódik, valami miatt meg voltam győződve róla, hogy utána.


Folytatása

Összehasonlítás

Chobits


Hasonló filmek címkék alapján