Nakitai Watashi wa Neko wo Kaburu (2020) 20

A Whisker Away / Muge · 泣きたい私は猫をかぶる
104' · japán · animációs, romantikus, fantasy, anime

Sasaki Miyo napi szinten, fáradhatatlanul üldözi a szerelmével az osztálytársát, Hinode Kentót, aki ebből semmit nem vesz észre. Egy nap Miyo talál egy varázsmaszkot, ami átváltoztatja őt egy Tarou nevű kiscicává, lehetővé téve számára, hogy Kento közelében legyen, ugyanakkor kockáztatva, hogy… [tovább]

japán · angol

Képek 6

Szereposztás

Shida MiraiMiyo Sasaki (hang)
Hanae NatsukiKento Hinode (hang)
Kitamura EriKinako (hang)
Kawasumi AyakoMizutani Kaoru (hang)
Ohara SayakaSaitou Miki (hang)
Namikawa DaisukeSakaguchi Tomoya (hang)
Chiba SusumuSasaki Youji (hang)
Kotobuki MinakoFukase Yoriko (hang)
Sakuma ReiTamaki (hang)
Yoshida OolongtaSugita (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 26


Kiemelt értékelések

Chriss 

Aranyos kis történet, sok-sok érzelemmel. A karaktereket is meg lehet szeretni idővel, bár én Miyoval elég nehezen tudtam azonosulni az elején. Ez a fajta nyomulás és rámenősség nagyon távol áll tőlem. Erős nyomást gyakorolt Hinode-re, és a figyelemfelkeltésnek eme formája nem biztos, hogy a megfelelő reakciót váltja ki a másikból. A srác sem csoda, hogy kimondta, hogy: „utállak” – még ha komolyan nem is gondolta. Vannak, akiknek kínos az a szituáció, amibe szegényt belerángatta Miyo. De a lányt is meg lehet érteni, hiszen bemutatják nekünk családi körülményeit. Vágyik a figyelemre és a szeretetre, mert otthon csak marakodni tudnak rajta. Milyen érdekes, hogy egy nagy és megrázó eseménynek kell történnie ahhoz, hogy a szülők észbekapjanak, hogy valami nincs rendben. Miyo is átértékel sok mindent, és rádöbben, hogy az ő élete mégsem olyan szörnyű, mint ahogyan azt korábban képzelte. Rengetegen szeretik, csak a szeretetet nem voltak képesek megfelelő módon közvetíteni egymás között. Hinode is megküzd a démonaival, és előcsalogatja önbizalmát. Hatást gyakorolnak egymásra. És persze megtudjuk, milyen is az élet egy cica szemén keresztül. Felelősségvállalás, megfutamodás, harc a céljainkért, kitartás, kiállás önmagunkért. Ezt mind mind megkapjuk ebben az aranyos animében. Én ajánlom mindenkinek. Mozgalmas, tanulságos és helyenként vicces is. :) A zenéje is szép, az animáci pedig gyönyörű, részletgazdag.

krlany 

Nagyon sok elgondolkodtató dolgot feldob ez az anime, amin érdemes elidőzni. Rengeteg érzelem is van benne, sőt ennek az elfojtása is, ami meg ugye korunk egyik nagy-nagy betegsége. Az is annyira tükör, hogy inkább elmenekülünk a problémák elöl, mint hogy szembenézzünk velük. Szóval a mondanivaló telitalálat. Muge karaktere, ha egy kicsit finomabb, abszolút favorit lenne. Ő így ebben formában túl sok nekem. Taro viszont nagyon eltalált. Szép film.

Kemiviki 

Ez egy nagyon aranyos, és elgondolkodtató anime volt. Nem kell nagy dologra gondolni, kicsit nekem olyan volt mint egy művészfilm. Talán néhol kicsit lassú, de hihetetlenül érzelmesre sikerült.
Csak annyit mondanék még, hogy vége felé meg kellett állítanom a filmet, mert nem láttam a könnyeimtől a feliratot.

Yuuko

Ez egy érzelmes és elgondolkodtató film volt, bár nekem egy kicsit már túlságosan is elvont. A mondanivalója is aktuális – a főszereplők elfojtják az érzelmeiket és inkább elmenekülnek a problémáik elől, de van az a pont, amikor már nem lehet ezt a helyzetet tovább bírni. spoiler Nekem a vége túl rövid és hirtelen volt, hiányzott még egy rendes lezárás, így pár szál túlzottan lezáratlan maradt.

Zsófia 

Imádtam. A történet sokkal komplexebb, mint vártam, a szereplők pedig tele voltak érzésekkel és terhekkel, amiket a film végére szerencsésen sikerült feloldaniuk. Tetszett az animáció, és sokszor izgalmas, újszerű beállításokkal élt a rendező. Szép volt és egzotikus a sok japán motívummal. Voltak pillanatok, amikor meg is hatódtam.

Ruby

Nekem nagyon tetszett! :)
Nem volt egy kifejezetten akciódús animefilm, de nagyon sok fontos gondolat van benne, és nekem a macskák városa rettenetesen szívszorító is volt azért, amit jelent.
A szereplőket könnyű volt megkedvelni, a látvány pedig nagyon szép volt.

Horváth_Evelyn 

A macska miatt azt hittem, hogy jó lesz, de csak unalmas és elcsépelt volt. A második felén már aludtam el.

K_A_Hikari

Lehet, hogy nem jó passzban kezdtem nézni, de nekem ami eszembe jutott erről, az-az elvont volt. Valahogy nem éreztem át, és azt tudom megfogalmazni, volt-e egyáltalán bármi értelme. A grafikája viszont szemet gyönyörködtető.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján