Mr. Morgan utolsó szerelme (2013) 22

Mr. Morgan's Last Love
116' · francia, amerikai, német, belga · dráma, romantikus 12

Mr. Morgan több évtizedes házasság után elveszíti szeretett feleségét. A Párizsban élő, nyugdíjas filozófiaprofesszor elveszti minden életkedvét, s fájdalmában családja sem jelent vigaszt számára. Ám egy nap találkozik egy szabadszellemű, vidám francia nővel, aki ismét olyan érzéseket ébreszt a… [tovább]

Szereposztás

Michael CaineMatthew Morgan
Clémence PoésyPauline Laubie
Justin KirkMiles Morgan
Gillian AndersonKaren Morgan
Jane AlexanderJoan Morgan
Michelle GoddetMadme Dune
Deshaun StrongKyle Morgan (hang)
Anne AlvaroMadame Léry
Yannick ChoiratLucien
Alexis GoslainJérôme

Kedvencelte 3

Várólistára tette 70


Kiemelt értékelések

Kontra_Judit 

A történet Párizsban játszódik, ez már teremt egy alaphangulatot. Aztán ott van a kedves Matthew – akit régen annyira gyűlöltem, mert mindig gyilkost játszott – aki egy szeretetre éhes idős úr. Annyira lassan bontakozott ki a cselekmény, de úgy élveztem, ahogy megismerkedett a buszon Pauline-el, kibontakozott a barátságuk, aztán jöttek a gyerekek.
Gillian Anderson nekem egy másik oldaláról mutatkozott be…egy pénzmániás, hülye pics@t alakított. Miles pedig először az érdeket keresi az apja és Pauline kapcsolatában, aztán rájön, hogy a szeretet mindennél fontosabb.
Gyönyörű film, érdemes megnézni. Elgondolkodtató! Az idős kor szépségeit is meg lehet találni…még egy rakás gondolatot felvet! Imádtam!

fruktóz

Nem csillagozom, mert nem bírtam végignézni. Gyenge forgatókönyv, erőltetett volt, életszerűtlen jelenetekkel, nem ezt vártam.

Sister 

Nagyon megható film, én a végét megkönnyeztem… A barátom ajánlására néztük meg, de nem bántam meg. :) Michael Caine igazán brillírozik a szerepben, de Clémence is felnő hozzá, minden tekintetben. Korábban csak Fleur Delacour-ként ismertem, de itt végre többet mutatott meg magából. És olyan szépen beszél franciául! Öröm hallgatni. :)
A zenéje csodás, Hans Zimmer, hát igen… :) Fontos üzenete van, még ha kissé szomorkás köntösben is tálalja. Mellette pedig kedves és szívet melengető. Több ilyen filmes szereplő kellene a világba, mint Mr. Morgan. :)

Róka

Szoktam – és szeretek is – egyedül moziba járni, ami általában tök random történik, amolyan impulzusszerűen jön, ha pont arra járok, ráérek és keretem is van rá. Ezzel a filmmel is így volt, a sztori érdekesnek tűnt, de igazából az győzött meg, hogy Hans Zimmer szerezte a zenéjét, gondoltam akkor, hogy annyira rossz film nem lehet :) Tök jó volt, rajtam kívül csak egy ember volt a teremben. És bebizonyosodott, hogy jó választás volt, mert a film nagyon tetszett, szívmelengető és szép alkotás, Clémence Poésy pedig kellemes meglepetés volt benne.


Népszerű idézetek

Kontra_Judit 

Morgan: Nos, nem az életet szeretjük, hanem a helyeket, az állatokat, az embereket, az emlékeket, az ételt, az irodalmat, a zenét. Aztán találkozunk valakivel, aki magának követel minden szeretetet, ami bennünk van. És ha azt a valakit elveszítjük, azt hisszük, mindennek vége. De minden megy tovább.

desertangelable 

Pauline: What happened, Matthew?
Matthew: I botched an attempted to self-medicate.
Pauline: What does that mean?
Matthew: It means I took too many sleeping pills. Or, too few. Depends on how you want to look at it.


Hasonló filmek címkék alapján