Kedvencelte 2

Várólistára tette 80


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Remek előjáték volt ez, én azt gondolom. Szépen bemelegít a következő, eggyel magasabb szinten kedvelt hőseinknek, mint Johhny Cage, Kitana, és szerintem lesz itt Noob Saibot meg Smoke is :D
Végigmennék a karaktereken, mert a sztori nevetségesen gyenge (de itt nem is vártam el mélylélektani drámát).
– Mileena – badass… de sajnos nagyon keveset szerepelt, pedig sok-sok potenciál volt a nőben, a megjelenésében és a stílusban is. Nem szerettem a játékban, de ezzel a Mileenával tolnám most, ha újra játszanék.
– Jax – itt sokkal jobban érdekelt, mint a játékban valaha. Meglátjuk :)
– Sonya Blade – a színésznő sajnos meg sem közelíti Bridgette Wilsont. Egyszerűen az ábrázatából hiányzik a maró gőg és a mélyen meglapuló cicababa is.
– Liu Kang – csak árnyéka egykori, ’95-ös önmagának.
– Kung Lao – sosem volt nagy szám, a kivégzése viszont állat lett :)
– Raiden – súlytalan. Christopher Lambert miért nem vállalta?
– Shang Tsung – a játékban sokkal jobban rámhozta a frászt. Szintén súlytalan.
– Cole – meglátjuk :)
– Kano – sok(k). A magyar fordításnak hála hangosan nevetgéltem, de eltúlozták, szerintem.
– SubZero&Scorpion – a ninják menők foreva and evör! :D ♥
Kimondottan élveztem nézni. Ha valakiben nem dobog a Mortal Kombat szív, nem biztos, hogy tudja értékelni ezt a filmet. Kimondottan csak azok számára ajánlom, akik játszottak a játékkal és szerették. Egyebekben sima, ötlettelen és néhol nevetséges akciófilm lesz csak. Alig várom a folytatást :)))

1 hozzászólás
LoneWolf 

Gyenge közepes.
Ugyan az eddigi adaptációk sem voltak erősek, és az Annihilation (2.) konkrétan a filmtörténelem egyik legrosszabb folytatása, az első még a mai napig is élvezhető a maga kis bugyutaságaival, hisz emlékezetes (idézhető) párbeszédei, remek szereposztása, és brutálisan hangulatos zenei válogatása vitathatatlan.
Ebből mi van meg itt? Semmi. A párbeszédek például konkrétan irritálóan mesterkéltre sikeredtek. Senki nem viselkedett hihetően, vagy akár szimplán emberien, és szinte minden második szöveg valami hosszú magyarázat volt a történet bizonyos elemére. Egyedül Kano volt vicces, majd őt is sikerült túltolni. A szereposztás? Jax, Kano, Scorpion és Sub-Zero (spoiler) nem volt vészes, de a többiek? Borzalom. Az új Liu Kang valami nevetségesen fapofa, egy fontoskodó kis sz*r, akit legszívesebben magam vágtam volna pofán. (spoiler) Számomra mindig is Robin Shou marad Liu, ez már biztos. Emellett se Raiden, sem pedig Shang Sung új megformálója nem rendelkezett a szerep eljátszásához szükséges határozott, tiszteletet parancsoló kiállással, így egyikük sem tűnt hatalmasabbnak, vagy félelmetesebbnek a zsebpiszok Kano-nál. Mi van az új sráccal? Nos, Cole Young akart lenni a sztori nagy fordulata, de ezt nem sikerült túl jól rejtegetni, így már a film első 10 percében leeshet bárkinek, plusz a fentebb írt spoilerben is kifejtettem, hogy mennyire egy buta csavarról van szó. Emellett olyan karaktereket pazarolt még el a sztori, mint Reptile, Kabal, illetve Goro, bár az előbbibe legalább vittek egy minimális kreativitást.
Akkor a zene legalább jó volt, ugye? Cöh… Frászt. Semmit se tudnék belőle visszaidézni, pedig direkt figyeltem. Helyenként megpróbálták meglovagolni a klasszikus nyitányt a nosztalgiázni vágyók kedvéért, de ennyi. Akkor az effektek? Természetesen itt akadt némi fejlődés az elmúlt 25 évben, ami el is várható, de még így sem ütötte meg a mai top színvonalat. Helyenként konkrétan érződött, hogy nem szántak rá annyi pénzt, mint kellett volna, de talán jobb is. (A harcok is legfeljebb a korrekt szintet ütötték meg, de semmi igazán kiemelkedő.) A történet? Akadt valami… talán. A gonosz csapat meg akarja ölni a jó csapatot, akiket egy profécia és egy hatalmas erejű lény hozott össze, hogy megvédjék a Földet. Eddig akár a Power Rangers is lehetne, de ezt kapjátok ki! A kiválasztott harcosok stressz, vagy egyéb intenzív fizikai / lelki trauma hatására különböző, random bullsh*t képességekre tesznek szert. Voilá, kész az X-men! Mi kell tehát ahhoz, hogy a Power Rangers és az X-men eme taknyos kis fattyából végre Mortal Kombat legyen? Vééééééééééééééér. Abból van bőven, meg fan-service is beborítja az egészet, mint a csoki a gabonamezőket a nyamvadt Chocapic reklámban, de ettől ez még nem lesz egy élvezhető film. Ha minimális elvárásokkal nézed meg, illetve annyira megszállott vagy, hogy még álmodban is MK11-et játszol, akkor talán tetszeni fog, különben kétséges.
Miután a napokban újráztam a 95-ös adaptációt, meg kell állapítanom, hogy a nosztalgia faktor nélkül is bármikor szívesebben venném elő azt, mint ezt, szóval ehhez köszönöm, de nem kérek folytatást. Ha készül is, arra már nem leszek kíváncsi, hacsak nem kap mindenhol 80-85% feletti pontszámokat.

7 hozzászólás
Kiskakukk 

Bődületes baromság az egész, de nagyon jól szórakoztam rajta. Pörgős volt, véres volt, néha meg egészen vicces is.

Scorpion sajnos rettenetesen béna (nem is baj, hogy csak keveset szerepelt), a főhős képessége (?!) gagyi, viszont Sub Zero nagyon menő. A többiek is tetszettek, Kano beszólásain jókat nevettem.

Kung Lao kalapja volt a legjobb. :D
spoiler

14 hozzászólás
Raizo 

Lényegesen jobb, mint az előző két film, de R besorolás ide vagy oda, engem nem fogott meg…

Sunshine 

Első Mortal Kombat élmény, mert nem láttam az előző filmeket és nem játszom a játékkal (bár hallottam róla és hasonlókat ismerek, szóval az alapokat könnyű megtippelni).
Ki lehet nevetni, de nekem tetszett ez a film, bár kételkedve kezdtem el. Nekem kicsit talán brutális volt, viszont látványos és helyenként vicces.

csokidani 

Hmm. Jo szorakozas volt, egeszen latvanyos, lekotott, kikapcsolt.
De nem lesz olyan kultuszfilm, mint az elso resz. Annak a Zs bája minden visz. Nem hiszem, hogy ezt megegyszer elo fogom venni, amazt barmennyiszer.

Viszont verig vagyok serte, hogy Johnny Cage nem volt benne (ha a legvegi poent nem szamitom). Nekem ő alapkarakter. Jatekban, filmben egyarant.

Ha mar a karakterek, ebbol Kano volt a legerosebb, de az elso resz karakterei nalam jobban mukodtek.

Ertekelesben hat es het koze raknam….

FélszipókásŐsmoly

Hát ezért kár volt. Videójáték élőszereplőkkel. Elhangzanak ugyanazok a mondatok, mint a játékokban, jóformán ugyanazok a trükkök és kivégzések, de súlytalanul, csak úgy ad hoc bedobálgatva. Goro nagyon gyenge lett benne, szépen kidolgozott látvány, de semmi kisugárzás. Az egész fel sem ér az első mozifilmhez, ott minden szereplőnek és jelenetnek volt hangulata. Itt legfeljebb a Scorpiont alakító színész hoz némi jelenlétet, a többi amatőr filmes szereplőnek tűnik. Kano jó lett volna, de olyannak tűnt, mint egy idegesítő mozinéző, aki minden jelenetet végigpofáz hülyeségekkel.

Szép látvány, semmi több. Üres és súlytalan az egész. Még a zenét is az első MK mozifilmből vették át.

Ad_astra

Nem mondom, hogy tök sz@r volt. Látványos és… ennyi! Egyszer nézhető. Ami kifogásom: túl sivár a világ, a két kezemen meg tudom számolni összesen hány szereplő volt. Összesen! Semmi statiszta, sehol sem….
Aztán tényleg nincs igazán története, amit többen kifogásoltak. Nem tart sehonnan sehová sem.
A karakterek – hát nem karakteresek. Egyik sem kelt rokonszenvet, egyiknek sem tudok drukkolni. Kanoban volt csak valami szórakoztató a maga bunkó módján.
Az meg nőként kifejezetten kiakasztott, ahogy Kano mert beszélni Sonyával, amit az teljesen természetesnek vett. Undorító volt, mint egy állatot ugatna le (de állattal sem beszélünk már így manapság). Ez a nagy feminizmus?
A zenéről meg ne is beszéljünk, mert az nem volt. Legalábbis megjegyezhető nem.
Hogy ezek után ajánlom-e? Végül is miért ne? Ha el kell ütni az időt valami látványos akármivel, akkor hajrá. De leginkább azért ajánlom, hogy utána elővedd az eredeti 95-ös filmet, és megállapítsd, azért az még mindig sokkal szórakoztatóbb, mint emez.

balika88

Lehet egyedül leszek a véleményemmel, de vállalom, nekem ez a film alapvetően, bejött! :-)
Amivel folytatnám a dolgot, én gyerekkoromban sem játszottam ronggyá egyik MK játékot sem (még talán az első 2-vel játszottam is haveroknál nagy ritkán) , a régi filmeket sem láttam mindkettőt, csak az elsőt, azt is gyerekként! :D A játékok sztoriját csak nagyvonalakban ismerem, a karakterekből szintén csak a főbb karaktereket vágom hogy ki kicsoda (ebben a filmeben is volt 1-2 akiről fogalmam nem volt, mondjuk azt tudtam hogy Cole nincs a játékban).
Ilyen háttértudással mondom azt hogy nekem bejött!
Kicsit olyan volt mint 1 sorozat pilotja. A spoiler el sem jutottunk például. Vér és kivégzések szintén voltak benne szép számmal, de szerintem pont annyi volt benne ami már 18-as karikával menne mindenhol, de mindent csak 1 pillanatra lát az ember, tehát szerintem nincs szükség nagyon erős gyomorra sem hozzá.. bár ezt embere válogatja.
Összességében várom a folytatást, személyes véleményem hogy 7-8 pont közötti ez a film, de mégis azért kap csak 7-et hogy a belengetett folytatásnak legyen esélye lenyomni :-), ha lesz egyáltalán… de ha lesz, én biztos meg fogom nézni :-)

Mr_Catharsis91 

Jaj ennek is nagyobb volt a füstje, mint a lángja! Jóformán minden karakter teljesen felületes volt, a sztori meg pont ugyanolyan primitív, mint amilyen volt mindig is. Néha furcsán volt vágva is, a szövegek meg bénák voltak. Próbálta másolni a játékot, de…kicsit néha izzadságszagú volt.
Itt is nagyobb erőbedobással kell majd nyomni a következő részt.


Hasonló filmek címkék alapján