Miután (2019) 151

After
113' · amerikai · dráma, romantikus 16

A történet Tess életét követi nyomon, aki példás tanuló, kötelességtudó lánya a szüleinek, és hűséges barátnője egy kedves fiúnak, aki hamarosan követi őt az egyetemre. Az ambiciózus Tess gondosan cenzúrázott világa teljesen kinyílik, amikor betoppan az életébe a titokzatos és lázadó Hardin… [tovább]

Angol
Magyar

Képek 8

Szereposztás

Josephine LangfordTessa Young
Hero Fiennes TiffinHardin Scott
Shane Paul McGhieLandon Gibson
Swen TemmelJace
Pia MiaTristan
Samuel LarsenZed Evans
Meadow WilliamsSoto professzor
Khadijha Red ThunderSteph Jones
Inanna SarkisMolly Samuels
Peter GallagherKen Scott

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 37

Várólistára tette 143


Kiemelt értékelések

DoreenShitQ

Miután átlendülsz a holtponton, onnantól nagyon vicces tud lenni. Csak az messze van. Bár én halálra röhögtem magam – utólag is bocsi attól a rakat tizenhárom éves kislánytól, akik élvezték a filmet. És minden részvétem az apukáiknak, és hatalmas pacsi nekik, mert végigülték. Az igazi hősök nem viselnek köpenyt.

3 hozzászólás
Kikiriki

7 csillag, mert kicsit visszaadta a könyv hangulatát, de főképp, mert a srác elég jól nézett ki :DD

2 hozzászólás
mandu

A szürke ötven árnyalata 14 éveseknek

ziara 

Rossz napom volt, és valami nagy szerelemre, happy endre vágytam, de helyette egy lapos, agyonrágott sztorit kaptam. Hardint játszó fiúnak szép szeme volt. Ennyi.

penzesliz 

Minden egyes átírt rész ellenére, imádtam! Hardin és Tessa története meghatározza az egész életemet. Hihetetlen egy páros! És hiába panaszkodik mindenki, akkor is a szerelmük hihetetlenül összetartó. Mindenkinek csak ajánlani tudom a filmet és a könyveket is. :)
Aki meg panaszkodik a film miatt, nagyon sajnálom, hogy nem értik meg, ezért tessék elolvasni a könyvet és talán megértik, hogy miről is van szó. ;)

1 hozzászólás
barbymalik0112

Így pár óra elteltével sikerült összeszednem a kósza gondolataimat a film kapcsán. Nagy könyvmoly, 1D és Anna Todd-rajongó lévén nem egyszer olvastam a könyvsorozatot, imádtam, mi mást is mondhatnék, elég meghatározó élmény volt az életemben, amelyet sosem feledek. Ezért is vártam már annyira, hogy láthassam a filmet a vásznon, főleg azután, hogy a plakát és a trailer annyira visszaadta a könyv hangulatát, biztos voltam benne, hogy a filmet követően is nagy ovációban lesz részem. Ami sajnos elmaradt, helyette maradt az egy perc néma csend.
Ez több dolognak is köszönhető.
Mivel ugyebár már olvastam a könyvet, így ebből a szemszögből tudom csak vizsgálni a filmet. A szereplőválogatás bár eleinte Hardinnál nem nőtt a szívemhez, végül is egész jól eltalálták őket, szerintem a Tessát alakító Josephine Langford nagyon kitett magáért, nagyszerű Tessa volt. Hardin viszont a filmre elvesztette a „hardinságát”, persze ő volt a teletetovált rosszfiú, de ennél sokkal mélyebb tartalommal bír a könyvben, ami a vásznon egyáltalán nem jelent meg. Amit még nem igazán tudtam hova tenni a castinggal kapcsolatban, az Landon karaktere… Szóval hát jó. Noah meg az abszolút másik véglet volt, míg a könyvben számomra tényleg közömbös volt, addig a film közben végig az agyamra ment. Mintha megmondhatná Tessának, mit tehetne. Csalódott benne két perc után, aztán felkapja a vizet… Ehh, hagyjuk. Tessa anyját a könyvet olvasva nem éppen kedveltük meg. Itt sem volt éppen egy szimpatikus karakter, de kész tündibündi tündérkeresztanya volt a könyvbelihez képest. Nagy szívfájdalmam volt még, hogy Hardin brancsának szerepét sikerült a minimálisra csökkenteniük. Megjelentek a kiemelt felelsz-vagy-mersz játék idejére ill. a végén a fordulatnál, egyszer-egyszer a közepe fele, de ennyi volt. Ebből adódóan sok-sok szál kimaradt a könyvből, amit viszont vártam, hogyan visznek majd vászonra. Zed és Tessa közti barátságról szó sem esett, a srácnak alig volt szerepe a filmben, maximum egy bemutatkozás, ezzel szemben a könyv harmadik legnagyobb főszereplője, valljuk be. Steph és Molly is igencsak kikerült a képből, Logan pedig méginkább, hiszen ő fel sem tűnt. Hopplá. Valamint tartalmazott ez a film meglepetéseket nemeket illetően… Hát még egyszer a kezembe veszem a regényt, hogy utánajárjak a dolgoknak. Izgalmas, izgalmas ez. De Hardin háttértörténetét is igencsak lecsípték, néhány mondat szólt csak róla, Ken és Karen is csak néhány pillanat erejéig tűnt fel a színen, az apa-fia kapcsolatnak viszont egy árva szót sem szenteltek, ami engem eléggé szíven ütött. Ebből adódóan Tessa kötődése sem mutatkozott meg a Scott család iránt.
Látszik már ennyiből, hogy voltak ám csúsztatások rendesen, mégis a legszívszorítóbb számomra, hogy szinte a lényege maradt le a filmről. Az érzelmi töltet, ami rendesen benne van a regényben, az kimaradt a filmkockákról. Minden sittysutty jött, ment, az after cím vesztette el az érvényét a filmet nézve. Tény, hogy jó sok drámától kíméltek meg bennünket a készítők, hiszen ha pontról pontra vászonra vitték volna a mondatokat, akkor az inkább hasonlított volna egy szappanoperára, mint egy könyvadaptációra. Mégis hiányoltam belőle a mozgalmasságot, a történéseket.
Vallom, hogy a zenei jogdíjak vitték el a költségvetés minimum 2/3-át. Annyi zene szólalt meg a háttérben, hogy nem tudtam nem észrevenni azok dominanciáját, miközben a szereplők alig beszéltek. És amikor megszólaltak, a szinkron csúszott/idegesítően nem illett a karakterhez.
De a legsiralmasabb akkor is a vége lett. Mivel már olvastam, nem lepett meg a vége, csattanója, azonban ezt a készítők még tovább vitték, aztán lezárták a sztorit. Ami kiakasztott. Rendesen ám. spoiler
Szóval adóztunk egy perc néma csenddel ennek az adaptációnak.
Azt hiszem, ezért nem kéne nekem ezeket néznem, főleg nem azokat, amiknek a könyv változatát egyenesen imádtam.
Hiába a csodálatos poszter, a megkapó trailer, a könyvtől elvonatkoztatva is egy középszerű tini-romcsi filmecske lett a vége.
Egy könyvmoly kifakadását olvashattátok.

strangelove 

Elképesztően hitvány produkció, ebben a tekintetben kimeríthetetlen, akárhova nyúlunk, valami ragacsos, undorító masszába ér a kezünk. Nem lehet igazán felkészülni erre, egy film, aminek megtekintése után még az Alkonyat is valamilyennek tűnik (jónak azért nyilván nem). Egyedül a neves Fiennes család ifjú sarja, illetve az ő bádogember imitációja (gyk: az alakítása) szórakoztatott olykor.

LittleLiar

A könyv nekem még mindíg sokkal jobban tetszik. A szinkron szörnyű lett, ez miatt több jelenet nagyon vicces lett. De így is nagyon tetszett és angolul is megakarom nézni most már.

chibizso

Trailer alapján: Szürke 50 árnyalata csak tiniknek! Már ez se volt kecsegtető, de merésznek éreztem a koncepciót olyan szemszögből, hogy a tinik előtt végre mernek szexről beszélni.

Erre mit kapunk? Tündérmesés, mindent kisujj eltartva bemutató tini romcsit a nagyon gyenge kategóriából. Indokolatlan konfliktusok, életszerűtlen jelenetek tömkelege, és még sorolhatnám. Pedig az alapötletből bőven lehetett volna jó dolgokat felépíteni. 4 csillag azért jár, mert volt benne pár aranyos jelenet (pl. a könyvtáros, az összeköltözős, a fürdőzés) és jó volt a zene is (bár túlhasználták kicsit).


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján