Miután (Miután 1.) (2019) 424

After
113' · amerikai · dráma, romantikus 16

A történet Tess életét követi nyomon, aki példás tanuló, kötelességtudó lánya a szüleinek, és hűséges barátnője egy kedves fiúnak, aki hamarosan követi őt az egyetemre. Az ambiciózus Tess gondosan cenzúrázott világa teljesen kinyílik, amikor betoppan az életébe a titokzatos és lázadó Hardin… [tovább]

magyar

Képek 9

Szereposztás

Josephine LangfordTessa Young
Hero Fiennes TiffinHardin Scott
Shane Paul McGhieLandon Gibson
Swen TemmelJace
Pia MiaTristan
Samuel LarsenZed Evans
Meadow WilliamsSoto professzor
Khadijha Red ThunderSteph Jones
Inanna SarkisMolly Samuels
Peter GallagherKen Scott

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Miután

5 tag · 2 karc · Utolsó karc: 2020. augusztus 30., 00:31 · Bővebben


Kedvencelte 71

Várólistára tette 118


Kiemelt értékelések

DoreenShitQ

Miután átlendülsz a holtponton, onnantól nagyon vicces tud lenni. Csak az messze van. Bár én halálra röhögtem magam – utólag is bocsi attól a rakat tizenhárom éves kislánytól, akik élvezték a filmet. És minden részvétem az apukáiknak, és hatalmas pacsi nekik, mert végigülték. Az igazi hősök nem viselnek köpenyt.

6 hozzászólás
mandu 

A szürke ötven árnyalata 14 éveseknek

Virág

Számtalan agyfa$z emléke tért most vissza abból az időből, mikor a könyveket olvastam…

Gyerekek, ebben nincs semmi romantikus: ez csak az egymástól való beteges és bármiféle felvezetés nélkül, lokikátlan függése két túlfűtött fiatalnak, akik közül ráadásul az egyik rettenet toxikus, a másik meg egyszerűen csak rémesen buta és naiv. Komolyan, legszívesebben tiltanám, hogy ilyet nézzen a lelkileg is éretlenebb kistini korosztály, mert hogy ezt a történetet úgy mutatják be, mintha szerelem lenne, iszonyatosan káros. Néhányan még mindig azt hiszik, az tesz rosszat a fiataloknak, ha lmbt+ témát látnak egy filmben, mert „melegek lesznek tőle” – hát bullshit, nincs rá valami sok esély, az azonban elég gyakori, hogy az ilyen sztorikon szocializálódott 13 évesek elhiszik, hogy egy romantikus kapcsolat így fest, mint Hardiné és Tessáé, ez pedig…. abszurdum. Aztán körülnézünk, és elcs*szett kapcsolatok, elcs*szett kapcsolatok mindenhol.
Komolyan… ne.
Ezt kár volt. A folytatást még nagyobb kár lesz, de arra a süllyedő hajóra már tuti nem szállok fel.

1 hozzászólás
Kikiriki

7 csillag, mert kicsit visszaadta a könyv hangulatát, de főképp, mert a srác elég jól nézett ki :DD

2 hozzászólás
Törpillaa 

Nekem ez nagyon tetszett, habár a könyvet még nem olvastam, de kíváncsi vagyok rá, hogy milyen. :-) Szórakoztató volt, a zenék is tetszettek, a szereplők is eléggé jók voltak szerintem. Én bírtam Tessa karakterét, és Hardin nekem nagyon bejött. :-) Annyira cuki, szexi rosszfiú, spoiler Nagyon remélem, hogy a könyvben is ugyanilyen jók, vagy sokkal, de sokkal jobbak. :-)

ziara

Rossz napom volt, és valami nagy szerelemre, happy endre vágytam, de helyette egy lapos, agyonrágott sztorit kaptam. Hardint játszó fiúnak szép szeme volt. Ennyi.

BlackWidow

A könyv már régóta a várólistán van, de szerintem még ott is fog maradni egy ideig.
A film viszont már az előzetesével felkeltette a kíváncsiságomat.
Egy barátnőmmel néztük meg és nekem nagyon tetszett.
Jó volt, hogy végre nem csak a gimi szinten maradunk, hanem kicsit feljebb is léptünk korban.
Tessa nagyon szimpatikus volt számomra és a színésznő is szerintem elég szép.
Hardin… nos, ha valóságban lettünk volna, akkor már a bemutatkozásnál kapott volna vagy két talpast az arcába, mert bunkó. Vagyis számomra annyira taszítóak a tahó srácok. Sose értettem, mit csípnek bennük annyira.
Tetszett, ahogy kialakult köztük a románc, bár ezt a megcsalásos témát, amihez sajnos vannak tapasztalataim, annyira nem csíptem, utána a lányt egyáltalán nem tudtam sajnálni.
A vége pedig….ahhh. Reméltem, hogy azért még vagy plusz 10 percet kaphatunk, de hát meg kell alapozni a folytatást… :D.

Nihilchan 

Igazából ez ugyanaz a klisés, lerágott csont jellegű, tipikus romantikus film felturbózott változata, mint amit mi néztünk anno tiniként, ezelőtt tíz évvel. Annyira sablonos és kiszámítható, hogy egy pillanatig nem okoz meglepődést, sőt, én végig úgy éreztem, mintha láttam volna már ezt a cselekményt csak más helyszínnel és szereplőkkel. Nekem a legsokkolóbb a tény volt, hogy kis Voldemort már egyetemista és aktívan csajozik…
Tessa butuska volt és naiv, de ez nem menti fel őt attól, hogy gyakorlatilag probléma nélkül spoiler Hardin meg a klasszikus, meg nem értett „rosszfiú”.

Én teljes mértékben megértem, mit esznek ezen a tinédzserek, szerintem mi sem voltunk különbek ebből a szempontból, viszont az igazsághoz hozzátartozik, hogy hivatalosan a könyv, amiből a film készült, new adult kategória, tehát nem éppen a 13-15 éves korosztály számára ajánlott. (Ez mondjuk soha senkit nem akadályozott meg abban, hogy elolvasson vagy megnézzen valamit.) Pluszban én nem szeretem démonizálni az olyan filmeket, amiben fiatalok szexelnek (pláne, hogy egyetemistákról van szó), sőt, kifejezetten örülök annak, hogy spoiler. Viszont én ezt nem nevezném szerelemnek. Egyszer nézős, felejthető dolog, csak azt nem értem, minek ehhez folytatás. És az is tény, hogy én már kinőttem ebből.

Szeszj 

Nem is tudom mit gondoljak, mert mondjuk tetszett de valahogy nem. A könyvet nem olvastam, tervben van, szóval ahhoz nem tudok viszonyítani. Na de mindegy is, az a legnagyobb bajom hogy untam, a közepén már azt vártam hogy legyen vége, pedig az eleje még tökre bejött. Igazából nagyon nem tudtunk meg sok mindent a szereplőkről sem, meg azért voltak dolgok amik nagyon nem tetszettek, mint például amit Tessa tett spoiler. Ez nagyon felhúzott, meg a másik ez a 2 perc spoiler, na mindegy azon túltettem magam. Elég sok dráma volt ebbe a filmben, igazából csak megbeszélni kellet volna a dolgokat, de akkor nem lenne történet.
De azért persze voltak benne édes részek, Tessa és Hardin spoiler, főleg a fürdős rész tetszett.
A véget valahogy gondoltam hogy ez lesz.
A szereplők jók voltak, mind Tessa mind Hardin. Azért Hardin nagyon édes volt! :D :D https://66.media.tumblr.com/37e1b9bc3693cee83a1aa71faf2…
Nem tudom engem nem nagyon nyűgözött le.

barbymalik0112

Így pár óra elteltével sikerült összeszednem a kósza gondolataimat a film kapcsán. Nagy könyvmoly, 1D és Anna Todd-rajongó lévén nem egyszer olvastam a könyvsorozatot, imádtam, mi mást is mondhatnék, elég meghatározó élmény volt az életemben, amelyet sosem feledek. Ezért is vártam már annyira, hogy láthassam a filmet a vásznon, főleg azután, hogy a plakát és a trailer annyira visszaadta a könyv hangulatát, biztos voltam benne, hogy a filmet követően is nagy ovációban lesz részem. Ami sajnos elmaradt, helyette maradt az egy perc néma csend.
Ez több dolognak is köszönhető.
Mivel ugyebár már olvastam a könyvet, így ebből a szemszögből tudom csak vizsgálni a filmet. A szereplőválogatás bár eleinte Hardinnál nem nőtt a szívemhez, végül is egész jól eltalálták őket, szerintem a Tessát alakító Josephine Langford nagyon kitett magáért, nagyszerű Tessa volt. Hardin viszont a filmre elvesztette a „hardinságát”, persze ő volt a teletetovált rosszfiú, de ennél sokkal mélyebb tartalommal bír a könyvben, ami a vásznon egyáltalán nem jelent meg. Amit még nem igazán tudtam hova tenni a castinggal kapcsolatban, az Landon karaktere… Szóval hát jó. Noah meg az abszolút másik véglet volt, míg a könyvben számomra tényleg közömbös volt, addig a film közben végig az agyamra ment. Mintha megmondhatná Tessának, mit tehetne. Csalódott benne két perc után, aztán felkapja a vizet… Ehh, hagyjuk. Tessa anyját a könyvet olvasva nem éppen kedveltük meg. Itt sem volt éppen egy szimpatikus karakter, de kész tündibündi tündérkeresztanya volt a könyvbelihez képest. Nagy szívfájdalmam volt még, hogy Hardin brancsának szerepét sikerült a minimálisra csökkenteniük. Megjelentek a kiemelt felelsz-vagy-mersz játék idejére ill. a végén a fordulatnál, egyszer-egyszer a közepe fele, de ennyi volt. Ebből adódóan sok-sok szál kimaradt a könyvből, amit viszont vártam, hogyan visznek majd vászonra. Zed és Tessa közti barátságról szó sem esett, a srácnak alig volt szerepe a filmben, maximum egy bemutatkozás, ezzel szemben a könyv harmadik legnagyobb főszereplője, valljuk be. Steph és Molly is igencsak kikerült a képből, Logan pedig méginkább, hiszen ő fel sem tűnt. Hopplá. Valamint tartalmazott ez a film meglepetéseket nemeket illetően… Hát még egyszer a kezembe veszem a regényt, hogy utánajárjak a dolgoknak. Izgalmas, izgalmas ez. De Hardin háttértörténetét is igencsak lecsípték, néhány mondat szólt csak róla, Ken és Karen is csak néhány pillanat erejéig tűnt fel a színen, az apa-fia kapcsolatnak viszont egy árva szót sem szenteltek, ami engem eléggé szíven ütött. Ebből adódóan Tessa kötődése sem mutatkozott meg a Scott család iránt.
Látszik már ennyiből, hogy voltak ám csúsztatások rendesen, mégis a legszívszorítóbb számomra, hogy szinte a lényege maradt le a filmről. Az érzelmi töltet, ami rendesen benne van a regényben, az kimaradt a filmkockákról. Minden sittysutty jött, ment, az after cím vesztette el az érvényét a filmet nézve. Tény, hogy jó sok drámától kíméltek meg bennünket a készítők, hiszen ha pontról pontra vászonra vitték volna a mondatokat, akkor az inkább hasonlított volna egy szappanoperára, mint egy könyvadaptációra. Mégis hiányoltam belőle a mozgalmasságot, a történéseket.
Vallom, hogy a zenei jogdíjak vitték el a költségvetés minimum 2/3-át. Annyi zene szólalt meg a háttérben, hogy nem tudtam nem észrevenni azok dominanciáját, miközben a szereplők alig beszéltek. És amikor megszólaltak, a szinkron csúszott/idegesítően nem illett a karakterhez.
De a legsiralmasabb akkor is a vége lett. Mivel már olvastam, nem lepett meg a vége, csattanója, azonban ezt a készítők még tovább vitték, aztán lezárták a sztorit. Ami kiakasztott. Rendesen ám. spoiler
Szóval adóztunk egy perc néma csenddel ennek az adaptációnak.
Azt hiszem, ezért nem kéne nekem ezeket néznem, főleg nem azokat, amiknek a könyv változatát egyenesen imádtam.
Hiába a csodálatos poszter, a megkapó trailer, a könyvtől elvonatkoztatva is egy középszerű tini-romcsi filmecske lett a vége.
Egy könyvmoly kifakadását olvashattátok.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

UViki 

Vannak meghatározó pillanatok az életünkben. Amelyekhez mindig vissza – visszatérünk.

UViki 

A szerelem csak egy üzlet. Csak a szívünk vágyát elégíti ki. És ez egyfajta vágycserét elégít ki, ennyi. És ezt ki – be kapcsolgathatjuk.

Isabell

Bármiből is van a lelkünk az övé s az enyém egy.

Londonna 

– Köztünk soha sem lehet csak barátság.

BallaBella 

Úgy tudhatom meg, hogy ki vagy, ha itt ülök veled, és együtt vagyunk.

Kiara

I've read hundreds of novels in my life. Most of them claiming that love was the center of the universe. That it could heal any damage inside of us. That it was what we need to survive. From Darcy to Heathcliff, I thought they were fools. That love was something fictional, only found in worn pages of book. But that has all changed since I met my Elizabeth Benett. I never thouht I would find myself completely and utterly consumed by another until her. She took my hands and led me out of the darkness and showed me that whatever our souls are made of hers and mine are the same. I'm sorry. Please forgive me. You once asked who I loved most in this world. It's you.

Éjszaka_leánya

Tessa: Csak érezzük jól magunkat!
Hardin: Nem lehet.
Tessa: Miért nem?
Hardin: Mert megígértetted velem, hogy jól viselkedek.


Folytatása

Összehasonlítás

Miután


Hasonló filmek címkék alapján