Milk (2008) 45

2 díj · 14 jelölés

1977-ben Harvey Milket beválasztották a San Francisco városának Felügyelői Testületbe, így ő lett az első olyan választott, magas közhivatali tisztséget betöltő ember Amerikában, aki nyíltan vállalta homoszexualitását. Győzelme nemcsak meleg jogi szempontból volt jelentős; egységbe kovácsolta a… [tovább]

angol

Szereposztás

Sean PennHarvey Milk
Emile HirschCleve Jones
Josh BrolinDan White
Diego LunaJack Lira
James FrancoScott Smith
Denis O'HareJohn Briggs
Lucas GrabeelDanny Nicoletta
Joseph CrossDick Pabich
Alison PillAnne Kronenberg
Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 49


Kiemelt értékelések

DianaRL

Ez a film hihetetlenül szívmelengető.
Tudom, a leírás alapján nem ez az első dolog, ami eszébe jutna bárkinek is. Szokatlan, polgárpukkasztó, akár bicskanyitogató – na de szívmelengető? Ami mégis a legmeghatározóbb ebben a filmben, az a határtalan elfogadás, a megértés és az emberiség szeretete. Mert az utolsó pillanatokban, amikor pereg a stáblista, nem azon a parttalan vitán fogsz gondolkodni, amit a melegkérdés általában kivált, nem az érveken és ellenérveken fogsz rágódni (habár ez is mind meghatározó, és határozottan megfontolandó), hanem azzal a megnyugtató, kellemes érzéssel a lelkedben fogsz ücsörögni, amit minden filmnek ki kellene váltania.
A színészek mind-mind kitettek magukért, még a háttérbe szorult karakterekbe is sikerült életet vinni, a főszereplők pedig egyenesen brillíroztak. Ahogy a szereplők, úgy is film is remekül elegyíti az észt és az érzelmet, okos, de hiába fő témája a politika, nem válik elviselhetetlen unalomdömpinggé. És úgy egyébként is, ha valaki egyszer megkérdezné tőlem, milyennek kellene lennie egy jó életrajzi filmnek, akkor annak azt mondanám, hogy valami ilyennek.
A szerelmi szál az egyetlen, ami kissé döcög, minden kapcsolat egy kissé a levegőben lóg, de ez talán nem is baj, nem a romantika képviseli a film fő vonalát.
Valamiért nagyon sokáig halogattam ezt a filmet, irrelevánsan féltem is tőle, de nem volt miért. Varázslatos élmény, ami befészkeli magát az ember tudatába, és amit nem érdemes kihagyni (ha más nem, legalább a gyönyörű zene miatt).

Horváth_Evelyn 

Érdekes volt. Sean Penn nagyon jól játszott, bár Harvey Milk karaktere számomra egy kicsit irritáló volt néha. Scott Smith karaktere az elején zavart, de a végén már megkedveltem (Jack Lirát viszon nem bírtam elviselni). Tehát azt hiszem, hogy a szerelmi szálakat nem igazán találták el, ha engem kérdeznek. Akit még muszáj megemlitenem az Emile Hirsch. Olyan nagyon ennivaló Cleve Jones volt! Jaj igen, és a dokumentumszerű betéteket is imádtam. Elgondolkodtató volt a film mindenképpen.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján