Megdönteni Hajnal Tímeát (2014) 111

Hajnal Tímea gazdag és gyönyörű fotómodell, aki unja már a felhajtást, egyszerű, nyugodt életre vágyik. A tizenötéves érettségi találkozóján találkozik Danival. A férfi hasonló cípőben jár. Bár az esküvőjére készül, valójában unja az egészet, tűri a menyasszonya meg a családja basáskodását. Az… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Osvárt AndreaHajnal Tímea
Simon KornélHorváth Dani
Szabó SimonBögöcs
Jordán AdélVirág
Lengyel TamásGábor
Réti AdriennRéka
Szandtner AnnaNikki
Kamarás IvánRóbert
Hirtling IstvánRéka apja
Vándor ÉvaRéka anyja

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 36


Kiemelt értékelések

christine

Ez amúgy egy tök jó film lenne, ha nem lenne benne Bögöcs. Irritált. A falra másztam a hangjától, a narrálásától, a viselkedésétől, mindentől. Osvárt Andrea és Simon Kornél párosa bejött, bár Andrea itt nagyon butácska volt, és az állandó beleröhögésével kicsit rontott az összhatáson. Kornél magában elég uncsi volt, mikor Andrea bekerült a képbe, kicsit helyrerázódott a viselkedése, máskülönben eléggé anyámasszonykatonája.

Esküszöm, csakis azért néztem végig ezt a filmet, mert érdekelt Róbert és Virág kapcsolata. NA, ők az a páros, akiknek a története jobban érdekelt, mint a Timié és a Danié. Tulajdonképpen az utóbbiak múltjáról semmit sem tudni.

A vége is csapnivaló. Kár érte, az alapötlet nem rossz.

Remake

Moziban láttam, de a tévé is adja. Kísérőm nem ugyanaz volt, aki szokott, de bevált, majd még igényt tartok rá. És igen, láss csodát, ebbe a filmbe sikerült belefutnom, mentségem legyen, az esti időpont kötött volt, nem nagyon volt más választásom. Mehettem volna sétálni is helyette, de üresjáratra vágytam, ne kelljen gondolkozni, jöjjön, aminek jönnie kell. Jött is. Nem volt annyira rossz. Meglepetésemre 4 idős hölgy ült le mögém, picit aggódtam is, hogy nem jó filmre jöttem be, vagy ők tévednek egy óriásit. Nem, nem bizony, sőt többet, jobban és hangosabban nevettek, mint én, vagy, ahogy a történet kívánta volna. Iszonyú nagy gagyit láttam, Coelhos poénokkal. A film pedig pontosan arról szólt, amiről a címéből is következtethetünk. Engem egyébként Osváth Andrea érdekelt, mint „világhírű” magyar színésznő. 20 perc után azt mondtam, hogy sajnos úgy vélem, ő most nem játssza a szerepét, hanem tényleg ilyen és tényleg csak ennyi. Simon Kornél viszont jó volt (ő amúgy is jó, hálisten, nem egy Csányi Sándor, aki az ügyeletes szívtipró a filmiparban) Jordán Adél pedig kiválóan alakítja a 15 éve sértődött, most pszichológusként dolgozó nőt. Volt még egy prostituáltat játszó színésznő is, a nevét most nem tudom, de remekelt. A helyszínek Budapest különböző terei, éttermei, utcái voltak, néhányat felismertem. Gyanítom, hogy a most épülő, nem akármilyen beruházású Felcsúti stadionban is jártam (már felépült azóta). Ez nem tetszett, de a filmet ki tudja, ki mindenki támogatta. Olyan poénokon nevettem, amin egyébként nem szoktam (ebben közrejátszottak az idős hölgyek is mögöttem, ők hihetetlenül élvezték a pikáns vagy bizarr részeket is) és mivel legalább 25 éve nem mentem vígjátékért moziba, ezért olyan nagyon nem is bántam meg. Akkor nézd meg, ha nincs más dolgod, ha már nagyon mehetnéked van, egyébként nem muszáj!

Ratsui 

Hàt ez egy nagy jaj volt, hirtelen vàltotta egymàst a jó jelenet ès a tapló Bögöcs tràgàrsàgai.
Egyszeri limonàdè.

mohapapa

Valahol olvastam róla, annyi maradt meg, hogy siker volt a mozikban. Tegnap véletlenül belefutottam a YoutTube-on, belenéztem, és este végig is néztük csodapárommal.
És most, mielőtt meg nem írtam az értékelésemet, direkt nem néztem meg másokét.

A film szórakoztató. Nagyon az. A legelején idegesítő, nagyon ügyetlenül felolvasós narrációs hang igen hamar értelmet kap, és tulajdonképpen fel is dobja a filmet. Érdekes, ügyes megoldás volt a bot-egyszerűségű Bögöcsre bízni a történet elmesélését.

A történet: nem nagy történet. Egykor volt barátok egymásra találnak, de már szerelemben, és a szerelem voltaképpen leuralja a jelenlegi kapcsolataikat. Nem tudnak és elsősorban nem is nagyon akarnak tenni ellene, miközben vergődnek, elsősorban Dani a társadalmi elvárások, a lineáris jelen és a szívük akarata között. S amikor alámerülnek, jön ez a lámpaoszlop nagyságú és agybarázdáltságú Bögöcs, előkapja a telóját, és a farka vezetésével okosat talál ki, és kész is az alapkonfliktus.

Nézek széjjel a barát körben, és azt látom, hogy alig látok működő kapcsolatokat. A napokban is lefagytam, újra kellett boot-olnom, hogy tovább tudjak működni, mert nem semmi, amikor valaki segítségül hívja az állandó párját a szeretője érdekében, és az jön is, és segít. Hogy a baj elmúltával ő, a szerető segítsen az állandó partnernek…
Vannak itt összefüggések, biza!
Nem hiszem, hogy a film készítői marha nagyot akartak mondani. De annyit mindenesetre mégis elmondtak, amire 2006-ban döbbentettek rá: „Egyszer élünk, bár örökké, de amikor mindenek vesznek és múlnak, csak az marad meg, amit a szívünk tud.” Ennek lehet ellene menni, lehet legyinteni rá, lehet elhinni, hogy csak neki kell feszülni a mindennapoknak, csak el kell hinni magunknak, hogy élhető, élvezetes, ami élhetetlen, hogy a szívünk cöccögését büntetlenül figyelmen kívül hagyhatjuk, de biztos, hogy mindez idővel megbosszulja magát. Sőt, talán még azt is elmondja, hogy a lélek vágyakozása nem azonos az ereket robbantó vággyal. Dani szerelme, vágyakozása nem szinonim Bögöcs vágyával: megdönteni Hajnal Tímeát és „addig dugni, amíg mozog”.

No, viszont ne gondolja senki, hogy a fentieken nagyon bestoppolna a cselekmény. Á, dehogy! A film szórakoztató, volt ahol harsányan röhögtem. Ennek elsősorban Bögöcs primitívsége volt az oka, az Egyetlen Cél, ami minden tettét vezeti, és az ebből fakadó beszólásai. spoiler
A történet, minden flikk-flakk ellenére hihető, követhető, és koherens. Ami meglepett: a szereplők szövegmondása néha hihetetlenül kilógó lóláb volt. Ez először éppen a címszereplő Hajnal Tímeánál, alias Osvárt Andreánál tűnt fel. Aki valóban nagyon szép arcú, csinos nő. S aki éppen a szépségével tudta feledtetni az időnkénti lólábat. Neki volt kiáltó ellentéte a Dani által felfogadott kurvát alakító színésznő. Önmagában az is elmond valamit, hogy Szerelmetesfeleségtársamnak Eszenyi Enikő jutott róla eszébe, a Csapd le csacsi!-ból. Lássuk be, magas a mérce, sokat jelent az összehasonlítás!

Bögöcs figurája zseniális. Annyira az, hogy néha már gondolkodtam, vajon az őt alakító Szabó Simon ennyire jó színész, vagy csak hozza önmagát? :-)

Nekem két ponton zökkent nagyot a film. Az első zökk: spoiler De spongyát a zökkökre!

Egy szó, mint ezer, a primitív cím ellenére (amit viszont teljes mértékben indokol a Bögöcs-nézőpont) nagyon jó kis kikapcsolódós film ez! Talán még újranézős is.

Horváth_Evelyn

Te jóságos ég! Ezt hívom a filmvilág megerőszakolásának. Nem értem, hogy a magyar filmek idióta része miért imádja a vulgaritást. Ez nem is baj egyébként, de nem tudnak hitelesen káromkodni. A szót mindig kihangsúlyozzák, és hát az ember nem hangsúlyozza ezt, mert többnyire vagy töltelékszó, vagy indulat. És az ember nem koncentrál a hangsúlyozásra ilyenkor. Szerintem abba kéne hagyni a színészek kinevelését, mert csak árt a filmiparnak. A film maga egy baromság volt. Nem szól semmiről. Na, de azért Simon Kornél és Lengyel Tamás még okés. Ők használhatóak.

evé 

Nem vágtam magam hanyatt tőle…
Létezik olyan, hogy jó magyar romantikus vígjáték? Remek színészekkel, humoros sztorival, klassz zenékkel? Nem emlékszem, hogy találkoztam volna ilyennel…

King_Diamond

Egy újabb magyar filmet néztem meg tegnap (2014. december 6-án), most nézem, hogy a legutóbbi magyar film, amit néztem az az Intim fejlövés volt még 2013 májusában (előtte nem sokkal pedig a Nejem, nőm, csajom is eléggé jó volt). Látható, hogy nem sűrűn nézek magyar filmeket, de azért eddig jobbakat sikerült kifognom. Ez sem volt rossz egyáltalán. Rengetegen lehúzzák, pedig még ugyan szórakoztató. A történetbe most ne menjünk bele, mert például a Cool túrának sem volt sokkal bonyolultabb története, mégis az egyik legjobb vígjáték. A szereplők jók, Osvárt Andreának kimondottan jól áll ez a rövid haj, nagyon bejövős, csinos nő. Szabó Simon is jól hozza a karakterét, de szerintem tőle nem láttam még filmet, mint ahogy Simon Kornéltól sem, na jó, Osvárt Andreától sem. A szállító sorozat mindenképp érdekel majd a későbbiekben tőle. De a többi szereplő sem volt rossz. Voltak benne jó poénok, nevetni is lehetett itt-ott. Egyszer mindenképp ajánlatos megnézni, mert ez is szintén a jobb magyar filmek közé tartozik.
Osvárt Andrea miatt +1 pontot kap.
8/10

Demonshadow 

Megnéztem, hogy másnak ne kelljen. Mégis MI a fene volt ez…?!

Chris90

Már régen láttam, de arra emlékszem, hogy jobban tetszett, mint amit vártam. Nem mondom, hogy ez lesz a magyar filmgyártás csúcsa, de akad ennél ezerszer rosszabb is.


Hasonló filmek címkék alapján