Csapd le csacsi! (1992) 82

1989-et írunk. Bea és Géza fiatal házasok, gürcöltek, amíg felépült a házuk. Egyik nap az asszony levelet kap a nemi gondozóból, ez csak annyit jelenthet, hogy a férj félrelépett. Megindul a harc a házasok között, mindketten ál-szeretőket hoznak a házhoz. Miközben folyik a harc azon, hogy a… [tovább]

Szereposztás

Pap VeraBea
Gáspár SándorGéza
Eperjes KárolyBéla
Törőcsik MariLojzi
Eszenyi EnikőIca
Koltai RóbertSándor
Szacsvay LászlóAladár
Csapd le csacsi! (1992)
Forgatókönyvíró

További stábtagok

Gyártó
Novofilm

Kedvencelte 28

Várólistára tette 17


Kiemelt értékelések

Honey_Fly 

A bátyám szerint én is sokat voltam vidéken :D

Blissenobiarella 

Van olyan magyar kultfilm, mint mondjuk a bakterház, de én egyiket sem szeretem igazán, és sosem tudtam önfeledten röhögni rajtuk. Valahogy van ez a dolog a magyar vígjátékokkal, hogy a mindenféle értelemben vett nyomorúságon akar röhögtetni, és ez nekem nem jön be. (Még a Portugálban sem, pedig azt a filmet szeretem még a leginkább ebben a kategóriában)
Meg hát ez is tele van a Tímár-féle ugragubrával, amit később a Zimmer Feriben fejlesztett tökélyre, azt hiszem… de ebben kevésbé zavart most.
Szóval ennek is elég sokáig ellenálltam, hogy újra megnézzem. Hiába, nekem nem áll közel a szívemhez, azért azt mondom mindenki nézze meg legalább egyszer.

Zakuro 

Anyukám váratlanul felvetette, hogy menjek és nézzük meg. Kicsit meglepett, de mondom, oké, miért ne?
Nos, bekönnyeztem :DD Sok mindent mondhatnak ránk, magyarokra, de azt nem, hogy nincs humorunk :D

adaline

Legjobb a bakterház után!
„Csempe a francba..”

Badiga

Ez a film alap, szarkasztikus humorral megfűszerezve…

StAngela

Alapjáraton nem igazán kedvelem a magyar filmeket. Az Indul a bakterházon és a kedvencemen, A Körhintán kívül nem is igazán szívesen nézek mást. Viszont ez a film nagyon ott volt. Görbe tükröt mutatott az adott korról, a régi házasságokról és persze az akkori emberek természetéről. A legjobb pedig, hogy mindezt szarkasztikus humorral jelenítette meg a rendező.
Sokszor felkacagtam, miközben néztem. :D
Egyedüli ok, amiért nem kapott 10 *-ot nálam, az az erőszak megjelenítése volt, illetve hogy néhány jelenetet eléggé erőltetettnek éreztem.
Amúgy nagyon jó film.

happybeboop 

Aki szerette a Legényanyát, és az Egészséges erotika c. filmeket, azoknak ezt is jó szívvel ajánlom.

Berserker

Most már értem G honnan idézte annyiszor az Az a te bajod, hogy sokat voltál vidéken… Nem fejlődött ki az agyad. jópofaságát.
Némelyik jelenetet kellemetlen volt nézni, mert érződött, hogy a célja a megnevettetés volt, de ez nem jött össze, de az érdeklődést sikerült fenntartania.
Eszenyi Enikő irritált.

szilva81

Voltaképpen vicces volt, és nagyon retro, de sok értelmét nem találtam a filmnek. Jó volt nézni a színészeket 25 évvel ezelőtti valójukban. A legjobb jelenet, amin kidőltem, a szódásüveges rész volt, és Szacsvay reagálása és nézése. :D


Népszerű idézetek

Rebane 

Az a te bajod, hogy sokat voltál vidéken… Nem fejlődött ki az agyad.

2 hozzászólás
Ellen_Ripley

Most mi van?! Hazajövök, üres a belem, csupa ideg vagyok, kaja sehol, vacsora nix! Ez a téma? Balhé, az van! Hiszti, az van! Csempe a francba, az van! Vacsora, az semmi!

5 hozzászólás
tmezo

– Erőt, egészséget szomszéd! … Na mondja már, muszáj azt a szirénát úgy bőgetni? Hát, nagyon, roppant kellemetlen. Roppant. … Vagy, ha direkt ez a cél, há mé nem vezeti be pont az ágyam alá, ugye? Vagy mindjárt az agyamba, ugye? … Há bírom én cérnával.

1 hozzászólás
tmezo

– Bélus, Béluska…..Bélus, Bélus!
– Ki az? … Ki az? … Kit keres? Ez magánterület!
– Te vagy az Béluska?
– Ki az? Ez magánterület!
– Hát így fogadod te Lojzi nénédet?
– Csókolom. Mi a rossebnek jött ide?
– Há mer' vendégeink vannak és nincs elég tányérunk.

Raesade 

– Valaki áthajított a kerítésen egy tubust! Nem mondom, hogy maguk voltak, lehet, hogy az utca népe. Mit lehet tudni? Vagy-vagy.

Rebane 

És számíthatsz arra, hogy Slamovits Bea bosszút áll!

1 hozzászólás
Raesade 

– Egyszer rádgyújtom a házat! … Vidéki műtyúk! … Repedt sarkú kombiné!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján