Marie, a kurtizán (A vándorszajha 1.) (2010) 8

The Whore · Die Wanderhure
121' · német, osztrák · dráma 12 !

Konstanz, 1410: az egyházszakadástól és erkölcsi hanyatlástól sújtott Európában a gazdag kereskedőcsalád sarja, Marie, az esküvőjére készül. Bár vőlegényét nem maga választotta, elfogadja szeretett atyja döntését, aki egy szépreményű ifjú nemeshez, Ruppertus Splendidushoz szánja. Az esküvői… [tovább]

magyar

Szereposztás

Alexandra NeldelMarie Schärer
Árpa AttilaUtz Kaffli
Alexander BeyerJodokus
Thure RiefensteinArnstein grófja Dietmar
Thomas MorrisLudwig III.
Gregor SebergHunold
Elena UhligArnstein grófnője
Michael BrandnerKeilburg grófja
Bert TischendorfMichel Adler
Julian WeigendRuppertus von Keilburg

További szereplők

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

Trixi 

Pár éve olvastam a könyvet, ami aztán annyira tetszett, hogy elolvastam az egész sorozatot (5 könyv). Véletlenül tudtam meg, hogy film is készül a könyvből. Vártam is a végeredményt. Azt sejtettem, hogy nem lesz teljesen ugyanolyan. A könyvben annyira részletesen van leírva Marie fájdalma, hogy olvasás közben nekem voltak fájdalmaim. Nem kívántam azt, hogy a filmben mindent totálisan mutassanak úgy ahogy a könyvben volt, de egy picit több seb, picivel több fájdalomtól eltorzult arc………hiányzott. Az erőszak, a bántalmazás és a megszégyenítés után Marie majdnem meghal mikor rátalál a barátnője. A filmben előtte még a saját lábán megy a folyóhoz? Vagyis nem éreztem azt a fájdalmat, megaláztatást, mint a könyv olvasása közben. A szereplőket is kissé másképp képzeltem. Marie-t szőkébbnek, szebbnek, a barátnőjét kedvesebbnek, stb. De szerencsére kopnak a könyves élményeim :D így azért eltudok vonatkoztatni, szóval egész jól összehozták a filmet. Érdekes a kor, és nem arra gondolok amit a suliban tanítanak, hanem a háttér infokra, amire a könyv/film épül. Érdemes utána járni, mert megdöbbentő dolgokra lehet bukkanni. ;)

Ancsúr 

Először késő este a tévében láttam ezt a filmet, és egyből megtetszett. A történet szinte odabilincsel a képernyő elé, annyira izgalmas. Szinte nincs olyan perce, ami unalmas lenne. A többi része is jöhet!


Folytatása

Összehasonlítás

A vándorszajha


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján