Manyeoui Beopjeong (2017–2017) 4

Witch's Court · 마녀의 법정
60' · dél-koreai · dráma, romantikus, sorozat, krimi 15
1 évad · 16 rész

Ma Yi Deum anyagias ügyésznő, 7 éve dolgozik pozíciójában. Csak hogy győzzön, hajlamos akár drasztikus módszerekhez folyamodni a munkája során, legyen az személyes támadás, a bizonyíték meghamisítása vagy éppen hamis tanúzás kikényszerítése. Egy nap áthelyezik őt a szexuális erőszakkal… [tovább]

Szereposztás

Jung Ryeo WonMa Yi Deum
Yoon Hyun MinYeo Jin Wook
Jun Kwang RyulJo Gab Soo
Kim Min SeoHeo Yoon Kyung
Kim Yeo JinMin Ji Sook
Lee Il HwaYi Deum anyja
Baek Chul MinAhn Tae Kyoo
Hirdetés
Manyeoui Beopjeong (2017–2017)
Forgatókönyvíró

Gyártó
iWill Media

Várólistára tette 5


Kiemelt értékelések

Theana

Nem tökéletes, ezt aláírom, de amikor majd visszagondolok a sorozatra, nem az jön elő bennem, hogy milyen hibái voltak, hanem hogy mennyire jó női karaktere van. Yi Deum zseniális, minden alkalommal ámulva néztem. Nem egy hétköznapi szereplő, és talán pont ezért is szerettem, ráadásul ehhez a témához pont egy ilyenfajta jellem kellett. (A színésznőre pedig felfigyeltem!)

Egy csillagot mindenképp levonok még, mert spoiler egyszerűen csak ütközik az elveimmel, semmilyen szempontból nem tartom „lehetőségnek”, szerintem helytelen. (Amúgy most mi lett spoiler…)

Aranyos keretet kapott Jin Wook által a sorozat, én minden percét élveztem a jeleneteiknek, habár a romantikus címke azért eléggé túlzás. De örültem, hogy a magánéletet nem keverték a munkával, érett felnőttek módjára oldották meg a dolgokat.
A krimi szál érdekes, de nekem személy szerint voltak tárgyalások, amik kissé hitetlenek voltak, néhány nyomozás szintén. De a téma abszolút megkívánja, hogy erről beszéljenek az emberek, mert nem szabad eltitkolni ezeket sem. Nem tudom, ennek lehet-e egyáltalán örülni, de azt, hogy női bántalmazót is mutattak be a sorozatban, igazán nagyra értékeltem.
A mellékszereplők nagyja kapott lezárást, a megérdemelt befejezést, azonban az ügyvédnő vagy Cho testvére nem.

A plakát meg túlzó egy kicsit, hiszen a középpontban Cho Gap Soo és Ma Yi Deum áll, szóval csalóka ez a rom címkével és a plakáttal együtt.

1 hozzászólás
Shad 

Noh ez egy érdekes sorozat volt…de értem a címét:D a főboszink haját nem egyszer megtéptem volna:D igazi kis b..ch karakter:D tényleg nem riad vissza semmitől, de pont ezért a lehetetlen ötleteivel lendíti át a legtöbb ügyet a mélyponton :) A szexuális zaklatások nem egy egyszerű bírósági eset… ugye legtöbbször csak az egyik fél szava van a másikéval szemben és ha nincs elég bizonyíték simán kisétálhat az elkövető. Annyiból azért pozitív a sorozat, hogy bemutatja nem csak férfiak lehetnek elkövetők, sokszor bármilyen óvatos vagy így is lehetsz áldozat stb. Az esetek is többnyire lekötöttek, mégis nekem valami hiányzott… Nem tudom megmondani mi, de valamit végig hiányoltam. Talán, hogy a fő szál viszonylag sokáig érintetlen maradt. Sztoriban hatalmas meglepetések nincsenek, néha egy-egy apró az is főleg, hogy főboszink épp hogy cselez át mindenkit:) Jin Wook aranyos főférfi volt, de semmi extra :) Viszont az utolsó részben nagyon mosolyogtam az utolsó pár percen:D és azt is megtudtam mit jelent, ha egy nő órát vesz egy férfinak Koreában:D akit érdekel nézze meg a sorozatot:P Support karakterből volt akit feleslegesnek tartottam, volt aki aranyos volt, de igazából kevés hagyott mély nyomot :) Talán a legmaradandóbb support karakter pont a „gonosz” oldalon volt:P
Kinek? hát romantika nagyon-nagyon gyenge szál, az ügyekben nyomoznak, de hatalmas odafigyelést nem igényel.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján