Lost in Space: Elveszve az űrben (2018–2021) 106

Az 1960-as sci-fi sorozat remake változata, ahol egy család küzdelmeit követhetjük figyelemmel a túlélésért az űrben.

angol
angol
angol

Képek 15

Szereposztás

Toby StephensJohn Robinson
Taylor RussellJudy Robinson
Mina SundwallPenny Robinson
Maxwell JenkinsWill Robinson
Molly ParkerMaureen Robinson
Parker PoseyDr. Smith
Ignacio SerricchioDon West
Brian SteeleMI
Amelia BurstynDiane
Sibongile MlamboAngela

További szereplők

Kedvencelte 34

Várólistára tette 125


Kiemelt értékelések

Raizo 

Köszönöm az ajánlást @Bunney! :)
Tényleg jó kis sci-fi sorozat. A történet, és a karakterek is jól ki vannak dolgozva, és egy nagyszerű családot ismerhettem meg, akik sohasem adják fel. Mindegyik szereplő a szívemhez nőtt picit, még Harris/Smith is. :) A legnagyobb arc viszont Don West, nagyon sokat nevettem a beszólásain, és persze Debbie-t is bírtam. :D
Egy dolog viszont kis űrt hagyott bennem, mégpedig az, hogy a 3. évad lehetett volna picit hosszabb, kicsit összecsapottnak éreztem, de ettől függetlenül jó volt. :)

8 hozzászólás
Bunney 

Egy igazi családi sci-fi sorozat ♥
Nem azért családi, mert közben megy a nyálas drámázás, hanem mert szerintem minden korosztály élvezheti, aki nyitott az ilyenre.
Mindig történik velük valami, nincs üres járat. Nagyon jól megcsinált jelenetekkel, izgalmakkal. És ahogy haladsz vele, egyre jobban megszereted.
Nagyon ajánlom azoknak, aki kicsit is sci-fi beállítottságú ^^

3.évad:
Másabb, mint az első 2 évad. Érződik rajta, hogy az utolsó. Néha kicsit leült, meg sötétebb, nincs annyi nagyobb volumenű dolog, de azért még így is élvezhető volt :) Azért volt közte pár libabőrös jelenet a sok Star Wars feelinges zene mellett… egy kis rock&roll :P
Főleg az uccsó 2 rész tetszett :) Sajnálom, hogy vége!
De talán valami mellékszállal indul egy új sorozat majd, legalábbis kis célzást mintha érzékeltem volna a végén ^^

Kemiviki 

1.évad: Egy sci-fi köntösbe bujtatott családi dráma, s nem is akar több lenni. Őszintén kellemes kikapcsolódást nyújtott, és én nem is szerettem volna többet tőle. (Na jó az elején vártam, hogy kicsit durvuljanak, de hát ha nem akkor nem.)
Kíváncsian várom a második évadot, vannak kérdéseim még amire választ szeretnék kapni :)
Kedvenc karakterek: Penny, Don, Judy, John, Maureeen
2. évad: Nem volt rossz évad ez sem, de egy fokkal az elsőt jobban szerettem. Örültem, hogy többször szétszedték a Robinson családot, és így kiderült hogy a gyerekek is mennyire ütőképes csapatot tudnak alkotni, ha hagyják őket kibontakozni. Mondjuk most majd kiderül, mit tudnak igazán. spoiler
Kedvenc karakterek: Penny, Don, Judy, John
3. évad: Hát ez a történet is lezárult. Talán egy picit kapkodósabbnak éreztem ezt az évadot, de ettől függetlenül nem lett rossz. Megint úgy éreztem hogy inkább a gyerekek voltak a középpontban, de nem volt hiányérzetem ezért egy pillanatig sem. Nagyon király kis csapatot alkottak és oldottak meg mindent is :)
Kedvenc karakterek: Don, Judy, Penny, Will

Fancs_118

Ez a sori már akkor megvett magának, amikor láttam, hogy az Űrben (esetünkben idegen bolygó(ko)n) játszódik. És a nézése közben sem csalódtam benne. Mintha egy jó könyv volna, szinte faltam a részeit.
Update:
MIÉRT kellett így lezárni a második évadot?! Lerágom a körmeim, mire kijön a következő évad. :D

evé 

Nagyon gyorsan és teljesen levett a lábamról, pedig én és a sci-fi az két különböző dolog.
És pedig a szereplők miatt habarodtam bele ennyire. Annyira jók külön-külön is, de együtt zseniálisak. Imádom nézni a viszonyok alakulását a csoporton, a családon belül. spoiler A kedvenceim: Will, mert annyira cuki. spoiler Don, mert ő is cuki, csak másképp :D Maureen, mert elképesztően okos és higgadt. John, mert nagyon érdekes figyelni, hogy milyen szerepet is tölt be a családba. Judy is az eszével nyert meg. Egyelőre Penny még távolabb áll tőlem, pedig ő a könyvmoly.
Nagyon tetszik az időben való ugrálás is, ahogy egyre többet tudok meg a múltról.
És borzalmas függővégeket csináltak minden epizódnak, de még ezt is imádom!

2. évad: Számomra kevésbé volt szerethető, mint az első évad. Kicsit túl sok volt az akció és a dráma, máskor meg annyira leült, hogy unatkoztam.
Amikor meg zenével „fokozták” az izgalmakat… Na, azok voltak a mélypontok…
És kérem vissza a humort!
Mondjuk 8/10

3. évad: A sztori jó, a vége jó, a kivitelezés nem jött be… Még több akció, még több dráma, még több idegesítő feszkó zene… Pedig annyira vártam…
Uhhh: megnéztem, szóval nézhető, arra meg 7-et szoktam adni, de ez…
6/10, mert nagyot csalódtam!

Ruby_εïз 

Alapból az, hogy sci-fi… A férjem nézte, de full hangerőn, így én is a részese voltam. A robot a kedvencem! Dr. Smith egy vááá! Amúgy is a falra mászok Miss Poseytól, és így volt ez most is. A Robinson család meg nem igazán hagyott maradandó nyomot.

ppayter

Már megint egy remake ahelyett, hogy eredeti történeteket fejlesztenének. Az életképtelen karakterek és az erőltetett dráma nem győztek meg, egy rész elég volt belőle.

hankman 

Olyan 2-3 hét alatt néztem végig a sorozatot.

Nagyon megfogott az intro, ezért is kezdtem bele. Összességében a CGI remek, látványra nincsen panasz. Az űrhajó belsők, a szkafanderek, a holdjárók (charriot-ok), maga a Resolute minden nagyon remek. A színészek végig remek alakítást hoznak, és főleg ezt annak tükrében mondom, hogy 3 éven keresztül ment a forgatás és már-már felnőttek a gyerekek is közben. A színészek közül ki kell emelni „Dr. Smith” karakterét, aki kifejezetten rohadt idegesítő volt, de hát persze ez is volt a dolga (kicsit koppintást éreztem itt a Battlestar Galactica sorozat másik hasonszőrű bajkeverőjével).

Az első két évad remek volt, tudta hozni a feszültséget, a Robinson család is szimpatikus volt. Nagyon tetszett ebben az első két évadban, hogy egy-egy szorult helyzetre tudományos alapon megoldást tudtak találni (legalábbis számomra hihető tudományos tényeket tudtak indoknak hozni). A 3. évadban volt azonban egy látványosan iszonyat nagy nyúlás, amit nem bocsátok meg spoiler

A 3. évadra azonban mintha kimerültek volna az ötletekből, nyögvenyelős volt, sok jelenetet nagyon elhúztak és a kreativitás is részben kiveszett. Iszonyat zavaró volt, hogy a nem csak a főhős gyerekek, de minden mellékszereplő is látványosan megnőtt.
A harmadik évadban ugye van egy rész ahol 1 év telik el, de kérem szépen még ez előtt látjuk a gyerekszereplőket, és már akkor is pont ugyan olyan bekamaszodott az összes, különösen zavaró volt ez Will Robinson esetében. Persze a felnőtt színészek is kicsit ráncosabbak lettek, de egye-fene ezt még elviseltem volna. Ez van, ha egyszerre darálunk le egy több évig készült sorozatot…

Aztán az marhára zavaró volt számomra, hogy az űrben nem egy, hanem ha jól számoltam kapásból 4 olyan bolygót is találtak, ahol lélegezhető volt a légkör az emberek számára is. Ez különösen ott volt zavaró, ahol spoiler

Zavaró volt még továbbá, hogy egész végig küszködtek, hogy eljussanak Alpha Centaurira, de az első évadban találnak is egy tökre jó bolygót, ahol van zöld fák és lélegezhető légkör és minden happy és még csak gondolat szintjén se vetődik fel, hogy mi lenne ha ott maradnának. spoiler Ehhez képest aztán viszont mi történt? spoiler

Valahogy a robotokkal kapcsolatban is több kérdés maradt, mint választ kaptunk, sőt még inkább össze is zavartak. spoiler

Értetettem azt is, hogy ez egy családi sorozat, ami minden a családkörül mozog, részesei lehettünk a pulyák gyerekkorának, első szerel minden bajos dolgával meg egy kihűlőben lévő házasság újra fellángolásáról, amihez hozzá csapódott 3 kívülálló is spoiler, de minden más gyakorlatilag annyira töltelék volt, hogy tényleg mindig minden csak a családdal történt (még az is, ami az egész telep sorsára kihatással volt). Ja és akkor értem én, hogy a Fortuna spoiler

Arra sem kaptunk választ, hogy spoiler

A lezárás legalább rendben volt, persze úgy zárták le, hogy akár még lehessen is folytatni.

7 csillagról indult nálam, aztán a menet közbeni ilyen-olyan furcsaságok levitték, de az utolsó évad pocsék teljesítménye miatt 5 csillagot adok neki. Biztos nem nézem újra, még az első két évad jó teljesítménye ellenére sem.

Bohemian

Nincs türelmem a 2. évadhoz…
Látványilag nagyon ott van, de a sztori borzasztó. Amint egy kis izgalmat hozna a film, rögtön le is csapja. Ahogy volna egy kis feszültség, ki is ránt belőle.
spoiler
Első évad. Eddig bírtam…

Saori 

Ekkora meglepetés ritkán ér. Alapvetően nem szeretem a Netflixes filmeket/sorozatokat, ebbe is úgy vágtam bele, hogy na, megcsinálják ugyanolyan borzalomként, mint a Stranger Thingst, erre a 4. résznél jöttem rá, hogy nekem ez egészen tetszik. Nem volt nagy durranás és a sci-fi elemeket sem vitték túlzásba, az a nő, már nevét sem tudom, meg halálra idegesített, de azon kaptam magam, hogy a TV-vel kiabálok, mert a karakterek nem csinálják, amit mondok nekik. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a következő évad, már ha lesz.


Népszerű idézetek

Hippoforaccus 

Don West: Szerintetek jó ötlet életre kelteni egy halott robotot? Nincs meg az Állattemető?

3. évad 2. rész – Találkozás
3 hozzászólás
evé 

Don West: Lets go! No chicken left behind! If we find a cow, you carry it.

1. évad 2. rész – Gyémántok az égen
Dia

Maureen: Please take us to Alpha Centauri.
The Robot: No.
Will: It's a new word. I think he just likes saying it.

2. évad 10. rész – Kilencvenhét
Sha

– Én is szeretlek. :)

1. évad 7. rész – Nyomás alatt
Dia

Maureen: Every problem has a solution.

1. évad 1. rész – Becsapódás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján