Várólistára tette 75


Kiemelt értékelések

Sydney 

Nem állítom, hogy nem tetszett, mert ez nem igaz, de valami nagyon hiányzott belőle.
Liv Tyler miatt néztem meg, de a többi színészre sem lehet panasz. A kosztümök nagyon szépek, de ez az állandó sötétség… Ami persze érhető, nem fényes délben próbálunk összeesküdni a fennálló hatalom ellen szépséges világos hátterek mellett, fehér ruhákban.
Remélem Kit Haringtonnak sikerül kinőnie Havas John-t.

Trixi 

Guy Fawkes nevét sokszor hallottam már, de igazából nem nagyon tudtam hova kötni. Max a bábu jutott eszembe, amit egy bizonyos napon égetnek el. Nos, most megkaptam a történelmi hátteret is. A korszak elég vérszomjas. A vallás és a politika elég erős, ütős páros (hogy mennyi pszichopata repked a hatalom körül :O ). Mindkét fél ujjal mutogat a másikra, közben meg „csak úgy” hullanak az emberek. A kínzatásos jelenetek eléggé megviseltek, pedig a való életben tuti, hogy sokkal borzasztóbbak voltak. A sorozat néha belassul (bár ez engem nem mindig szokott zavarni), de a történelmi tények, a háttér a lényeg, és azokat ügyesen rakták össze, a látvány is pazar lett. Érdekes módon Guy Fawkes eléggé a háttérben maradt, mások szervezkedtek, ő csak besegített (legalábbis a film szerint). Mégis az ő nevét többen ismerik, hisz a bábu égetéses nap is az ő nevét viseli (és nem pl: Catesby-ét).

Christinewinchester 

Kit és Mark Gatiss, valamint a történelmi háttér miatt néztem meg a sorozatot. Egyrészről látszik, hogy sok munka áll mögötte. A kosztümök, a „díszlet”, a fényképezés egytől-egyig kiemelekedő. A színészeket is eltalálták. A sztori is érdekes lenne, ráadásképp igaz történeten alapul, de sajnos ennél a sorozatnál csak „lenne”. Valami hiányzott, nem ültem tűkön, hogy mi lesz. Persze mondhatnám, hogy azért mert ismertem a történelmi hátteret, szóval nem lepett meg, de nem erről volt szó. Egyszerűen szinte érdektelen volt, hogy hogyan mutatják be a végkifejletet, de előtte is… Ami igazán kár érte.

Ms_Mississippi

Hááááááááát… vegyes az érzéseim. Egyrészt a kosztümök szuperek, a casting is, tényleg igyekeztek olyan embereket válogatni, akik hasonlítanak a történelmi alakokra, akiket játszanak. Kit Harrington kivételével, akihez a Csillagszemű juhász szerepe illene de a fanatikus forradalmár, aki haragszik a gyerekére, mert az a felesége belehalt a szülésbe…. nem tudom, nagyon nem. Egyszerűen nem volt hiteles.
A kosztümök mellett a díszlet is bámulatos, a sorozat nagy totálokkal és szűk terekkel is dolgozik, szemet gyönyörködtető volt, amit összehoztak. A kamera állással és a vágással is elég ügyesen játszottak, lesznek, olyan részek, amik emlékezetesek fognak maradni nekem pl: volt egy olyan beállítás mikor Mark Gattist sikerült úgy beállítaniuk, hogy az arca árnyékban legyen, de a szemére pont rásüssön a nap, kölcsönzött neki, valami földöntúlit, tényleg az ördögnek tűnt ott.
Mint történelem szerető a szívemet rengeteg kis hiteles apróság melengette, jó persze nem tökéletes, de látszik a törődés. A díszletek is teljesen elvarázsoltak,
Mégis nem az igazi, a szereplők, olyan egydimenziósak lettek, a jófiúk jó hosszan szónokolgatnak az igaz hitről és csak megy a blabla Cecil maga az ördög! blabla felsőbb úr. És valahogy senki se volt szimpatikus mert végig az járt a fejemben, hogy a semmiért vállalnak be kínzást meg borzasztó halált. És lehet azt mondani, hogy hát igen régen a vallás, ilyen fontos volt, de nem igazán, ide kapcsolódik a kedvenc történelmi személyem összefoglalása a hitről meg a halálról „Ha választhatok, inkább megtartom a fejemet, mint a lelkemet, mert abban biztos vagyok, hogy fejem van.” Norfolk 3. hercege, katolikus főnemes, jó 50 évvel a Gunpowder történései előtt, mikor ez az egész vallásos kettészakadós mizéria elkezdődött.
Szóval szerintem igazából a jófiúk csak egy nagy rakás vallási fanatikus és terrorista. Így inkább átpártoltam a gonoszokhoz, de nekik se lehet szorítani, mert ők meg végletekig gonoszok. Úgy ahogy volt ábrázolva I. Jakab békepárti politikája, de nem kapott sok szerepet. És sajnos a felesége sem Anna, pedig az egyik személyes kedvenc english queene consort-om, különleges karakter volt és ami azt illeti őt nem is akarták felrobbantani, mert katolikus volt, egyes történészek még odáig is lemennek, hogy támogathatta a cselt.

De igazából ez sem lenne baj, lehet nem szimpatikus emberekről is érdekes sorozatot készíteni, de ez nem sikerült. Maga a forgatókönyv az, ami megbuktatja az egészet. Egyszerűen nem érdekes, nincs jól vezetve, nincsenek érdekes párbeszédek, nincsenek összetett karakterek. Sajnálom, mert lehetett volna jó, a színészek ott voltak, pénz is volt rá, a forgatókönyvön kellett volna még dolgozni, esetleg még jobban utánanézni a történéseknek. Mert oké, hogy szuper korhű kivégzős jeleneteket forgatunk, de ne csak a brutalitáson legyen a hangsúly.

Ancsúr 

Megvan bennetek az az érzés, hogy „ez egy tök jó film, DE valami hiányzik belőle"?
Minden nagyon tetszik a színészi játéktól kezdve, az alaptörténeten át minden, DE valami hiányzik nekem. Meg nem tudom mondani, hogy mi, de hiányérzetem van a filmmel kapcsolatban. Azt sem tartom kizártnak, hogy a rövidsége az oka. Kicsit jobban is ki lehetett volna bontani a cselekményt, mert ez a történelmi háttér igen sokrétű, és igen sok helyről megközelíthető lehetne még.
Ugyanakkor kicsit érdekes volt megfigyelni a színészi csapatot is. Liv Tyler meglehetősen furcsa volt ebben a szerepben, és ilyen kinézettel. Ő és Kit Harington különös párost alkottak a filmben.

pernilla 

Mennyi jó színész és a díszletekkel is mennyit dolgozhattak. De a történetmesélés hihetetlenül unalmas és a végén nincs az az érzésed, hogy megérte megnézni. Kár érte.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján