Legoshi, a farkas (Legoshi, a farkas 1.) (2019–2019) 78

Az antropomorf állatok által lakott világban a növényevők és a húsevők együtt élnek. A Cherryton Akadémián a fiatalok számára az iskolai élet tele van reménnyel, romantikával, bizalmatlansággal és nyugtalansággal.

A főszereplő Legoshi, a farkas, a dráma klub tagja. Fenyegető megjelenése… [tovább]

japán · angol

Képek 25

Szereposztás

Senbongi SayakaHaru (hang)
Kobayashi ChikahiroLegoshi (hang)
Kanemasa IkutoAoba (hang)
Torashima TakaakiBill (hang)
Ootsuka TakeoCollot (hang)
Muro GenkiDom (hang)
Kobayashi NaotoDurham (hang)
Oouchi AkaneEllen (hang)
Watabe SayumiEls (hang)
Ootsuka AkioGouhin (hang)

További szereplők

Legoshi, a farkas (2019–2019)
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
Orange

Kedvencelte 29

Várólistára tette 56


Kiemelt értékelések

Chriss 

Igyekszem összekapargatni a gondolataimat erről az animéről is. Húztam halasztottam, de végül belevégtam. Hasonlót már láttam, ami BNA – azaz Brand New Animal címen fut, és az jobban is tetszett ennél. Itt nekem valami hiányzott. Remélem, rájövök, micsoda. Az alap jó volt, a ragadozók küzdelme ösztöneik ellen, vívódás, hogy vállalják magukat, vagy maradjanak álarc mögött? A növényevők közül Louis sem elégedett jelenlegi helyével a világban, ugyanis attól még, hogy erős, határozott és olykor félelmetes is, sajnos a táplálékláncban rossz helyen áll. Míg Legoshi szándékosan szeretné elnyomni erejét, Louis erősebbnek akar látszani. Ez pedig konfliktusokhoz vezet. Ez a társadalom sem különbözik sokban az emberekétől, az erősebbek igyekeznek elnyomni a gyengébbeket – tisztelet a kivételnek. Mivel történik néhány gyilkosság, így a bizalom megrendül, és az általánosítás kezd terjedni a fejekben. Kollektíve kezdenek rettegni a húsevőktől – mondjuk nem teljesen alaptalanul. Ott van például Bill, akinek már igencsak nehezére esik visszafognia ragadozó ösztönét. Legoshi pedig beismeri, hogy ez a harc túlnő rajta előbb utóbb. Helyzetét nem könnyíti, hogy a szerelem épp egy olyan nyuszi képében jön el hozzá, aki hát… nem is tudom, mit írjak Haruról. Érdekes felfogása van. Az elején még sajnáltam, hogy kiközösítik és cukkolják, de aztán ez megalapozottá kezdett válni. Mikor megláttam, hogyan viszonyul a férfiakhoz, elkerekedtek a szemeim. Oké, hogy gyenge, és ezt tudja is magáról, épp ezért szeretne megtapasztalni minél többet az élet gyönyöreiből, mielőtt vége szakad… de akkor is… fura volt a hozzáállása a dolgokhoz. Amikor pedig előjött az ő ösztöne is, azon már csak mosolyogtam kényszeredetten spoiler No mindegy, érdekes egy románc szövődik Legoshi és Haru között. Nekem valamiért nem volt rokonszenves a lány, és sajnos a végéig sem sikerült megkedvelnem. Legoshi viszont cuki kis mulya kölyök-farkas. Annyira aranyos, ahogy értetlenül néz, meg ahogy felfedezi saját érzéseit. Juno pedig egy törtető farkaslány. Nehéz megmondani miért, de őt is jobban kedveltem Harunál. Van itt szerelmi sokszög, rivalizálás, leszámolás sőt még menekítő akció is. Belső és külső ellentétek. Emberibb már nem is lehetne ez a világ. A történet nem volt vontatott, nem unatkoztam a részek alatt, mégis hiányzott az a plusz, amitől felejthetetlenné válik számomra, és kedvenc lesz. Az animáció szép, az opening kimondottan ötletesre sikerült ezzel a báb-szerűséggel. Legoshi és Haru tánca, közben a farkas arckifejezése mindig megnevettetett. Az endingek sem rosszak, de annyira nem maradt meg bennem a zene és a dallam. Azért megnézem a folytatást mindenképp. :)

Nihilchan 

A költővel szólva: ÁLLATOK!
Komolyabbra véve a dolgot, ez egy nagyon jó, erőteljes, néhol sokkoló anime. Az első epizód után teljesen mást vártam, bár tagadhatatlanul imádtam a slice of life és a középiskolai dráma elemeket. Néhol akciófilmes jelenetek miatt rághattam a körmöm, máskor sírtam, utána nevettem; érzelmi hullámvasút volt ez a tizenkét rész. Az ereje az antropomorf világban rejlik; szinte biztos vagyok benne, hogy nem lett volna ennyire hatásos, ha emberek lettek volna a középpontban. (Ugyanakkor vannak olyan momentumok ebben a világban, amik nem teljesen logikusak számomra, de nem is zavaróak.)
Nagyon megkedveltem a főszereplőket és a mellékszereplői ágon is vannak szerethető karakterek. Kifejezetten jó sztorikat és érdekes jellemeket kaptak; kíváncsian várom, hová fejlődnek, miként alakulnak majd a következő évadban.
Ami a technikai részt illeti; nagyon hamar sikerült megkedvelnem az animációt, amin meglepődtem. Az opening elképesztően jó és emlékezetes, de az endinggel sem volt bajom. Az anime alatt hallható zenéket is eltalálták. Legoshi hangja pedig annyira kellemes volt számomra, hogy imádtam hallgatni a beszédét.
Szerettem a témát, a mondanivalót és a megvalósítást is. Tetszett a sötét hangulat; senkit ne tévesszen meg az, hogy aranyos kinézetű állatok a főszereplők, ez kifejezetten felnőtteknek szánt alkotás. (Ugyanakkor az is tény, hogy néha vissza kellett tekernem egyes részeket, mert elrévedtem olyan ostobaságokon, hogy milyen cuki a kutya vagy milyen szép színe van a pávának. A pandáról meg ne is beszéljünk, nem véletlenül a kedvenc állatom…)
Nem igazán szedtem még össze a gondolataimat, de az biztos, hogy az első évad messze felülmúlta az elvárásaimat, gyorsan kedvenccé nőtte ki magát és az is tuti, hogy újranézős lett. Kíváncsian várom a folytatást; Legoshi szinte már most hiányzik.

Szeszj 

Őszintén bevallom nem gondoltam volna hogy ennyire tetszeni fog, először mikor csak olvasatom hogy miről szól elég furának tűnt, nem számítottam rá hogy ennyire rétegelt, érdekes és izgalmas lesz. Igazából lenyűgözött az egész sorozat. A képi világa szerintem gyönyörű, élmény volt nézni, úgy szint a cselekmény is érdekes volt, és minél többet tudtam meg a karakterekről, már is sokkal észerűbb volt hogy mit miért tesznek, volt egy két nagyon jó csavar is a sorozatban.
Szépen ki voltak dolgozva a szereplők is. Nekem személy szerint Legoshi volt a kedvencem, de Haru és Jack is közel áll a szívemhez. Juno-t néha bírom néha nem. Louis-t pedig annyira nem, nem tudom nekem kicsit sok volt belőle.
Az intro szerintem zseniális lett, imádom. https://www.youtube.com/watch…
Nagyon remélem hogy lesz második évad mert nagyon sok dolgokra még nem kaptam választ. :D
https://i.pinimg.com/originals/3f/bf/3b/3fbf3b22882e5ad…
https://i.pinimg.com/originals/7c/dd/c4/7cddc4e02afcbcc…

Dreamborder

Miért is nem írtam inkább azonnal értékelést róla? o.O
Talán azért, mert rengeteg gondolat futkározott az agyamban miután befejeztem.
Ez egy nagyon különleges anime, néhol már kicsit fura és a bizarr.
Nekem nagyon bejött, mondanivalója van bőven, lehet gondolkodni.
Király volt a zenéje, a rajzolása, maga a sztori, (izgulni lehet, nem is keveset), na és a karakterek.
Állatokról, vagyis antropomorf lények vannak a középpontban, de sokszor csak azon kattogtam, hogy ahh… mennyire emberi az egész. Amolyan görbe tükör. Úgy vágtam neki, hogy semmit nem tudtam az animéről, csak azt, hogy jó, így azért értek meglepetések. :D Ja és ez nem annyira mese, hogy úgy mondjam, gyerekeket tessék távol tartani! :P
Kifejezettem szerettem, hogy a karakterek nem fekete-fehérek, hanem a szürke számtalan árnyalatában pompáznak. Itt nincs csak „jókislány” és „rosszfiú”. Nincs csöpögős egymásra találás sem, sőt a vége egyértelműen folytatásért kiált. Én pedig csak reménykedek, hogy a második évad is lesz legalább ennyire jó. :)

Ps.: mi ez a magyar cím? o.O Nem maradhatott volna inkább az angol?

17 hozzászólás
Netta88 

Eszembe jutott, hogy elfelejtettem értékelést írni ehhez az animéhez miután végignéztem, de… nem is tudom, mit írjak róla. Az első ilyen anime, amit látok és igazság szerint még mindig a hatása alatt állok, nem sikerült még feldolgoznom pár eseményt belőle, amiknél igencsak kerekedtek a szemeim. Igazság szerint nem lett volna olyan fura/sokkoló nem is tudom, hogy fogalmazzam ha rendes ember szereplők vannak benne, de így hogy antropomorf szereplők voltak, sokkal mélyebb volt a mondanivalója, legalábbis én így látom. Érdekes volt és várom a folytatást. Kíváncsi vagyok, hogy fog végződni Legoshi és Haru kapcsolata, na meg, hogy mi volt az az utolsó rész végén. Kedvenc karakterem amúgy Legoshi lett. Annyira esetlen és aranyos, hogy nem lehet őt nem kedvelni. Harut is meg lehet érteni, hogy miért él olyan életet, amilyet, és persze Louis-t is.
Egy dolog nem tetszett igazán, mégpedig, hogy teljesen elfeledkeztek az első részben elkövetett gyilkosságról. Vártam, hogy kiderül, hogy ki a tettes, de semmi. Remélem azért a második évadra visszatérnek erre.
Ami pedig kiemelkedően jó volt ebben az animében azok a zenék. Maga a háttérzenék is tökéletesen illettek az animéhez, ahogy az ending is, de különösen az opening az, ami az első perctől kezdve megvett magának, és alig vártam, hogy kijöjjön végre a teljes verzió belőle. :D

TiaManta 

Remek sorozatot hoztak össze, kellő kreativitással, ami egy ilyen CGI képi világgal rendelkező animénél ritka. A rendezés kiváló, az opening remek, és művészi, a mondanivaló, téma pompás. 18+-os az egész, anélkül nem is lehetne bizonyos helyzeteket feldolgozni.
A folytatást bejelentették. Marad a stúdió.

Popovicsp87 

Fú, ez az anime.
Kicsit ódzkodtam az antropomorf szereplőktől, nem tudtam elképzelni, hogy működhet egy ílyen anime.
Jól!
Az openingje eléggé elborult, CGI-t ugyan alkalmaz, de egyszer sem zavaró, és olyan megoldásokat vonultat fel vele, hogy csak pislogtam.
Ez egy ilyen iskolai/slice of life/akció anime. A Cherryton Akadémiára egyaránt járnak ragadozó és növényevő állatok. Ez sok feszültséget szül, de ezért van a Beastar, egy olyan személy, aki rendet teremt a káoszban, példát mutat mindenkinek.
A társadalmat idillinek vázolják fel, de mint tudjuk, mindig van bökkenő.
Sok témával foglalkozik az anime: ösztön, társadalmi helyzet, szerelem lelki vívódás, lelkiismeret, társadalmi különbségek.
Ha nem állati szereplők lettek volna, nem biztos, hogy ilyen jól működne.
Kicsit lassú az anime, rá kell hangolódni, de amint ez megvan, szerintem nagyon szórakoztató.
Egyedül az elején elkövetett gyilkossággal nem foglalkoznak, de remélem a második évad belenyúl (érted? :D) ebbe is.

nekedcsakRia

Annyira beszippantott, hogy néhány óra alatt ledaráltam, és most azt érzem, hogy azonnal követelem a második évadot. Új kedvencet avattam, és szerintem hamarosan beszerzem majd a mangákat is.
Nagyon tetszik az animáció stílusa, a zenék, a karakterek és a történet is jó. Imádom! Mind Legoshi, mind Haru karaktere nagyon közel került hozzám, és szívből drukkolok az ő nagyon különös szerelmüknek. Bevallom, az okozott némi csalódást, hogy az első epizód után azt hittem, nagyobb szerepet kap majd Tam gyilkosának felderítése.
Azóta már láttam a második évad előzetesét, és egészen biztos vagyok benne, hogy azok az epizódok sem fognak csalódást okozni.

Békacica 

Lényegében tetszett, de nem tudtam shippelni Harut és Legoshit. Nyilván valamilyen szinten allegóriák, de a világ működése miatt mégis inkább állatok, ezt maguk is kimondják. spoiler Aztán a Juno és Legoshi párost se kedveltem, leginkább Juno kétszínűsége miatt.
Az opening egyedi lett, úgy általában a zenehasználat illeszkedett a történethez. Az animáció egységes cgi, az elején picit zavart, de egyébként szépnek mondható, hamar megszoktam.

Érdekelne a második évad, az utolsó részből gondolom, hogy fény derülne dolgokra, például az első rész gyilkosságára.

( Végre egy rövidebb sorozat, ami vállal mögöttes tartalmakat. Felmerült bennem, ugyanez ember szereplőkkel. Szerintem természetesebb lett volna, így számomra picit elidegenítő, főleg az intim helyzetek miatt.)

Liliána_Tanács 

Először mikor megláttam az előzetesét a Zootropolis jutott eszembe, de nem igazán hasonlított (jó értelemben). Örülök, hogy csinálnak második évadot, mert nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra.


Népszerű idézetek

Baly 

Legyen az életed olyan, mint egy guriga wc papír: hosszú és hasznos.

Baly 

Gohin: Minél erényesebbek a tetteid, annál kegyetlenebbek lesznek veled.

1. évad 10. rész – Báránybőrbe bújt farkas

Folytatása

Összehasonlítás

Legoshi, a farkas


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján