Legenda (2015) 199

0 díj · 2 jelölés

A 60-as évek Londonjában mindenkinek volt egy története a hírhedt Kray testvérekről.
Ron és Reggie Kray (Tom Hardy) mindig is elválaszthatatlanok voltak. A sármos és népszerű Reggie, aki az East End hercegeként a fényűző londoni éjszakában filmsztárokkal, és bűnözőkkel múlatja az idejét,… [tovább]

angol
magyar

Képek 19

Szereposztás

Tom HardyRonald Kray / Reginald Kray
Taron EgertonTeddy Smith
Emily BrowningFrances Shea
Christopher EcclestonNipper Read
Chazz PalminteriAngelo Bruno
Paul BettanyCharlie Richardson
Colin MorganFrankie / Franck Shea
David ThewlisLeslie Payne
Aneurin BarnardDavid Bailey
Millie BradyJoan Collins

További szereplők

Kedvencelte 29

Várólistára tette 125


Kiemelt értékelések

Haspók 

Talán ez Hardy egyik legjobb filmje. Tetszett a film hangulata, a színészek játéka, főként Hardynak kellett odatennie magát a kettős szerepben,de igazán jó munkát végzett, amire büszke lehet.

Mentavirág

Nem tudom, van-e valami oka annak, hogy mostanában ilyen népszerű lett a hatvanas évek a hollywoodi forgatókönyvírók körében, de én csak örülni tudok neki! Főleg akkor, ha a csodás angol főváros, London szolgáltatja hozzá a helyszínt, a főszereplő ikerpárt pedig Tom Hardy alakítja, aki ezúttal is tanúbizonyságot tesz színészi képességeiről. Mellette számos méltán népszerű színész, köztük Emily Browning köszön vissza a képernyőről. Maga a produkció egyébként gengszterfilmnek hirdeti magát, de a készítők beleszőttek egy romantikus szálat is, hogy eme kettőséggel a hölgyeket és urakat egyformán csalogassák a jegypénztárakhoz. Történetileg leginkább egy édes-savanyú mártáshoz hasonlítanám a filmet: végy egy pár bűnözőt, adj hozzájuk néhány durva – verekedős, lövöldözős, néha kicsit véres – jelenetet, majd lágyítsd meg egy kis romantikával. Ha mindez nem volna elég, adj hozzá egy csipet csavart, és máris elkészült a tökéletes kikapcsolódás egy borongós estére. A film legfőbb erénye egyébként ennek ellenére mégsem a történet, sokkal inkább korhű elrendezése: annyira csodálatosra sikerült az összhang, hogy még egy fűszál sem mondaná azt, hogy nem a hatvanas években járunk. Így hát mindenkinek csak ajánlani tudom, egy esélyt mindenképpen megérdemel!
Megjelent a Fészek 2015. novemberi számában.

Papillon_εïз

Le a kalappal Tom Hardy előtt! Hatalmasat alakított ebben a filmben.
A hangulat, a látvány teljesen átjött, nem egyszer nézős, az tuti.

ellamuci 

Nagyon szeretem nézni az életrajzi filmeket.
A film nagyon tetszett.
Tom nagyon jól alakított kettős szerepet.
Taaron zseniálisan játszott, imádom ezt a srácot!. :)

Szeszj 

Imádom a maffiózó filmeket, mindig is érdekelt hogy ez az egész dolog hogyan folyik, és hogy hogyan hat az emberekre is. A film nagyon tetszett, imádtam benne hogy érdekes volt, de közben kemény is, és egy kicsit romantikus volt. Az eleje nagyon jól ment, de a közepe fele egy kicsit lelassult, a vége pedig nagyon állat volt! :D Tom Hardy remek színész, lenyűgöző volt, imádom! :D Ohh és a zenék valami zseniálisak voltak!
Nekem egyébként Ron Kray nagyobb kedvenc volt mint Reggie, bár őt is imádtam, de azért elégé haragudtam rá.
Tron Egerton zseniális volt, imádom a srácot! :D :D
Bizos hogy még megfogom nézni ezt a filmet! :D
https://www.youtube.com/watch…

agi89

Egy csillagot levonok, mert tényleg egy kicsit leült a sztori a végére, az első feléhez képest mindenféleképp.
De!
Mégis nagyon-nagyon jó. Szórakoztató és Tom Hardy ismételten bebizonyította hogy mekkora színész is ő.
Reginald Kray belopta magát a szívembe. Totális szerelem az a karakter. ♥
Ronald Kray meg „őrült”. Őt hol nagyon imádtam, hol meg legszívesebben megfojtottam volna egy csepp vízbe is. Ja és zseniális szövege van. :D

Imádtam a szinkront. Nem volt hiányérzetem miközben néztem a filmet. És néha nem is volt baj hogy nem kell szöveget olvasni, mert annyira nevettem úgyse ment volna. :D

Trixi 

Rendkívül vonzó szereplőgárda, remek alakítások, mégsem nekem készült ez a film :( . A maffiózós filmek amúgy sem nagyon izgatnak, csak a szereplők miatt tettem némi engedményt. Jó volt, jól össze lett hozva, mégsem lesz a kedvencem.

sweetheart

A tény, miszerint egy ponton elkezdtem számolgatni, hogy hány jelenetben szerepel Taron Egerton (és hogy milyen ruhát visel!) szerintem elárulja, ki miatt néztem meg.
Egyébként akit érdekel a téma annak egy jó film remek atmoszférával, nagyszerű zenékkel, de engem nagyon nem kötött le.
Taron viszont a fluffy hajával és a hisztérikus nevetésével még mindig nagyon édes :D

Serafina_Darion 

A film eleje tökéletes. A közepe első része tök jó. A második része leül. És a vége ütni akar, de valahogy nem nagyon jön össze neki.
A zenék állatiak. A karakterek megnyerőek. A színészek nagyon jól nyomják.
De a legnagyobb hibája az, hogy egyszerűen, a végjáték előtt unalomba fullad. Azt mondta Frances, hogy Ron vicces. Ez csak az elejére volt igaz, mert utána semmi vicces nem volt benne, csak egy hatalmas ősbunkó embert láttam. Gondolom, azt kellett volna éreznem zakkant cselekedetei közben, hogy felakarja hívni magára Reggie figyelmét, de valahogy csak azt láttam, hogy hülyeséget hülyeségre halmoz és a véletlennek köszönhetően a tesója fel figyel rá. Kb öt percre. Aztán minden kezdődik elölről. Reg nem figyel rá, erre Ron alkot, Reg figyel rá öt percig, aztán minden kezdődik elölről.
Nem egy rossz film, mert tényleg nem az, de nem üt akkorát mint a trailere. 8 csillagot kap a film eleje miatt, de többet vártam.

rebel

Ahogy egy cikkben olvastam, egy Hardynál csak a kettő jobb. :D
Gengszterfilm, de mégsem teljesen, megvan benne kellő mennyiségben a humor, a romantika (az talán kicsit sok is), az őrültség és az akció. Mindkét fivér karaktere tetszett, egyikük a szépfiú/rosszfiú, az agy, a másik az erő, és az őrület. Biztosan megnézem még párszor, addig is tündérsüti sütésre fel. :D
Külön megemlíteném a zenéket, szerintem nagyon jól illettek a filmhez, szóval mindenképp plusz csillag ezért.


Népszerű idézetek

Corvus_CoRex 

Reginald Kray: Tudod néha meglep, hogy egyesek életben bírnak maradni.

1 hozzászólás
Corvus_CoRex 

Reggie Kray: Szívem, az élet nem mindig olyan, amilyennek szeretnénk, tudod? Néha másképp alakul, ez, ez ilyen, ez az élet.

Corvus_CoRex 

Ronald Kray: Ezt meg miért csináltad?
Reginald Kray: Mert téged nem ölhetlek meg. Bármennyire is szeretnélek!

1 hozzászólás
Corvus_CoRex 

Frances: Ezt azért mondod, mert hű vagy egy olyan dologhoz, ami sohasem létezett.

1 hozzászólás
Nocharity 

Believe me when I say it took a lot of love for me to hate him the way I do.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján