Gengszterbirodalom (2009–2009) 17

The Take
176' · angol · dráma, thriller, minisorozat 16
4 rész (epizódhossz: 44')

Freddie Jackson (Tom Hardy) épp most szabadult a börtönből, és kész arra, hogy saját bűnbirodalmat építsen. A felesége jobb szeretné otthon tudni, de Freddie tántoríthatatlannak bizonyul, ráadásul az unokaöccse, Jimmy is részesedést akar az üzletből, ezért arra ösztökéli, hogy minél előbb… [tovább]

Szereposztás

Shaun EvansJimmy
Tom HardyFreddie
Charlotte RileyMaggie
Kierston WareingJackie
Margot LeicesterLena
Brian CoxOzzy
Jane WoodMaddie
Hirdetés

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

Corvus_CoRex 

Ehh, a plakát alapján valamiért azt hittem, hogy Tom Hardy zsernyákot játszik, aki magányos farkasként lenyomja az alvilágot. =D
Szóval kicsit meglepődtem, de amúgy okés volt, simán meg lehetett nézni. A vége mondjuk elég kiszámítható volt, ugyanakkor… spoiler Azaz, nem csak a legvége volt kiszámítható. + kaksi volt, hogy elején az introban vagy miben észrevettem valamit, ami miatt végig tudtam, hogy spoiler, amitől még kiszámíthatóbb lett… DX
De azért nah, esti filmnek simán elment.

Ja meg azon csodálkoztam, hogy vajon mikor a pisis gyereket fürdeti, akkor tényleg ott ordítoztak a gyerek mellett vagy később vágták össze, hogy úgy tűnjön? Meg aztán később amikor nagyobb volt a gyerek és megtette, amit tett és az apja felültette a konyhaasztalra és ordítozott vele, akkor is arra gondoltam, hogy ez vajon hogy hat a gyerekre? Vagy felfogja, hogy ez csak színjáték és kész? Nem tudom én tudnék-e ordibálni egy gyerekkel, ha színész lennék. XD Mondjuk Hardy se vitte túlzásba, csak nah, érdekesnek találtam. Jah, meg épp tegnap láttam valahol, hogy mondja Hardy, hogy ezt tanították neki színész suliban, hogy ez a dráma: taknya-nyála folyjon össze, meg legyenek mindenféle testnedvek, + pucérkodás: ez a dráma. X) Nah, itt most filmközben is eszembe jutott ez, + visszatekintve más filmjeire, jól megtanulta a „drámázást”… X)

Ufír 

Ennek a minisorozatnak szerintem a legnagyobb hibája, hogy túl rövid. Szívesen néztem volna még pár részt, talán néhány dolgot jobban kibonthattak volna, de még így is rendkívül jó lett. Tom Hardy zseniális!

dulkap 

A cím kicsit félrevezető. A gengszterkedés inkább csak hátteret szolgáltat egy rövid családi teleregényhez, ami inkább csak erőltetett, mint izgalmas. Az alakítások jók, de csak minimálisan mentik meg a sorozatot.

pernilla

Jó kis angol minisorozat.
Valamelyik fórumon olvastam, hogy egyesek szerint Tom Hardynak ez „élete alakítása”. Nos, én szerintem most láttam őt életemben először, szóval megítélni nem tudom, de az tuti, hogy ilyen mocskosul undorító karaktert ilyen hitelesen eljátszani nem kis teljesítmény. :) De a női főszereplők is kitűnőek voltak, különösen Freddie felesége.

Magával a történettel nem voltam teljesen kibékülve. Valahogy azt éreztem, hogy felfestettek nekünk ide egy világot, láttunk intrikát, gyilkosságot, önpusztítást, hatalmi harcot, mindent ami egy gengsztervilághoz kell, tök jó karakterekkel, csak mégis hova fut ki az egész?
Vagy az lett volna a lényeg, hogy meglássuk, hogy ebből a világból nincs szabadulás?
Valahogy többet vártam volna, de nem bántam meg, hogy megnéztem, mert iszonyat jók a színészi alakítások.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján