Kuroshitsuji (Kuroshitsuji 1.) (2008–2009) 59

Egy fiatal fiú eladja a lelkét egy démonnak, hogy megbosszulja szülei halálát, és sikerrel vezesse a ráhagyott játékvállalatot. A démon egy hűséges komornyik formáját ölti magára, aki mindig feketében jár, és feladata védeni és szolgálni ifjú gazdáját, Cielt. A Phantomhive család sarjaként a… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 11

Szereposztás

Ono DaisukeSebastian Michaelis (hang)
Sakamoto MaayaCiel Phantomhive (hang)
Fukuyama JunGrell Sutcliff (hang)
Suwabe JunichiUndertaker (hang)
Suzuki TatsuhisaAleister Chamber (hang)
Park RomiAngelina Durless (hang)
Tamura YukariElizabeth Midford (hang)
Yamaguchi TakafumiPluto (hang)
Katou EmiriMey-Rin (hang)
Kaji YukiFinnian (hang)

További szereplők

Kedvencelte 34

Várólistára tette 69


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Még nem végeztem vele, de mindenképpen be fogom fejezni. Hihetetlenül érdekes az alapkoncepció, a már megszokott, klasszikus Faust-Mefisztó archetípusokat alkalmazza a történet, csak teljesen kicsavarva, átdolgozva, ami zseniális.
Ciel karakterét én nagyon nem akarom kedvelni, reméltem, hogy taszítani fog, hiszen mégis eladta a lelkét, és nálam az elég ritkán jó pont egy karakternél. Lightnál kifejezetten megvetendőnek tartottam ezt a lépését, itt viszont lassan elkezdtem megbocsátani a karakternek. Látható, hogy nem a gyenge jelleméből fakadt ez a lépése, és teljesen fejlődőképes figura. Kár, hogy a helyzetből nehezen jöhet ki jól. Emellett pedig rendkívül intelligens, koravén karakterről van szó, és ez remek alapot jelentett, hogy megértsem.
Sebastiannal nem tudok mit kezdeni. Igen, Mefisztó archetípus, érdekes figura, de nem tudom, hogy hogy viszonyuljak hozzá, hogy ő hogy viszonyul másokhoz, és ez néha kimondottan idegesít. Kíváncsian várom, hová fog kifutni a története, mert eddig tényleg nem tudom hová tenni.
Grell teljesen zakkant, a mellékszereplő gárda nagy része komolytalan, aminek láthatóan szerepe van, ha minden rész minden percében a főszereplőkön lenne a fókusz, akkor egy elképesztően komor, és nyomasztó történet kerekedne ki belőle, így ezt oldják valamennyire, ám nem a legjobban sül el, leginkább ennek köszönhetőek a levont csillagok. Hiba egy ennyire komoly alaphelyzetbe, ilyen kidolgozás mellé komolytalan karaktereket zsúfolni. Vannak figurák, akik tökéletesen a helyükön lettek kezelve (pl. Madame Red szála az abortuszos nőkkel nagyon izgalmas és nagyon nyomasztó volt, ráadásul bele lehetett látni ilyen elemekbe, mint pl. hogy Sebastian nem mehet be a templomokba… az ilyen apróságok tették teljesen működőképessé a történetet), de sajnos a személyzet felét gondolkodás nélkül kidobnám a szereplőgárdából. Elizabeth-et pedig meg sem említem, azt hittem, Misa túlszárnyalhatatlanul idegesítő, aztán a Death Parade és az Attack on Titan lassan visszaépítették a hitemet az animék női karaktereiben… hogy aztán a Black Butler porig rombolja, mert Lizzie minden feltűnésekor számoltam a másodperceket, hogy vajon még mennyi időt kell elviselnem úgy, hogy a képernyőn látom…
Összességében nálam erős nyolcasra vizsgázott ez az anime, de ha sokkal kevesebbet foglalkozna a mellék, és sokkal többet a főszereplőkkel, akkor simán lehetne tízes is. Megkapó a hangulata, elgondolkoztatóak a helyzetek, szórakoztató a történet.

2 hozzászólás
rocketdog 

Lényegében egy gyenge Hellsing (2001–2002) koppintás, csak itt a csaj főnök helyett egy kisfiút kapunk, az őt segítő természetfeletti képességekkel bíró lény pedig nem vámpír, hanem démon. Mindkét történet Nagy-Britanniában játszódik, ahol a főszereplők a királynő segítői, a rend őrzői. Viszont, míg a Hellsingben vannak karizmatikus szereplők, ahol a tetteknek és szavaknak súlya van, a természetfeletti képességeknél pedig érződik a monumentalitás. Ehhez képest a Black Butlerre a „cirkusz” a megfelelő kifejezés. Bár a főszereplő párosnak igyekeztek mélységet, traumatizált sorsot adni, sajnos a mellékszereplők idióta viselkedése elvonja a figyelmet és kizökkent az élményből.
Komolyabb bajom volt még a démon képességeivel és úgy általában a forgatókönyvvel. Egyre inkább azt éreztem, hogy mindez egy eszköz csupán azért, hogy kevesebbet kelljen előre terveznie, ügyeskednie a főszereplőnek (és ezzel együtt persze az alkotóknak is kényelmesebb dolguk legyen). Valahogy mindig mindenre kapott megoldást, segítséget, helyette dolgoztak… A démonunk pedig egyik pillanatról a másikra vált halottból szuperhőssé. Nem szeretem az ilyet, mert annyira súlytalan. És ha már több epizódban is ellövik ezt a taktikát, akkor a végére nincs min izgulni. Nem is volt… Nem ajánlom.

Egy dolgot viszont nagyon eltaláltak: kimagaslóan jó volt a zeneválasztás minden epizódban.

+1: az Undertaker karaktere a szinkronnal együtt hatalmas. Szerintem pont ennél a karakternél találták meg azt az egyensúlyt, aki még megtartja az anime komorságát, sötétségét, de közben egy-egy jelenet erejéig lazít a hangulaton. De nem viszi túlzásba az ökörködést és ripacskodást.

4 hozzászólás
Shad 

Első évad benyomása:
Először kicsit kétkedve kezdtem neki, mivel elég darkosnak indult. Végig belengte egy erős melankolikus szomorkás érzés, mégis volt benne jó pár vicces jelenet is:) Szépen balanszba került a dráma/vígjáték rész. spoiler a szolgákat imádtam, főleg a végén mikor kiderült miért is olyan bénák:) Puru-puru imádni való volt:) és hát a vége… a szívem szakadt meg, de gyönyörű vége volt:) Egyetlen nagy kérdőjelet az hagyott bennem, hogy tudom van második évad és ezzel a véggel, mégis hogy folytatják…:) de mindjárt ki is derítem;)
Értékelés Update várható második évad után:P
Update: spoiler

LeaIris2001 

Én régen bírtam, de ha már itt tartunk, a Death Psradise évezredekkel jobb ennél a pedofil franckarikánál…

Gothic01 

Nagyon az elején vagyok, még csak a negyedik rész fog következni, de megint dilemmában vagyok, hogy merre tovább. Az alapszituáció megint csak foglalkoztat, ezt a korszakot különösen imádom… viszont a sok bugyuta mellékszereplő eltolja az összhatás komolyságát a kedvezőtlen irányba. Lizzie egy átokfajzat, azt gondoltam, Misánál nem lehet rosszabb egy női karakter se… de nála talán ő is elviselhetőbb, a szolgáló gárda is annyira parodikusan béna… Én egy sötét történetre fizettem be, ami ha Cielen és Sebastianon múlna a siker, adott is lenne, de sajna a többiek megtorpedózzák a tervet. A harmadik rész speciel kifejezetten idegesítő volt, bízom benne, a későbbiekben valamennyivel kiegyensúlyozottabb lesz az aránya a jó és a bosszantó dolgoknak.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

A fénykép csak illúzió. De a vágy, hogy valakihez tartozzon, minden ember sajátja.

NaNa_88 

Az emberek fogékonyak a kísértésre. Amikor arra kényszerülnek, hogy a kétségbeesés pokoli szakadékának szélén álljanak, kétségtelenül megragadnak bármilyen kivezető utat, ami feltűnik előttük, mindegy milyen hálóba is ragadjanak, mindegy milyen emberek is valójában.

1. évad 6. rész – Sono Shitsuji, Sousou
Valentine_Wiggin 

Grell: Itt akarsz hagyni? Ez embertelen!
Ciel: Pont egy Halálisten mondja?

Valentine_Wiggin 

Ha valamit elvesztettél, azt már nem kaphatod vissza.

Shad 

Grell: Igazán sajnálom, hogy ennyi gondot okozok nektek. Nincs más mód rá, hogy vezekeljek a bűneimért, mint hogy öngyilkos legyek.
Sebastian: Nem kell, hogy meghalj. Ha leszúrnád magad és mindent összevéreznél még nagyobb munka lenne feltakarítani….. és ha bármilyen okból kifolyólag jobb létre szenderülnél, akkor azt kérlek a birtok területén kívül tedd.
Grell: Sebastian, micsoda kedvesség!

bad_dreams

Sebastian: A neve Eiffel torony.
Ciel: Aha.
Sebastian: Mintha a mennyországot akarnák elérni. Ha az ilyesmi feldühíti istent, úgy járhat, mint Bábel tornya.
Ciel: Aha.
Sebastian: Elképzelhető, hogy őfelsége is ellátogat az eseményre, álruhában.
Ciel: Aha.
Sebastian: Jó lesz mára egy kis Earl Grey?
Ciel: Aha.
Sebastian: Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy öreg ember és a felesége…
Ciel: *eldobja az újságot* Miket beszélsz?
Sebastian: Á, szóval mégis figyelt.

bad_dreams

Ciel: Még ha a kétségbeesés mélységeibe is vetődnék, ha van akár egy pókfonal, mely segítségével kikászálódhatok, Megragadom és sosem adom fel. Azonban az, hogy megragadja valaki vagy sem, az egyéntől függ.

bad_dreams

Ciel: Ahogy az idő múlik, a fájdalom enyhül, de nem akarom, hogy az idő gyógyítson meg… Még ha el is akarunk menekülni a fájdalom elől, és elfelejteni mindent, csak akadályokba ütközünk, melyek hátráltatnak az előrelépésben.

Póni 

Woof!

1. évad 7. rész – Sono Shitsuji, Yuukou
rocketdog 

Venere: Hé te! Várj! Gyere és légy a testőröm! Ötször annyit, nem, tízszer annyit fizetek, mint amennyit tőle kapsz. Megadom neked az összes alkoholt és nőt, amit csak akarsz, kérlek…
Sebastian: Sajnálom Signore Venere, de nem érdekelnek az emberek által készített hulladékok.


Folytatása

Összehasonlítás

Kuroshitsuji


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján