Közöttünk az űr (2017) 166

The Space Between Us
121' · amerikai · sci-fi, kaland, dráma, romantikus 12

Gardner Elliot az első ember, aki a Marson született. Tizenhat évesen, miközben nyomoz édesapja kiléte után, online barátságot alakít ki a Coloradoban élő Tulsa-val. Mikor a fiúnak végre lehetősége van eljutnia a Földre, alig várja, hogy megtapasztalja azokat a dolgokat, amikről a Marson… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 7

Szereposztás

Britt RobertsonTulsa
Asa ButterfieldGardner Elliot
Gary OldmanNathaniel Shepherd
Carla GuginoKendra
Janet MontgomerySarah Elliot
BD WongTom Chen
Peter ChelsomKentaur (hang)

Kedvencelte 18

Várólistára tette 201


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Nem volt vészes, sokkal rosszabbra számítottam, bár azért annyira nem is tetszett, igazából kicsit untam. A történet maga nagyon érdekes de a kivitelezés egy kicsit ellett rontva szerintem, nagyon a romantikus szál felé vették a dolgokat, pedig örültem volna hogy ha több sci-fi szál lett volna benne. A képi világa nagyon szép és a humora sem volt rossz. A végén lévő csavarra is már rájöttem az elején de mondjuk evvel nem volt bajom.
A szereplőkre nem lehet panasz, Asa Butterfield-t már régóta nagyon bírom, itt is jól szerepelt. Britt Robertson egy picit idegesített, de úgy nem volt vele gondolom.
Egy egyszer nézős mozinak igazából jó volt.
https://64.media.tumblr.com/85ade774329e80191bb30c86d9c…
https://64.media.tumblr.com/2f151ac8558a8f8af275aafd6ea…

Charityy 

Ahogy látom, sokan lehúzzák a filmet, de nekem kifejezetten tetszett. Asa játéka nagyon tetszett, a története pedig még inkább. Nem vagyok jártas az ilyesmi dolgokban, így nem tudom megállapítani, mennyire hiteles, hogy spoiler. Mindenesetre érdekes volt nézni, hogyan hozták létre a maguk kis helyét az űrben.
Azt viszont nem tudom, hogy mégis hogyan sikerült Tulsa-ra rátalálnia, kapcsolatot teremtenie vele, ha még sosem volt a Földön..

Valentine_Wiggin 

Lehet megkövezni, nekem ez bejött. Persze, van benne tiniszerelem, és sok ponton inkább az érzelmekre helyezi a hangsúlyt, mint a sci-fire, de a maga módján nagyon szerethető kis film, és igenis fontos kérdéseket boncolgat: az elszeparáltság érzetét, ha valaki szinte teljes elszigeteltségben nő fel, mennyire esetlen a társadalomban és az egészen egyszerű emberi kapcsolatokban, a szülő szerepét, hogy az IQ és a gyakorlati tudás két mennyire különböző dolog (Gardner láthatóan elképesztően intelligens volt, mégis, egy csomó gyakorlati és érzelmi helyzetben képtelen volt helyt állni)…
A színészek jól ki lettek választva, hitelesen hozták a karaktereket. Asa Butterfield itt is remekül alakított, bár azért a szerep nehézségileg töredéke egy Ender Wiggin, vagy Mordred kaliberű figurának. Gary Oldman karakterét, az értékelések alapján én vagyok az egyetlen, aki nem utáltam. Talán ebben szerepe lehetett annak is, hogy szinte a film legelején megsejtettem ki ő, és már az egészet úgy néztem, hogy abban a szerepkörben kezeltem a jellemét, a döntéseit, a dilemmáit, de így teljesen meg tudtam érteni, miért szenved, miért van bűntudata, és úgy általában miért tesz egy halom dolgot, amit nagyon nem kéne. Tulsa karaktere is szerethető volt, és érdekes jeleneteket eredményezett, ahogy az ő bizalmatlansága ütközött Gardner naivitásával.
Összességében, én ajánlom. Nem hard sci-fi, de szerethető kis történet, érdekes alapkoncepcióval.

molly_

Nagyon másra számítottam. Unalmas volt, hosszú, tele tipikus amcsi tinifilmes klisékkel és nyáladzással. Pedig az alapsztori izgalmasnak tűnt: megszületik az első gyerek a Marson, ott nő fel, majd beleszeret egy földi lányba, akit online ismert meg, és most lehetősége van eljutni hozzá. Tudományos háttérről ne is beszéljünk, a film középpontjában a románc áll. A vége és a naaagy csattanó már az elején borítékolható szerintem.
Azért aranyos volt, de én valamivel komolyabb alkotásra számítottam. :(

Lunemorte

Ez a sok nyáladzás nekem nagyon sok volt…….Maga a sztori érdekes lett volna, ha nem találom ki előre mikor mi lesz és nincs tele vidám sz@r zenével és nem ilyen tinglitangli az egész film. Tele volt életszerűtlen dolgokkal, de leginkább a főszereplő gyerek meg a csaj idegesített….Gary Oldman miatt jár az 5 pont egyáltalán.

Nihilchan 

Nem vártam semmit a filmtől, éppen ezért kellemesen csalódtam. Persze ez egy romantikus, amerikai tini sztori, ennek megfelelően van benne bőven klisé, de ez engem nem igazán zavart. Az alapötlet egyedi és tetszetős, és számomra még úgy is élvezhető és izgalmas volt, hogy a a film legelejétől tudni lehetett az egyik fő szál végeredményét. Gardner tündéri tinédzser; imádtam, ahogy rácsodálkozott a világra, gratulálok az őt megformáló színésznek. A lányt, Tulsát viszont nem igazán kedveltem. A vége felé nem mindenhol voltam elégedett a cselekménnyel, de sírtam rajta, szóval a lelkemre mindenképpen hatott. Szerintem ez egy bájos és szerethető film.

3 hozzászólás
pizza42 

Szerintem kiváló film lett, jók a színészek, a sztori, a szerelmi szál is egyedi. Gardner elég önfejű, de legalább van célja és meg is tesz mindent, hogy elérje, tetszett a jellefejlődése is.

Pnikolett

Hát ez most nem jött be. :D Untam,olyan semmilyennek éreztem,kb 40 percet már csak áttekertem … :D

viky0222 

Kicsi olyan volt, mintha egy csomó YA vígjátékot összevegyítettek volna egy kevés sci-fivel. Az alaptörténete nagyon tetszik, valószínű kicsit logikátlan, és nem egészen hiteles, de ettől függetlenül nagyon bejött. Érdekes alaphelyzetet teremtett, de kicsit túl sokáig teremtették a dolgot. :D Azaz az eleje kicsit el van húzva. Asa és Britt játéka is bejött, jól illettek a szerepeikre. Gary Oldman meg csak Gary Oldman. :) A fordulat egyáltalán nem lepett meg, az első perctől fogva biztos voltam abban, ki lesz majd Gardner apja.
Aminek örültem volna, ha kapunk kicsit abból is, hogyan akadt rá Gardner Tulsara.
Egészen jó film lett belőle, annak ellenére, hogy tényleg eléggé klisés. Viszont most ilyenre vágytam.

Valcsa

Sokkal nagyobb lelkesedéssel fogtam bele, mint amekkorát a film nézése közben aztán éreztem… :/ Egyre csak csökkent, és csökkent… Ezen még az sem segített, hogy a Végjátékból ismerős Asa Butterfield játszotta a marslakót, szóval ezt az űr-dolgot nem volt nehéz hozzá kötnöm. :) A másik főszereplő viszont Britt Robertson (ő meg A búra alatt c. sorozatból ismerős, ahol egy olyan karaktert játszott, akit nem csíptem…), na ő mondjuk nem igazán segített a dolgon…
Leginkább csak azt mondanám rá, hogy fura volt spoiler. Nem rossz, nem is jó, inkább olyan egyszer nézhető. A legtöbb rész izzadságszagú volt spoiler
Azt mondjuk már kb. egyből levágtuk, hogy Sirius Black Gary Oldman spoiler.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Tulsa: Honnan jöttél valójában?
Gardner: A Marsról.
Tulsa: Jó, akkor ne mondd el.

Valentine_Wiggin 

Gardner: Mit szeret a legjobban a Földön?
Nathaniel: Az esőt.
[…]
Gardner: Miért az esőt?
Nathaniel: Mert tisztára mos mindent.

Valentine_Wiggin 

Tulsa: Lepattintottál! Hónapok óta nem válaszoltál egyetlen üzenetemre sem!
Gardner: Mondtam, hogy utazni fogok!
Tulsa: Hét hónapig? Milyen utazás tart hét hónapig?
Gardner: Ez egy… speciális jellegű utazás volt.

Valentine_Wiggin 

Tulsa: Magasabb vagy, mint gondoltam.
Gardner: Te meg mogorvább.

Valentine_Wiggin 

Nathaniel: Ezt nem hiszem el. Szabotálta a szellőzőrendszert.
Kendra: Tudósok nevelték.

Valentine_Wiggin 

Gardner: Én nem választhattam meg, hol akarok megszületni. De azt eldönthetem, hol akarok meghalni.

Valentine_Wiggin 

Gardner: A Földön akartam élni. De úgy tűnik, a Földnek én nem kellek.

Valentine_Wiggin 

Kendra: Hogy jutottál ki? *Gardner meglapogatja a szívét* A szívedbe ültetett mágnesimplantátum a szerveidet monitorozza, és nem a zárak hatástalanítására való!

Nocharity 

Csodás vagy. Tőled kaptam a legszebb élményeimet. De persze ezt még véletlenül sem mondom el neked…

Skylight

Tulsa: Garner! GARNER!
Garner: Nem haltam meg…


Hasonló filmek címkék alapján