Kis Vuk (2008) 57

A Fox's Tale
85' · angol, magyar · animációs, kaland 12

Vadászok törnek az erdőre, egyedül a helyi vadőr tolókocsihoz kötött fia és az ő nagyothalló kutyája próbálja megállítani a vadorzókat. A környék azonban nemcsak puskaropogástól hangos, egy vándorcirkusz is a közeli réten ver sátrat. A Trilibusz cirkusszal különös, hóbortos állatsereglet is… [tovább]

Szereposztás

Gálvölgyi JánosVuk (hang)
Csőre GáborKis Vuk (hang)
Gubás GabiCarmella (hang)
Ganxsta ZoleeKár-kár (hang)
Kulka JánosDoki (hang)
Bodrogi GyulaErdőmester (hang)
Pálfai PéterCsitt
Borbíró Andrásfalusi fiú
Vadász Beakis róka
Hirdetés

Várólistára tette 6


Kiemelt értékelések

Traclon

Egy vizuális holokauszt. Köpedelmes képi világ, minősíthetetlen forgatókönyv. Vuk mocsárba tiprása. A legpocsékabb, legminősíthetetlenebb produktum, amit valaha ember celluloid szalagra égetett.

Egyébként pedig: https://www.youtube.com/watch… – 1:27:07-től!

2 hozzászólás
Liza 

– És mikor siklott félre az élete?
– Amikor általánosban kényszerítettek, hogy moziban megnézzük ezt a filmet

kedaiyun

Először a Videómánia kritikáját láttam a filmről még 2012-ben, ezt követően kíváncsi voltam magára az alkotásra is. Ez a mese minden várakozást alulmúlt. Gagyi megvalósítás, rettenetes szereplők, borzasztó forgatókönyv, mi kell még?
Számomra általában sokkal fontosabb a történet, mint a kinézet, hiszen többször találkozam olyannal, ami látványban jó volt, de forgatókönyv szempontjából gyenge. Egy jó történet szerethető karakterekkel nálam általában megmenti a kevésbé sikeresen megvalósított filmeket. Itt ez nem történt meg. Igaz, úgy gondolom, nem a grafika a leggyengébb pontja ennek az animációs filmnek (bár az is kritikán aluli), hanem a történet és a szereplők. Kis Vuk úgy vinnyog az egész filmben, mint akit kiheréltek, nagyon idegesítő. Aztán ott van a rappelő varjú, aki vidáman rappelve kíséri az erdei állatok halomra lövését. Kicsit morbid. Az emberszereplők közül mindegyik borzalmasan néz ki, a két idióta karakter egyszerűen nem vicces, hanem idegesítő és kínos, Arcadonna egy robotkezű gyilkos, Alex szemei pedig különböző színűek, bár ennek semmi szerepe nincs a filmben.
Egyetlen szerethető karakter nincs ebben a filmben (egyedül a süket kutya, aki pár másodpercet szerepel csak). Azt írják, hogy Ifj. Fekete István: Vuk és a simabőrűek c. könyve alapján készült, de én belelapoztam, és abban egyáltalán nem találtam cirkuszt meg általában semmit, ami ebben a filmben előfordul.
Ez a mese az agresszivitásról és a gyűlöletről szól, senkinek nem ajánlom a megtekintését. A legrosszabb animációs film, amit valaha láttam.

3 hozzászólás
Albert_Richwick 

Ha lehetne nulla csillagot adni, annyit adnék rá. Egyszerűen hulladék, gagyi CGI, gagyi történet, gagyi szereplők, gagyi, erőltetett, idegesítő, láma benne minden. Egy kelet-afgán animációs stúdió minőségibb dolgot produkál tizedennyi pénzből. Vagy akár egy kiló kenyérért cserébe. Szégyen a legendás Vuk névre nézve.

Tudom, hogy erős a kísértés mindenkiben, hogy megnézze saját maga is az ennyire rossznak kikiáltott filmeket, de tényleg ne, ismétlem NE nézd meg, mert semmit nem ad, csak elrontja a Vukkal kapcsolatos jó emlékeidet! Hallgass rám, az ellenségeimnek se ajánlanám, ezt senki nem érdemli meg. Azon igen ritka alkotások egyike, amelyeknél úgy kellett erőt vennem magamon, hogy ne keljek fel a képernyő elől, mert aktívan felb@szott.

Andro 

És erre bezzeg volt 1 milliárd forint! Felháborító! A Vuk megcsúfolása! Szegény Fekete István igen nagy fordulatszámmal pöröghetett, amikor elkészítették ezt a förmedvényt.

Leah 

Én komolyan vártam.
Aztán amikor végig néztem…és ez a jelenet játszódott le :
*sűrű pislogás* Ez. Ez mi volt? És…és miért?

Kis Vuk cuki volt, ezért kap egy plusz csillagot .

szakonyianiko

10 évesen láttam először, már akkor azt mondtam hogy szörnyű. A tény nyolc év múlva is tény.

Lahara

Nincsenek szavak arra, hogy ez mennyire pocsék. Csak annyi, hogy MIÉRT?

2 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján