Kimetsu no Yaiba (Kimetsu no Yaiba 1.) (2019–2019) 103

Blade of Demon Destruction · Demon Slayer · 鬼滅の刃
24' · japán · akció, animációs, kaland, dráma, fantasy, sorozat, anime 18 !
1 évad · 26 rész

1 díj · 1 jelölés

Ősidők óta legendák keringenek az erdőben lakozó, emberevő démonokról, és a démonvadászról, aki éjszakánként az erdőt járja. Az ifjú Tanjirou számára ez a mese hamarosan valósággá válik, mikor a családját lemészárolják a rémek, és egyedül a húga, Nezuko marad életben, aki viszont maga is démonná… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Kitou AkariKamado Nezuko (hang)
Hanae NatsukiKamado Tanjirou (hang)
Shimono HiroAgatsuma Zen`itsu (hang)
Matsuoka YoshitsuguHashibira Inosuke (hang)
Sakurai TakahiroTomioka Giyuu (hang)
Midorikawa HikaruOdou no Oni (hang)
Kaji YukiSabito (hang)
Koyasu TakehitoTeoni (hang)
Morikawa ToshiyukiUbuyashiki Kagaya (hang)
Ootsuka HouchuuUrokodaki Sakonji (hang)

További szereplők

Kedvencelte 50

Várólistára tette 75


Kiemelt értékelések

Chriss 

Őszintén bevallom, hogy sokkal jobbra számítottam, és csalódás volt számomra ez az anime, viszont mégsem szeretnék hét csillagnál kevesebbet adni, mert volt sok jó pillanata, és megható, érzelmes momentuma. Az opening és az ending gyönyörű, ahogyan a grafika is. A bajok történettel és a karakterekkel kezdődtek. De inkább előbb a pozitívumokat. Nagyon tetszett, ahogy a démonok feloldozást nyertek. Newm úgy haltak meg, ahogy azt néhány másik animében láttam, hanem kaptak egy kis háttértörténetet, amitől felébred a szánalom bennünk, és még annak ellenére is sajnáljuk őket, hogy sok emberrel végeztek. Mert régebben ők is azok voltak. Tanjirou karaktere nagyon rokonszenves, hatalmas szíve van, és ahogy a húgát, Nezukot védelmezi, elképesztő erővel tölti fel. Jól esett végigélni ezt az erős köteléket a két testvér között. Nezuko számomra a legszimpatikusabb, olyan kis aranyos, de egyben képes vaddá is válni, ha úgy látja és érzi, hogy a bátsja veszélyben van. Démon létére a Démonölő Hadtest tagja lesz, nagyon szép az a jelenet, ahogy bebizonyítja, hogy ő az emberek mellett áll. Tehát ilyen jól indul az anime, de sajnos nem tudta végig tartani a színvonalat, az erősen hullámozni kezdett, amint bejött a képbe Zenitsu és Inosuke. Mikor a szőke hajú srác megszólalt – de általában csak üvöltözni meg nyávogni tudott, már a fejemet fogtam, hogy ezt most mért kellett? Komolyan kezdtem magamban a démonoknak szurkolni, annyira idegesített végig ez a h.gyerek. És sajnos nála jellemfejlődés sem tapasztalható, pedig azért reménykedtem benne. Inosuke egy fokkal elviselhetőbbé vált, de őt is tudnám nélkülözni, nem hiányozna ha kilptetnék :) A Pillérek közül Shinobu volt a kedvencem, bár elég ijesztő az állandó mosolyával. A kis tanítványát is szerettem, aki végre megszólal a végén :) Tamayo és Yushirou is szimpatikus és jó karakter, ők remélem, visszatérnek még :) Összességében nem rossz anime, de sokkal jobb is lehetett volna. Mondjuk a lábadozós részeket én nagyon hosszúnak éreztem a sok (már-már erőltetett) hiszti miatt. Ez se nem vicces, se nem szórakoztató. Több liter vér elfolyik az animében, és sok megrázó „búcsúnak” lehetünk tanúi. Néhány vicces momentummal ellensúlyozzák ezeket, de mégsem oldják a feszültséget, mert az idegesítő karakterek bénázása elrontja az összhatást. Miattuk van az, hogy nem várom annyira tűkön ülve a folytatást.

Netta88 

Mondhatnám, hogy ez az anime is egy shounen a sok közül, de mégis valahogy kicsit kitűnik a többi közül. Talán az enyhe horror elem, amitől több lesz.
Mikor először néztem, akkor kicsit félve, de kíváncsian kezdtem neki. Az erős kezdést egy kicsit lazább folytatás követte, aztán a történet haladtával is hol erősebb, hol gyengébb volt, de sosem unalmas. Nézette magát az anime. Hétről hétre vártam az újabb részeket. És másodjára nézve sem tartottam unalmasnak. Ugyanúgy lekötött, mint először.
A karakterek jól kidolgozottak, szinte minden szereplő kapott egy kis háttér történetet, és bízom benne, hogy az is fog, aki eddig nem. Vannak gyengébb szereplők is, de én őket is kedveltem. Zenitsu egy kicsit néha már túl sok, de lényegében nekem vele sem volt bajom. Vannak nála jóval idegesítőbb karakterek is. Hogy példát is mondjak: Soul Eater – Excalibur, Dr. Stone – Taiju. Utóbbi engem annyira idegesített, hogy kaszáltam miatta egy jónak ígérkező animét. Szóval Zenitsu piskóta hozzájuk képest.
Ebben az animében a gonosz is nagyon jól ki van dolgozva. Kibutsuji Muzan többször is megdöbbentett, és elborzasztott. Mégsem mondanám azt, hogy gyűlölöm őt, mert gonosz. Ellenkezőleg, a kedvenc szereplőim közé sorolom őt is. És ha már a kedvenceknél tartok, Tomioka Giyuu abszolút kedvenc már az első pillanattól kezdve. Csendes, titokzatos, és helyén van a szíve. Sajnálom, hogy az ő múltját még nem mutatták be, de ami késik nem múlik – remélhetőleg :D A másik kedvencem Nezuko. Nagyon aranyos karakter, és nagyon erős is. Mind fizikailag, mind mentálisan. Tanjirou-t és Inosuke-t is kedvelem. Utóbbin jókat nevettem, amikor érezte a törődést és látványosan csillogott. :D A Pillérekre is nagyon kíváncsi vagyok, mert egyelőre csak Shinobut ismerhettük meg jobban. Azt a nőt eleinte nem kedveltem, és a végére sem mondanám, hogy a kedvencem lett, de már nem mondom, hogy nem kedvelem őt. Nem volt könnyű neki sem, ahogy szerintem a többi Pillérnek sem, csak mindenki másképp dolgozza fel a vele történeket, éppen ezért nem tudtam elítélni egyiket sem, spoiler
A zenéi közül mind tetszett, de különösképp a 19. rész zárózenéje, ami igazán megfogott.
A folytatást pedig nagyon várom, és remélem nem fogják összecsapni a vonatos történetszálat a mozifilmben. :)

_Vica_

Tetszett a rajzolása és sok potenciál van még benne, ezért várom nagyon a következő évadot. Igazából olyan, mint a többi shounen anime csak ebben repkednek a fejek és patakokba folyik a vér. Lekötött, pár nap alatt meg is néztem. Főhősünknek arany szíve van és meg is kedveltem, ahogy a többieket is. Főleg Inosuket, aki sajnos nem képes megjegyezni a barátai nevét. :D

Nihilchan 

Alapvetően ez egy sima démonhentelős történet, amit szerintem nem is igazán a cselekmény visz előre, hanem a karakterek. Legalábbis számomra csak egyetlen nagy, több epizódból álló blokk volt, ami miatt szinte tövig rágtam a körmöm, a többi, vagyis az anime háromnegyede nézette magát ugyan, de nem különösebben váltott ki belőlem semmit. Mégis azt kell mondanom, hogy összegészében tetszett.

A főszereplő nagyon szerethető figura, főleg a testvérével való kapcsolata miatt, de egyébként is egy jószívű, érző lelkű fiú. A mellékszereplői ágon felbukkanó karakterek néha nagyon idegesítőek voltak, de a maguk módján őket is lehetett kedvelni. Én például kifejezetten megszerettem Zenitsut; nagyon jól állt a történetének a drámai vonal, ugyanakkor a karakterének célja inkább a cselekmények súlyosságának tompítása volt, ezért sajnos sokszor átment kreténbe.

A technikai rész nagyon tetszett. Bejött az egész világ kinézete, de legjobban a különböző támadások látványát élveztem. A zenéje hihetetlenül jó; néha jobban vonzották a figyelmem, mint a konkrét történések. Jól eltalált, hangulatos, remekül illeszkedő dallamok szólaltak meg. Az opening rendben volt, de nekem az ending jobban bejött.

A démonok kifejezetten ötletesek voltak és tetszett a küldetések beosztási ideje is. Ugyanakkor a köztes részeknél néha túlnyújtották a semmit; kifejezetten fáj, hogy egy rendkívüli és erőteljes harc után pont az utolsó részekre ült le a sztori. Annyira rosszul esett, hogy komolyan elgondolkodtam azon, hogy kevesebb csillagot adjak rá. Viszont majdnem kihagytam a legjobbat, pedig alapvetően ez volt a kedvencem az egész animében: imádtam, ahogy kezelte a démonokat. Szerettem, hogy volt hátterük, hogy sajnálni tudtam őket; konkrétan volt, aki miatt sírtam is, de nem mentették fel őket a tetteik súlya alól. Nekem ez a bánásmód tetszett. És ami a legfontosabb; pozitív értelemben op a főgonosz.

Tehát. Nem ez a történet váltja meg a világot. Sőt, sanszos, hogy túlpontoztam. De szerethető, szép és izgalmas is. Láthatunk klassz jellemfejlődéseket és epic harcokat; meg ezzel együtt egy halom vért, szóval akinek nem bírja a gyomra, az óvatosan nézze.

K_A_Hikari

Hetek óta húztam-halasztottam, hogy megnézzem ezt az animét (nem voltam biztos benne, hogy 26 részen keresztül le fog kötni :D), de azt kell mondjam, beszippantott, simán éjszakába nyúlóan néztem. Lehet tudat alatt erre volt most szükségem, nem tudom.
A rajzolása nekem nagyon tetszett, a történetet néha elég elnyújtottnak éreztem, és nem minden szereplőt tudtam megkedvelni. Tanjirot mondjuk eléggé, tetszett az a jellemfejlődés, amin keresztül ment, de ezzel szemben például Zenitsu idegesített.
Ugyanakkor ebben a sorozatban még nem aknáztak ki mindent, eléggé úgy lett vége, hogy simán látok esélyt a folytatásra. Ha lesz, meg fogom nézni.

3 hozzászólás
Liliána_Tanács

Akarok még!
Fantasztikus volt az egész, nagyon érdekesen kezdődött és minden szereplőt imádtam. Baromi jó ruháik voltak és a rajzolás is tetszett.

p_LillaRéka

Nagyon tetszett! Majdnem 10 csillagot adtam egyébként, de eléggé meglepődtem, hogy pont az utolsó részekre ült le így a történet, ráadásul a legepikebb csata után, úgyhogy emiatt egy csillagot muszáj volt levonnom. De ezen kívül tényleg tetszett. Végig nézette magát és az utolsó részeken kívül azért kaptunk jópár igazán izgalmasat is.
Na és a zene, a zene az valami isteni volt. Az opening, az ending, a soundtrack egytől egyig zseniális és remekül illett az animéhez.
Aztán ott van az hogy hogyan néz ki. Számomra ha animet nézek plusz pont ha szép a grafika és itt bizony ez is pazarul sikerült.
A karakterek is szerencsére jól kidolgozottak voltak és többségüket szerettem is. Tanjirou végig nagyon szerethető főhős, de nekem a húga Nezuko lett a favorit. Úgy lopta be magát teljesen a szívembe, hogy egyszer sem szólalt meg a 26 rész alatt. Nála tényleg a tettek beszéltek, ami még inkább felértékelődik annak függvényében, hogy mi is ő…
Én Inosuket is kedveltem végig és ő néha még tényleg vicces is volt. Zenitsu az elején booorzasztóan idegesített, de a végére szerintem szimplán megszoktam a gyereket, és azért csak kiderült, hogy nem is olyan gyenge ő sőt… remélem ezt a második évedban majd még inkább tudja kamatoztatni.
A főgonoszunk is kellően féreg, úgyhogy tényleg rendben volt itt minden.
A 2. évadról esetleg tud bárki bármit? Mert ezek után szívesen beneveznék arra is:D

3 hozzászólás
Victorious 

Eddig tetszik. Szórakoztató,érdekes karakterek(Zenitsu néha sok de még azért elviselhető) ,jó történet(ami kicsit se eredeti de ez nem von le az értékéből szerencsére). Az erdős részek különösen tetszettek. A zene pedig tényleg különösen jó.
Nezukonak lehetett volna kicsivel több szerepet adni de ez még később megeshet. Na de megyek is olvasni a mangát.

Utólag végiggondolva bőven nem 10 csillagos…le is vittem 8-ra

Mamuszy

Lássuk csak, lássuk csak…
Ha az alap történetet nézzük, akkor ez egy viszonylag hétköznapi animének mondható, nem lenne benne semmi extra. A történet vezetése viszont számomra érdekes volt, és fordulatos.
A karaktereket nagyon megszerettem, könnyen az ember szívéhez tudtak férkőzni! :3
Én azoknak a táborát erősítem, akiknek nagyon tetszett a grafika, szerintem különleges volt, és csak plusz pontokat érdemel!
Az opening és az ending is tökéletesen rendben volt, nekem mind a kettő tetszett!
Várom a folytatást!! :33

Hajzer_Aida 

Eredetileg csak egy kihívás miatt néztem meg újra, de lassan azon kaptam magam, hogy most sokkal jobban tetszik, mint amikor először láttam. A sztori érdekes, tele van látványos harcokkal (és vérrel), a grafika és a látvány meg egyszerűen remek.
Kedvenc szereplőim abszolút a Kamado testvérpár. Tanjirou egy nagyon jószívű, kedves srác, aki az életét is feláldozná a szeretteiért és a barátaiért. Nezuko se tántorodik meg, ha a tettek mezejére kell lépni, kihasználja a démonlét adta nagy fizikai erejét többször is. Aranyos, de tud démoni is lenni. Az anime nagy fókuszt fordít a kötelékükre, amit nagytesóként jó volt nézni és átérezni.
Sajnos a többi szereplőre nem sok pozitívumot tudok mondani. A nézők (többsége) által leginkább utált karakter, Zenitsu számomra nagyon hullámzó személyiség. Legalábbis újranézve nem tűnik olyan nagy baromnak, mint ahogyan emlékeztem rá (bár néha jó lett volna, ha felpofozza valaki). Remélem a folytatás(ok)ban megtalálja a bátorságát és lesz jellemfejlődése. Inosuke meg… van. Néha nevettem rajta, de nem hiányozna, ha eltűnne. spoiler
A humor része is elég hullámzó volt az animének. Én legalábbis nem tartom viccesnek a fura maszkos, idegbeteg kardkovácsot…
Tetszett, hogy pár démon háttértörténetét is megismerhettük, és ezzel többek lettek egyszerű szörnyeknél. spoiler
Kíváncsian várom a folytatást, remélem az is jó lesz.


Népszerű idézetek

Hajzer_Aida 

Inosuke: A fene vigyen el! Azt akarod, hogy megint a fejemet kelljen használnom? Csak szeretnéd!


Folytatása

Összehasonlítás

Kimetsu no Yaiba


Hasonló filmek címkék alapján