Claymore (2007–2007) 23

Ismeretlen világban, de mintha a sötét középkorban járnánk, ahol embereket felfaló és emberbőrben rejtőző démonok (yoma-k) tartják rettegésben a falvak és városok lakosságát. Az emberek tehetetlenek, ezért rászorulnak a Szervezet által felügyelt claymore-ok segítségére. A claymore-ok fiatal nők,… [tovább]

japán

Képek 3

Szereposztás

Kuwashima HoukoClare (hang)
Takagi MotokiRaki (hang)
Takeda HanaDeneve (hang)
Inoue KikukoMiria (hang)
Nagasawa MikiHelen (hang)
Mitsuishi KotonoJean (hang)
Hirata HiroakiRubel (hang)
Hisakawa AyaPriscilla (hang)
Park RomiTeresa (hang)
Orikasa AiGalatea (hang)

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 27


Kiemelt értékelések

Netta88 

Nem most láttam a Claymore-t, de mivel nem írtam még értékelést, gondoltam pótlom.
Szeretem ezt az animét, többször is láttam, de valahogy mégsem éreztem, hogy be kellene kerülnie a kedvenceim közé. Két dolog nagyon nem tetszett benne, ami miatt a csillaglevonás. Az egyik a lezárás, a másik az egyik főszereplő, Raki.
A lezárás azért, mert nincs lezárás. Annyira nyitott, hogy üvölt a folytatásért, amit egyelőre nem kapott, és jó eséllyel soha nem is fog kapni, ami elszomorít, mert egyébként egy teljesen jó animéről van szó, már aki nem riad vissza a hentelősebb, véresebb műfajtól.
Raki két okból unszimpatikus. Először is végig kegyetlenül irritáló a személyisége, csak a baj van vele. Másodszor, a lezárásban nyújtott szerepe miatt. Persze belegondolva érthető, hogy miért lép közbe, de valahogy ezzel sosem békültem ki. Talán csak a karaktere miatt, talán nem, mindenesetre sosem volt szimpatikus a fiú.
Szerencsére Raki mellett volt sok szerethető karakter, ilyen Clair és Teresa is, akiket nagyon szerettem, de Irene-t is megkedveltem, és még sokan másokat mind a jó, mind a rossz oldalról. Külön tetszett az a név, hogy Priscilla, habár a karakter, a jól kidolgozottsága ellenére sem volt szimpatikus.
Ha már kidolgozottságról van szó, a grafika nagyon szép, az animáció is teljesen rendben van. A hangulat, a zenék kellően komorak, illenek a témához és a történethez. Az opening és az ending is nagyon jó, régen rongyosra hallgattam őket, ma már nem, de még ugyanúgy meg-meg hallgatom mindkettőt.
Külön pont, hogy bár tele van az anime női szereplőkkel, nem vitték túlzásba sem a mellméreteket, sem az ecchit, sőt talán nincs is benne ilyen jellegű felesleges jelenet vagy fanservice sem. Sajnos ritka az ilyen női főszereplős anime, legalábbis én nem sokkal találkoztam. Aki esetleg tud hasonlót, ne tartsa magában. :D Én pedig ezt ajánlom azoknak, akik, ahogy korábban is írtam, nem riadnak vissza a hentelősebb, véresebb műfajtól.

Andro 

Egynek elment, de ha nem kihívás miatt választottam volna, szerintem pár epizód után kaszálom. A világ tényleg jól lett bemutatva, hangulatos lett, megfelelően darkos. A karakterek és a történet már más tészta. Sajnos senkit nem tudtam megkedvelni, mindenki annyira unalmas és egyforma volt. Még a „nagy drámák” sem dobtak nálam túl sok a latban. A történet minősége csapongott. Hol túl gyorsan történtek az események, hol pedig leültek én meg untam magam. Egyszerűen sokszor nagyon súlytalan és logikátlan volt az egész. A vége pedig rettentően összecsapott lett + nem is lett rendesen lezárva. Nyitott maradt, rengeteg kérdést hagyva válasz nélkül. Sajnos, nekem nem jött be, pedig szeretem a régi fantasy animéket. A mangát ezek után biztosan nem olvasom el, annyira nem vagyok mazochista.

Revan 

Tejóisten! Abszolút kedvenc lett, tudnám még nézni. Lezárás nagyon jó lett, bár érezni, hogy lenne mit folytatni rajta. Nagyon remélem, hogy megkapja a második évadot, így évekkel a manga vége után (vagy legalább egy filmet lezárásnak, esetleg többet).


Hasonló filmek címkék alapján