Két nővér (2003) 62

A Tale of Two Sisters · 장화, 홍련 (Janghwa, Hongryeon)
115' · dél-koreai · dráma, thriller, horror, rejtély !

0 díj · 1 jelölés

A két nővért, Soo-mit és Soo-yeont hosszas pszichiátriai kezelés után végre hazaengedik a szanatóriumból, valami azonban mégsincs rendben. A lányok halálosan rettegnek mostohaanyjuktól, édesapjuk pedig nem akar tudomást venni félelmükről. Mintha ez még nem lenne elég, Soo-mit rémálmok is… [tovább]

délkoreai · angol

Képek 3

Szereposztás

Im Soo JungBae Soo-mi
Moon Geun YoungBae Soo-yeon
Kim Gab SooBae Moo Hyun
Yeom Jung AhHeo Eun Joo
Lee Dae YeonSoo-mi orvosa

Kedvencelte 7

Várólistára tette 45


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Azt hiszem, ezt mindenképpen újra kell majd nézni. Nem feltétlenül azért, mert annyira varázslatosan jó lett volna, hanem mert jobban kell figyelni az apró információkra. Egyébként a hangulata bejött és a cselekmény is tetszett.

1 hozzászólás
mandu 

Még 4-5 évvel ezelőtt láttam a Hívatlan vendéget. Azt nagyon szerettem, azóta többször is megnéztem és megnézettem mással is (mondjuk az tökre vicces volt, mikor egyik randin betettem és szegény srác tökre parázott… Jól kiröhögtem – többet nem is találkoztunk xD). Gondoltam ha az tetszett, akkor ez is fog, de nagyot tévedtem. Imádom a koreai filmeket és sorozatokat, de ez borzasztóan gyenge és unalmas volt. Párszor majdnem elaludtam rajta, de tartottam magam! :D Lehet, hogy másképp állok hozzá, ha nem látom a feldolgozását. Késő bánat, eb gondolat.
(Ja, és aki arra vetemedne, hogy megnézi ezt a valamit, annak nagyon erősen ajánlom, hogy ne házimozival, fülhallgatóval vagy max hangerőn tegye, mert én néha már komolyan azt hittem, hogy megsüketülök… -.-)
Kedvenc részem még mindig ez :D
*csajszi próbál kiosonni egy féltucat betéttel a kezében*
Mostohaanyja: Menstruálsz?
Csaj: http://memesvault.com/wp-content/uploads/Disappointed-M…

7 hozzászólás
kkata76 

Pszichothriller, illetve –horror; a filmet egy sokszor feldolgozott legenda ihlette. Ez volt az első dél-koreai horrorfilm, amit vetítettek amerikai mozikban. A film jó kritikákat kapott, úgy a rendezés, mint a forgatókönyv. Kétszer biztosan meg kell nézni, csak másodszorra tudjuk értékelni azokat az apró (és kevésbé apró) jeleket, amiket a rendező hagy a filmben szétszórva, és amelyek az utolsó jelenetre (megoldásra) mutatnak. Így válik egyértelművé a kronológia is, amire első nézéskor csak a film végén derül fény teljes egészében, valamint hogy ki kicsoda valójában a szereplők közül.
A film végén csak minimális magyarázatot kapunk, így a nézőre hárul a feladat, hogy visszamenőleg fölépítse a történetet és a helyükre tegye a szereplőket. Odafigyelést igénylő film csodás képvilággal, szép zenével, csavaros történettel.

UViki 

Nos, fogalmam sincsen, hogy hol is kezdhetném. Először is, borzongató volt és néha már magam sem tudtam, mi is a valóság. Nagyszerű színészi játékok, horrorisztikus hangulat, megfelelő képi világ, jól felépített cselekmény.
Mindenképpen ajánlom, nagyon összetett, végig a képernyő előtt tart még akkor is, ha éppen vannak benne unalmas részek, mert eléri, hogy tudni akarod a végét. És a vége? Úgy pofán vág, hogy tényleg úgy érzed majd, hogy a fal adta a másikat.

Subika 

Nehéz ez a film nagyon Őszintén meg mondom .Nem is értettem meg .De nem adtam fel .El kezdtem olvasni mások hozzá szólását .És rá jöttem nem én vagyok az egyedüli aki úgy kelt fel a film nézése után .MOST MI VAN ? De én itt nem álltam meg .Meg akartam érteni .Mert érdekelt .Először le írom azt hogy milyen volt látni mikor nem értettem belőle szinte semmit .Azt javaslom .NE ÉJJEL NÉZZÉTEK ! Már el szoktam a horror filmtől és Ázsiait most láttam először.Ahogy néztem a zenével vagy csenddel egyedül éjjel majd be tojtam .Néha ki lehetett találni mi lesz de mégis mikor meg történt oly hirtelen volt majd be pisiltem az ijedségtől .Nem azért mert félelmetes volt hanem mert hirtelen történt.Nehéz volt külön választani a valóságot a képzelettől A színésznők hatalmasat óriásit alakítottak benne.Az ijedség az arcukon stb .Azt olvastam hogy a vége felé minden össze áll és meg lehet érteni a filmet .Én nem értettem .Volt elképzelésem de miután ezt elolvastam rá jöttem nagyon rosszul értelmeztem a film mondani valóját.Azért adtam mégis 8 csillagot rá .Mert miután ezt el olvastam megértettem és be kell látnom fantasztikusan jó film .De NEM adom meg a 10 csillagot mert ha ezt nem találom meg .SOHA NEM TUDTAM VOLNA MEG MIRŐL IS SZÓL A FILM . VISZONT HA JÓT AKARTOK MAGATOKNAK :EZT A LINKET CSAK AKKOR OLVASSÁTOK EL .HA MEG NÉZTÉTEK A FILMET:!!!! Keressétek Adrastheus hozzászólását. Ha azt elolvassátok ha addig nem értettétek a filmet most fogjátok .https://port.hu/adatlap/film/tv/ket-nover-janghwa-hongr… Egyszer nézzétek meg .És utána győződjetek meg róla így gondoltátok e .Jó borzongást hozzá.

Imoran 

Szerintem jó volt, az értékelések alapján tartottam tőle, hogy hülyeség lesz, de kellemesen csalódtam. A koreai filmek ilyen csűrcsavartak, kell egyfajta agyműködés a megértésükhöz, nekem nem okozott gondot. Az utolsó fél órában (percekben) nyer értelmet minden, addig viszont szép képi világ és művészi félelemkeltés jellemzi. Tényleg érdemes többször megnézni, úgy, hogy már tudjuk, mi a vége, mert teljesen érthető aspektusba kerül az egész sztori.

GentleRain 

Nem egy könnyen fogyasztható, rengeteg szimbolikával megáldott film, az annyi bizonyos. Én elsőre fel sem nagyon fogtam, mit látok, csak másodszorra értettem meg a filmet és a mondanivalóját. Szerintem nagyon jó, az egyik legjobb dél-koreai horror, amihez csak szerencsém volt, és azóta is az egyik kedvencem.

Melyviiz

Az amerikai „The Uninvited” adaptáció eredetije. A kontextus sokkal romantikusabb, a dráma mélyebben gyűrűdzik és a végén a csavar élesebben csattan. Egyedül a történet alapfelütése és végkifejlete fedi egymást, minden más élesen eltér egymástól. És azt kell mondjam: ez nem baj. Azáltal, hogy az amerikaiak csak „merítettek” az eredetiből és nem próbálták egy az egyben lemásolni, egy olyan önálló filmet sikerült létrehozniuk, ami bár más kulturális alapokon, de szépen megállja a helyét a horror/thrillerek családjában.
Magáról a filmről: akár hang nélkül is végignézném. Az ilyen filmek a szívem csücskei: ha leveszem a hangot, akkor is annyira gyönyörűek a képek, a színek, a jelenetek.. hogy hang nélkül is megragadja az embert.
Hangulata van. És a történet lassú kibontása sem teszi lehetővé, hogy elsőre mindent megértsünk.
Érdemes minimum kétszer megnézni.

Roxan

Sok a kérdés, kevés a válasz. Mikor azt hittem minden világos, mindent értek, újra elvesztettem a fonalat és a hitemet, hogy ez a film tetszeni fog.
Mintha egy latin krimit néztem volna meg, aminek tetszettek a jelenetei, de semmit sem értettem belőle.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján