H₂O – Egy vízcsepp elég (2006–2010) 133

Mikor három teljesen normális hétköznapi tinédzserlány rábukkan egy ősi barlangra, mindhárman átalakulnak, amely megváltoztatja az életüket örökre. A H2O: Egy vízcsepp elég-ben Emma, Cleo és Rikki személyében három különböző 16 éves lányt láthatunk, akik mindennapos tini problémákkal néznek… [tovább]

Képek 93

Szereposztás

Phoebe TonkinCleo Sertori
Claire HoltEmma Gilbert
Cariba HeineRikki Chadwick
Angus McLarenLewis McCartney
Burgess AbernethyZane Bennett
Cleo MasseyKim Sertori
Indiana EvansIsabella Hartley
Luke MitchellWill Benjamin
Emilia BurnsNurse (S01E17)
Craig HornerAsh Dove

További szereplők

Kedvencelte 62

Várólistára tette 56


Kiemelt értékelések

Theana 

Jó kis sorozat ez. Megvannak a magam emlékei vele kapcsolatban, és most már biztosan örök kedvencem marad, mert mindig ugrálva dúdolom a theme songot, és mindig gyorsabban ver a szívem, mikor rám jön a fangörcs, és a kedvenc részem következik. És azon kaptam magam, hogy noha a legtöbb résznél tudtam, mi következik, érdekelt a történet!
Számomra Emma, Cleo és Rikki maradnak a H2O sellői, spoiler. Na és Lewis. Ki ne hagyjam Szerintem igazán jó színészgárdát raktak össze, eltalálták a szerepeket, kit kedvelünk majd meg, kit fogunk utálni, kik lesznek a cuki álompárocskák spoilerspoiler, stb.
Cselesen elrejtették el a spin offot: spoiler.

Netta88 

Ezt a sorozatot még apu mutatta nekem régen, és mivel imádom a sellőket, így nem volt kérdés, hogy megnézzem, szóval így együtt néztük. Már akkor is tetszett, ahogy most is, de most így idősebb fejjel azért már láttam benne hibákat, logikátlanságokat, sőt mi több, ahogy haladt előre a történet, fogytak a részek néhány szereplő illetve szituáció a vérnyomásom is a normális érték fölé emelte. Rikki néha már túl makacs volt, Cleo túl sokat látott bele a dolgokba, Emma túl bunkó volt, Bella meg naiv, de minannyiukban közös, hogy egyikük sem beszélte meg a gondjait a másikkal, pedig lényegesen kevesebb félreértésből adódó problémájuk lett volna. A fiúk sem voltak sokkal jobbak. Zane önző, Lewis határozatlan, Byron csak úgy volt, Ash beképzelt, Will mulya. A srácokra is jellemző volt, hogy inkább hallgattak, mintsem megbeszélték volna a gondjukat. Hozzájuk jöttek még a mellékszereplők, akik egytől egyig elkényeztetett, önző és kapzsi volt. Az első évadba ott volt Miriam, ő szimplán egy elkényeztetett lotyó volt, és ott volt még Kim, aki már az első részben túllépte az egyszerűen csak kicsi és elkényzetetett fogalmát, ahogy haladt előre a történet, úgy lett egyre rosszabb. Don meg ebből mint aki észre sem vesz semmit. Nem tudom, hogy Kim viselkedése vagy Doné idegesített jobban, mindenesetre mindkettőt meg tudtam volna ütni. Oké, hogy a kisebbik lánya a kicsi, de azért észrevehette volna néha-néha, hogy nem Cleo volt, akit le kellett szidni, hanem igenis Kim kavarta a sz*rt. Csodálkozik az ilyen, hogy a fejére nő a gyerek, aztán már az sem elég neki, ha megkapja a csillagos eget…
A második évadban Kim mellé csatlakozott Charlotte. Nem elég, hogy rögtön más pasijára vetett szemet, addig és ott áskálódott, ahol tudott, hogy végül megszerezze, amit akart, de az sem volt jó, mert aztán meg teljesen meg akarta változtatni Lewist. Ha nem tetszik neki, ahogy van, akkor miért kellett neki egyáltalán? Itt Lewis-t is sokat szidtam, mert nagyon naiv volt ő is, ráadásul a sarkára sem tudott állni, hagyta hogy az orránál fogva vezesék. Ráadásul túl sok volt már a Cleo-Lewis-Charlotte mizéria. Egyébként Charlotte története is kicsit erőltetettnek tűnt, bár nem annyira, mint a 3. évadban Belláé, aki ugye 9 évesen lett sellő. Na, már most egy 9 éves hogy tudta volna titokban tartani, hogy sellő? Ezt nagyon nem tudom elhinni, pláne úgy, hogy felnőttként az első évadtól kezdve számtalanszor majdnem lebuktak a lányok. A harmadik évadban meg túl sokáig húzták a Bella-Will párost, már untam, ráadásul Will nővére, Sophie 3x olyan rossz volt, mint Kim és Charlotte együttvéve. De persze mellette még ott maradt Kim is, hogy kellően magasan tartsák az ember vérnyomását. Nateről se feledkezzek meg. Na még ő nagyon irritált… Sophie is egyből más pasiját szemelte ki, ráadásul kapzsi, önző, és elkényeztetett. Zane is elég hülye volt ahhoz, hogy hagyta, hogy szinte az orránál fogva vezessék. Ráadásul egy kicsit sem fejlődött. Amikor már azt hitte az ember, hogy na talán komolyodott, nem, ugyanúgy jött a kis áskálódásával és önzésével, ami majdnem tragédiába is torkollt…
Ennyit a szereplőkről. A történetben, ahogy már írtam volt logikátlanság. Nem értettem soha, hogy miért kell a teliholdat együtt tölteniük, ébren, ahelyett, hogy mindannyian bezárkóztak volna a kis szobájukba és aludtak volna?! És persze mindig történt valami… viszont nem értem, hogy a harmadik évadra hogy sikerült kitalálniuk ezt a viziszörnyes cuccot, mi lett azzal, hogy a lányokra hat a telihold?! Na meg, ha igazából azért lettek sellők, ami a harmadik évadban kiderül, és a sziget tudta, hogy ez lesz, akkor mi értelme volt előttük annak a sok sellőnek? Szóval sok itt a furcsaság, de igazából ennek ellenére jó volt újranézni, bár hozzáteszem, hogy az utolsó évadot már vártam, hogy vége legyen. Egyébként, ami a legjobban tetszett az egész sorozatban az a sellő jelmezek, mert valami csodálatosak. Nagyon ritka, amikor sellős filmben ilyen élethű a jelmez és nem CGIvel oldják meg az uszonyt. Emellett az intro zene is tetszett, kellemesen fülbemászó, illik a történethez, amit talán majd még újra fogok nézni pár év múlva megint.

Szeszj 

Gyerekorom egy kedvenc sorozata volt, két unokahúgommal mindig ezt néztük és rengetegszer játszódtunk sellőset. Mennyi emlék köthető ehhez a sorozathoz, olyan jó volt újra nézni, tisztára visszarepített az időben. ^-^
Igaz hogy vannak benne fura kivitelezések de engem ez egyáltalán nem zavart mert egy nagyon érdekes, vicces, aranyos sorozatot kaptam, remek szereplőkkel, egyébként nagyon jó színészgárdát válogattak össze.
Számomra a második évad volt a legjobb, szerintem az sikerült a legizgalmasabbra még úgy is hogy Charlotte-t nagyon nem bírtam. :D De az első évadot is nagyon kedveltem. :)) A harmadikkal már egy kicsit hadilábon állok, igaz az is jó volt, voltak benne tök jó részek de nekem hiányzott Emma és Lewis még úgy is hogy Bellát és Willt is kedveltem.
A szereplők közül Cleo és Lewis állt hozzám a legközelebb de Rikki és Emma is nagy kedvencek, Zane is kedvelem de amit az utolsó évadban csináltak vele az borzasztó.
Biztos vagyok benne hogy még megnézem majd máskor hogy ha úgy hozza kedvem, vagy lehet hogy ráveszem az unokahúgomat úgyis most nagyon éli a sellős korszakát. :D
Szerintem egy nagyon jó sellős sorozat, minden megvan benne, dráma, szerelem, kaland, barátság, jó soundtrack, érdekes és rémes karakterek. :D
https://www.youtube.com/watch…
https://64.media.tumblr.com/162e0764060f22ba2d33126358e…
https://64.media.tumblr.com/a74fe9495b2458d1e73d549e9d0…

liliannahorvath

Istenem de hiányzik ez is! Emlékszem gyakran anyuval együtt néztük mert ő is nagyon szerette. Nekem való sorozat volt,és ha most menne a tévében szívesen újranézném. Tudom,hogy vannak hibái,de nem igazán érdekel. De azokra a részekre már nem is emlékszem,amikor Isabella is csatlakozott és elment Emma. A régebbiekre viszont igen. A kedvenc évadom az volt,amikor Charlotte is sellő lett,és a lányok után kutattak ilyen professzorok,azok izgalmas részek voltak nagyon.
Az új sellős sorozat a Mako Mermaids… fel sem éri a H2O szintjét… De komolyan, sohasem lesz ugyanolyan jó sellős sorozat,mint ez a sorozat. És tudom,hogy nem csak én vagyok így vele.:)

5 hozzászólás
Charityy 

Régen imádtam és rongyosra néztem a részeket. Most újranézve is tetszik, de azért idősebb fejjel már egészen más. Jó kis nosztalgia volt, lehet folytatom, mert nem hiszem, hogy végig láttam az egészet.

farkas_niki 

Már kislányként is odavoltam ezért a sorozatért! :D Mint kiderült, ez semmit sem változott az idők során! Imádom a szereplőket, aranyos története van minden résznek, a sziget valami csodálatosan néz ki, és mint kiderült, vannak olyan jelenetek, amiket már teljesen elfelejtettem!

1 hozzászólás
Dombi_Petra 

Mindig is nagyon szerettem ezt a sorozatot, a mai napig is bármikor képes vagyok végignézni. Egy-két évente előjön belőlem a kislány, aki rajongásig imádja a sellő-kalandokat, és újra és újra neki kezd a történetnek.

Legjobban az 1. évadot szretem, ott bontakozik ki a történet, jobbnál jobb kalandokat látunk, bárátságok fejlődnek, átalakulnak. Serelmek, belső vívódások, gondok, de megannyi öröm és vidámság jellemzi.
A 2. évadnak mindig keserű szájízzel kezdek neki. Én annyira, de annyira nem szeretem Charlotte-ot. Idegesítő, bajkeverő, utálatos. Megérdemelte, amit kapott.
At utolsó évad viszonylag semleges a számomra. Bellát és Will-t megkedveltem, Sophie-t utáltam. spoiler

Kedvenc karakterem Rikki és Zane volt. Velük tudtam a legjobban azonosulni :)

bubimentesvíz 

Szerintem mindenkinek megvannak a saját kedvenc emlékei ezzel a sorozattal kapcsolatban :D Valami fantasztikus érzés volt hazamenni általánosból és nézni. Na meg a balatoni osztálykiránduláson megtanultunk „sellősen” úszni :D Néha előveszem és megnézek pár részt nosztalgiázás gyanánt, egyszerűen imádom. Nagyon jól eltalálták a színészeket benne.

fanta98

Úgy imádtam régen, hogy most újranéztem (lassan 18 leszek, nem ciki… mindegy:D). Hát még most is imádom, de komolyan. :D Olyan nosztalgikus érzést keltett bennem..

9 hozzászólás

Népszerű idézetek

Theana 

Cleo mamája: Cleonak barátja van.
Kim: De hiszen olyan csúnya!

(1. évad, 16. rész)

3 hozzászólás
Theana 

Cleo: Kaphatok egy lakatot az ajtómra?
Kim: Kaphatok egy új testvért?

(1. évad, 19. rész)

Theana 

Cleo: Megértem az érzéseit [Rikiét]. Néha már én sem akarok barátkozni magammal.

Theana 

Kim: Mondom, hogy ez egy unalmas kis város…

(3. évad, 26. rész)

hypedne

Ha pillangóként akarsz repülni, ne a varjút kövesd.
Japán szólás

MrsCumberbatch 

Dr. Bennet: A tudomány a tényekről szól, nem az álmokról Zane.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján