H20 – Halloween 20 évvel később (Halloween 7.) (1998) 80

Halloween H20: 20 Years Later
86' · amerikai · horror 18

0 díj · 3 jelölés

Borzalmas gyilkosság történt az illinois-i kisvárosban, Haddonfieldben 1963-ban, Mindenszentek éjszakáján. A hatéves Michael Myers késsel lemészárolta a nővérét. Tizenöt évvel később Michael megszökött az elmegyógyintézetből, és gyilkos ámokfutást rendezett a városban, melyet csak a húga, Laurie… [tovább]

angol
angol

Képek 8

Szereposztás

Jamie Lee CurtisLaurie Strode / Keri Tate
Adam ArkinWill Brennan
Adam Hann-ByrdCharlie Deveraux
Josh HartnettJohn Tate
Michelle WilliamsMolly Cartwell
LL Cool JRonny Jones
Joseph Gordon-LevittJimmy Howell
Janet LeighNorma
Jodi Lyn O'KeefeSarah Wainthrope
Nancy StephensMarion Chambers Whittington

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 26


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Na ez a része sokkal jobban tetszett. Látszott rajta, hogy jobban ki lett dolgozva, mint az előzőek, még a szereplőkkel sem volt semmi bajom. Jamie Lee Curtis most fantasztikus volt, nem menekült el, mert vele szembeszállni, és nem hisztizett össze vissza, egy kemény csaj lett a végére, és ez tetszett. Most csak is ezért adtam két csillaggal többet ennek a résznek. :-D Az egész felépítés jobb volt, izgalmasabb, bár arra kíváncsi lennék, hogy spoiler Még mindig jó, és egészen találékony, még mindig képes hirtelen itt ott megjelenni, és elkapni az áldozatot, de még mindig alig bírnak vele. :-D

Nevra 

Huhuuu ez annyira jó volt. Hiába láttam már vagy 20x, mindig szívesen nézem.
Jamie Lee Curtis itt is fantasztikus.
Bárki bármit mond, nagyon jó rész volt. Nem mint az elődei. Kivéve az 1.2. rész. Azok is nagyon jók.
Tetszett ez a történet, suli, diákok, Ronny:DD nagy arc.
Ah az a rész mikor a kislány és anyukája kimennek a férfi wc-be. :D
Az is tetszett, hogy Laurie sokszor csak spoiler
Na és a vége uhh, izgalmas volt.
Nagyon jó film.
| Már alig várom a legújabb részt *-* *-* |

Popovicsp87 

Az eredetivel szerintem nem érdemes összehasonlítani, de önmagában nézve egy jó kis slasher lett, ami jól kapcsolódik az első két filmhez.
Meglepődtem, hogy mennyi ismerős arcot látok. Josh Hartnettet és Gordon-Levittot nagyon fura volt ilyen fiatalon látni. Aztán itt van a Chicago Hope dokija is. :D
Sokkal feszültebb film, Myers végre nem csak cammog, hanem tényleg élvezetesen gyilkol.

Echo 

Hozta azt a színvonalat amit a legtöbb rész. Néha egy kicsit nehéz összeraknom a részeket, úgyhogy volt ami nehezen esett le.

Laurie karaktere egy kicsit idegesített. Eléggé bekattant,ami persze érthető,de attól még némelyik cselekedete logikátlan volt.

kkata76 

Amikor másfél perc után megjelent a hokimaszkos srác (aki egyébiránt Joseph Gordon-Levitt), majdnem meglepődtem (melyik franchiseban is vagyok?), de nem Jasonnek hívják.
Szóval a timeline véget ér a 6. (Myers átka) résszel, ez a sorozat eleje után folytatja a sztorit: vissza a kezdetekhez. (Furcsa is lett volna Jamie Lee Curtis szereplése, mert ő a 4. rész előtt meghalt).
A második részhez térünk vissza, ez a film úgy folytatja a történetet, ahogy az eredeti 2. rész véget ért. Itt is vannak allúziók a hokimaszk után is: a lányok a Sikoly 2. részét nézik a tv-ben (dupla utalás oda-vissza…), Janet Leigh pedig, aki J. L. Curtis titkárnőjét játssza (bár anyai érzelmeket táplál irányában…) a Psychóban látható kocsival hajt el (aminek ugyanaz a rendszáma, mint ott). A film abban is követi a hagyományokat, hogy gyakorlatilag több, mint feléig nem történik semmi (már olyasmi, ami egy slasherben történni szokott), utána viszont hullanak az emberek (bár Michael most sem sieti el a dolgokat). Ezután már tényleg csak egy Resurrection jöhet. Vagy kezdik az egészet elölről.

Dorka50

Ez olyan jó kis tini horrornak sikerült, de nem volt rossz. Laurie-ból egy kemény csak lett aki megvédi a családját. És végre ez a rész nem arró, lszólt hogy mindenki össze-vissza rohangál sikítozva, hanem egy iagzi vadászatot láttunk mindkét oldalról. A vége teljes mértékben lezárhatta volna a sorozatot, de ugye tudjuk hogy van még pár rész, sőt jövőre jön a következő. Na és a zene még mindig zseniális.

hankman 

Visszanézve a sorozat eddigi részeire adott csillagaimat, és amúgy összhatásilag is bátran kijelenthetem, hogy a sorozat eddigi legjobb része volt, tudom mert a 8. résszel folytattam rögtön.

Határozottan jót tett, hogy Jamie Lee Curtissel folytatták, azaz Laurie Strode-dal. A film legelejét nem tudom hova tenni, és az egész filmmel sajnos van egy alapvető probléma: nem tudom hova tenni. Úgy tűnik a film eddigi idősíkját megbontották, mintha visszaléptünk volna az időben, közvetlenül a második rész utánra, de ugyanakkor utalásokat átvett a későbbi részekből, azonban még sincs hozzá semmi köze… spoiler

Van néhány gondom a filmmel, de alapvetően teljesen rendben van, bár furcsának tartom ezt a hirtelen időbeni visszalépést (tekintve, hogy két reboot is készült).

Végre nem totálisan érdektelenek a karakterek, a film az elején egy kevés időt szakít arra, hogy felépítse az emberek közti kapcsolatrendszert. spoiler

Meyers mészárlása többé-kevésbé el lett találva, a hőn szeretett kése mellett ismét szaftosabb eszközökre is sor kerül spoiler Ugyanakkor sajnos olyan sok haláleset ebben a részben nem történik. Viszont a biztonsági őrt ismét nem tudom megbocsátani, azt totálisan elszúrták szerintem. spoiler

Laurie sokkal tökösebb, tetszett ez a harci vágy! spoiler

A pontozásrészére aludtam egyet, és eredetileg is hezitáltam mennyit adjak rá. A film azonkívül, hogy figyelmen kívül hagyta a (3.), 4., 5., 6. részeket különösebb ellentmondásokba nem keveredett az első kettő résszel, meg mivel a 8 rész közül a legkiemelkedőbb volt, ezért egy pontot javított nálam és felpontoztam.

Újragondolt idővonal, tökös főhősnő, kicsit érdekesebb karakterek, a főkonfliktus nem érződik laposnak, a gyilkosságoknál egyensúly állt be a túl véres és a túl lapos között.

Pcsenge100 

Nekem ez a rész is tetszett hogy húsz évvel később vagyunk és mások a szereplők


Folytatása

Összehasonlítás

Halloween


Hasonló filmek címkék alapján