Good Bye Lenin! (2003) 186

6 díj · 5 jelölés

Az NDK újra él… hetvenkilenc négyzetméteren! A nagy változások éve, 1989: egy anya szemtanúja lesz fia, Alex letartóztatásának és a látványtól infarktust kap. A hithű kommunista Christiane kómába kerül és amikor felébred, mindent rendben talál. A kommunizmus él és virul. Látszólag, ugyanis az… [tovább]

német

Szereposztás

Daniel BrühlAlexander Kerner
Katrin SaßChristiane Kerner
Florian LukasDenis
Maria SimonAriane Kerner
Csulpan HamatovaLara
Alexander BeyerRainer
Christine SchornFrau Schafer
Michael GwisdekKlapprath
Burghart KlaußnerAlex apja
Jürgen HoltzHerr Ganske

További szereplők

Kedvencelte 44

Várólistára tette 110


Kiemelt értékelések

Kino

Azt hiszem, ez egy ideális ajánlott (a kötelezőket mindenki utálja) film lenne diákok számára. Van benne némi történelmi és politikai háttér, jól ábrázolja a korszakot egy fiatal fiú szemszögéből, kitűnő és olykor bájosan szellemes ifjúsági film, ám emellett nagyon jól fest meg egy családi drámát, és mutatja meg azt, hogy a közénk húzott ideológiai falakon át lehet jutni kellő empátiával és szeretettel.

2 hozzászólás
sempiternalsoul

Nem tudok sokat írni erről a filmről. Elképesztően magával ragadó. Csodálatos élmény volt. Azt nem tudom, hogy mennyire ábrázolja jól a korszakot, amelyben játszódik, mivel én akkor még a világon sem voltam – az viszont biztos, hogy lélekben együtt vonultam a tüntetőkkel, megkönnyeztem a berlini fal lebontását és eszméletlenül szabadnak éreztem magam, miközben Alexander a sárga motorjával elindult első nyugati útjára.

Csak szuperlatívuszokban tudok véleményt formálni, így hát legyen is ennyi elég.

(Daniel Brühl, új rajongód akadt!)

Just_an_Ordinary_Movielover 

Még nyolcadikban láttam először töri órán: mikor már közel a nyár, minden dolgozatot megírtunk, ezért a tanár filmvetítést szervez. Nagyon megtetszett a film, és annak ellenére, hogy inkább vicces, mint drámai, mély témákat dolgoz fel spoiler. Daniel Brühl-be pedig rögtön belezúgtam, ami azóta sem múlt el.

snowden

Nem ütött akkorát, mint pár éve, de azért nem rossz, persze. A tempója szerintem lehetne jobb, és sajna a narráció is szájbarágós.

A zene viszont elviszi, a hangulata is, na meg ahogy az egész témához közelít, és megpróbálja kicsit árnyalni / feloldani ezt az egész nyugat-és keletnémet dilemmát.

BlackSwan 

A filmet még középiskolás koromban láttam, amikor a német tanárnőnk ezt választotta, hogy kicsit gyakoroljuk a nyelvet. Az alkotás jól ábrázolja az adott korszakot, és sok nehézség elé állítja a családot, akik mind az anyuka kedvéért egy „színházat” hoznak létre. Nehéz ügy, de minden felmerülő problémát sikeresen megoldottak, kivéve egyet…a film végén megjelenik Lenin. Szerintem az egyik legjobb jelenet! Csakhogy a jelenség nagy bajt okoz…

VMartina

Németül volt, nem értettem belőle kb semmit. De jó volt, látszott rajtuk hogy feltétel nélkül szeretik az anyjukat.
Amúgy nem direkt néztem meg 3 Daniel Brühl filmet, teljesen véletlen volt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján