Gombos Jim és Lukács, a masiniszta (2018) 15

Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer
105' · német · kaland, fantasy 6

Gyöngyélet Földje a világ egyik legcsodálatosabb szigetországa. Békességben élnek itt az emberek, már az a néhány, aki elfér rajta. Gyöngyélet Földje ugyanis olyan kicsi, hogy királyának, Háromnegyedtizenkettedik Alfonznak nagy gondot okoz az esetleges túlnépesedés. Egy napon egy fekete bőrű… [tovább]

magyar

Szereposztás

Henning BaumLukács
Solomon GordonGombos Jim
Thomas FritschMesélő (hang)
Kao ChenminMandala császára
Eden GoughPing Pong
Leighanne EsperanzateLi Si hercegnő
Uwe OchsenknechtHáromnegyedtizenkettedik Alfonz
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 55


Kiemelt értékelések

Luna

Kicsit unalmas,kicsit kiszámítható, de Michael Ende fantasztius mesélő, és A sátánármányosparázsvarázs­pokolikőrpuncspancs­lódítóbódítóka-ból is nagyon szívesen megnéznék egy ilyen filmet.

Lulu23 

Ende egyedi mesevilága az egész filmet elvarázsolja. Érdekes, hogy az alapul szolgáló könyvet nem olvastam korábban, de a történet közben ráismertem a német mesélő stílusára.
A sokszor abszurd, néhol blőd de mégis gyermekien leegyszerűsített valóságtól elrugaszkodások inkább szórakoztatóak, mint zavaróak. Az a mókás alapelve az egész történetnek, hogy a világban számos varázslat és csoda van, ha pedig a természet törvényei mást diktálnának, akkor át kell írni a törvényeket. A vonatnak nem szab korlátot a lefektetett sín iránya, a távoli országok népe nem csak kultúrájukban, hanem biológiai megjelenésükben is egzotikusak, a lakatlan világvégi helyeknek pedig miért ne lehetne az a varázsa, hogy pont ellentétesen működnek a fizika törvényei.
A látványvilága nagyon szép, mind a vizuális effektek, mind a látványtervezés, mind a vágások vonatkozásában élvezetes élményt nyújt.
A színészi játékok idézik a vásári komédiát, ahol kontrasztosak ugyan a karakterek, de a színészek mégis komolyan veszik a saját szerepüket, ezért nem csap át ripacskodásba a játékuk.
Legvégül pedig az nyújtott igazi élményt, hogy német filmet láthattam közönségesség és alpári humor nélkül.
Szórakoztató, szombat délelőtti gyerekmese. Egész jól idézte a ’80-’90-es évek ifjúsági filmjeit.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján