Gengszterek fogadója (2000) 66

Flickering Lights · Blinkende lygter
109' · svéd, dán · akció, vígjáték, krimi 16

Négy koppenhágai bűnöző lelép egy nagyobb összeggel, azzal a céllal, hogy külföldre meneküljenek. Egy kis falu határában lévő elhagyatott, romos egykori vendéglőben kénytelenek meghúzódni. A film ezután egyrészről felfedi a szereplők determinisztikus gyerekkorát, másrészről megmutatja azt, hogy… [tovább]

Szereposztás

Mads MikkelsenArne
Ulrich ThomsenPeter
Nikolaj Lie KaasStefan
Sofie GråbølHanne
Søren PilmarkTorkild
Iben HjejleTherese
Ole ThestrupAlfred

Kedvencelte 11

Várólistára tette 43


Kiemelt értékelések

Emerson 

Csak azért nem max. pontszámos, mert az Ádám almái azért jobb volt ennél. De cseppet sem voltak normálisabbak itt sem. Azért újfent megállapítottam, hogy Dániában nem egy életbiztosítás sem gyereknek, sem állatnak lenni…

Lunemorte 

Alapvetően poénos ez a film némi gyerekkori traumával és idétlen párbeszédekkel. A történet üzenete jó, de a megvalósítás eléggé gagyi és leginkább értelmetlen. (Ha bármelyik filmben értelmetlenül gyilkolásszák lefele az állatokat, az mindig feldühít…) Volt egyfajta gyerekkori trauma, ami emlékeztetett a sajátjaimhoz és azóta, hogy láttam ezt a filmben, kissé befordultam….
A történet pár haverról szól, akik együtt nőttek fel, mindegyiknek van valami sötét folt a múltjában és ezzel a fajta bemutatással így kicsit jobban megérthetjük, hogy miért olyanok, amilyenek.
Vajon mi a fontosabb, a haverok vagy a család? És ha eleged van már, van-e önkontrollod? Vagy dühöngő őrültté válsz? Van-e esély újra kezdeni valamit és belevághatsz-e valami újba bármikor? Van-e ennek értelme? Ezekkel a kérdésekkel és ezekkel a tönkrement életekkel foglalkozik ez a film.

dulkap 

Jól indul a film, de aztán ellaposodik és igazából nem történik semmi érdekes. Sokkal groteszkebbre és humorosabbra számítottam, ahogy a film indul, de aztán egy átlagos drámává alakul. A színészek kiválóak benne, ám a karakterek kicsit kidolgozatlanok. Nem rossz film, mert van benne fantázia, csak én többet vártam.

darkfenriz

Amikor 4 emberi sors széttéphetetlenül összefonódik. És bár nem a jó utat választják, egymás mellett kitartanak, jóban-rosszban együtt élik túl az élet nehézségeit. Még egy eszkimó is képbe kerül, aki igazából norvég. És irány a csotrogány Ford furgonnal a határ. Időközben persze átértékelődik Barcelona, jó itt az erdőben is, ahol a Villogó Fények kísérik a felismerés útját. Mert nem jobb-e megállapodni és akarni jobbá válni, mint szüntelen a túlélésért hajszolni a pénzt?
Sajnos 1-2 jelenet miatt nem tudok magasabb pontszámot adni, nálam az állatok céltalan legyilkolászása nem a humor kategóriája, szépítsük akárhogy is a dolgot. Mads Mikkelsen full őrült, de a többiek se százasok, nem beszélve a kattant vadászról. A végén úgy tűnik minden a legnagyobb rendben, bár főzni nem tanultak meg a drága vendéglátók…

Chris90

Le sem tagadhatná a rendező, hogy az ő nevéhez köthető a zseniáli Ádám almái, mert ez a film gyakorlatilag mindenben annak az előfutára, ennek megfelelően sajnos jóval gyengébb is. Persze, a színészek (főleg Mads Mikkelsen meg Nikolaj Lie Kaas életműve) meg a direktor személye miatt szinte kötelező megnézni, de bizony ez mai szemmel már kissé elavult, meg csak nem tudunk szabadulni attól az érzéstől, hogy ezt a sztorit hasonló köntösben, részint ugyanezekkel a sztárokkal már láttuk egyszer.

rocketdog 

A felütés után sokkal többet vártam a filmtől, de csalódás lett belőle.
A karakterek nem különösebben érdekesek, színesek, de legalább a gyerekkori történetüket megismerve érthetővé válik, hogy miért lettek antiszociálisak, hogyan találtak egymásra, és miért tartanak ki egymás mellett minden balhéban. Valóban brutális csomagot hozott mindegyikük otthonról, ezek a káros mantrák aztán meghatározzák minden döntésüket később. Én nem láttam a karakterfejlődést, a jó útra térést is pont ugyanúgy csinálták, mint azelőtt minden mást.
Van benne néhány merészebb jelenet (pl a tehenekkel), de lehetett volna groteszkebb. Vagy csinálhattak volna sokkal súlyosabb drámát, a háttértörténet adott volt. Egyszerűen túl sok minden akart lenni, miközben mindenből csak egy közepest hozott.

Shinzo 

Remek kis film volt, leginkább szórakoztató. Mindig is kedveltem a négybalkezes rosszfiúkat, akik aztán megjavulnak :)) Jó kis szereplőgárda volt, és kellemes kikapcsolódás.


Népszerű idézetek


Hasonló filmek címkék alapján