Garfield (Garfield 1.) (2004) 209

Garfield: The Movie
77' · amerikai · vígjáték, fantasy 12

Garfield számára az élet nem is lehetne tökéletesebb. Minden nap ledobja magát a fotelba a tévé előtt, nekilát a lasagna-lakomának, és közben szívja imádott gazdája, Jon vérét. Azután egyik nap Jon beállít egy szeretnivaló, édes és butuska kutyával. A talpraesett macska először életében nem… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Breckin MeyerJon
Jennifer Love HewittLiz
Bill MurrayGarfield (hang)
Stephen TobolowskyHappy Chapman
Evan ArnoldWendell
Mark Christopher LawrenceChristopher Mello
Daamen J. KrallKutya-show házigazdája
Eve BrentMrs. Baker
Michael MonksHopkins sintér
Vanessa ChristelleMiss Ace Hardware

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 12

Várólistára tette 16


Kiemelt értékelések

Traclon

Hogy tehették ezt meg Garfielddal?!
…és Jim Davis vajon hogy adhatta hozzá a nevét?!
…és én hogy voltam képes végignézni?!

1 hozzászólás
Andro 

Nekem kifejezetten tetszett. Ugyan nem adja vissza a rajzfilm és a képregény hangulatát, de szerintem nem sikerült rosszul. A poénok működnek, a történet élvezetes, a színészi játék sem olyan rossz. Már sokadig újranézésem ez a film.

MrsCumberbatch 

Az eredeti sorozatot nem lehet felül múlni, de ez a film is nagyon jó lett. Mondjuk kicsit elfogult vagyok, mert Garfield a lélek-állatom. Az a vigyor a nagy rombolás után, mindent visz. :))

Alexandra

Maradok a képregénynél. Vagy esetleg a rajzfilmnél. de ez semmiképp.

Blissenobiarella 

Nekem ez nem Garfield, és kikérem magamnak, hogy ezt csinálják a gyerekkorommal. Kedves szülők, inkább nyomjátok a gyerek kezébe a képregényeket, legalább lesz humorérzéke!

11 hozzászólás
Rebane 

Ez a film nagyon tanulságos volt: ha megnézel egy filmet a moziban, egy trailert nézz meg azért előtte…
Mi abból indultunk ki a haverral, hogy a Garfield képregényeken nőttünk fel, ergo a film nem lehet sz@r. DE! Sikerült nekik, összehozták, hogy egy családi kis film legyen a cinikus macskás képregényből…
Rajtunk kívül csak a hétvégi apukák voltak a moziban felnőttek…

Lilla99 

Nem tudom miért van ennyi rossz értékelés róla. Persze azt megértem, hogy az eredeti képregény és sorozat után teljesen más a film, de én akkor is nagyon imádom. Rengeteg vicces jelenet van benne, szerintem Garfield ugyanúgy hozza a szokásos formáját, ahogy szokta.Akárhányszor meg tudom nézni, és mindig hangosan nevetek rajta. Mára már ott tartok hogy a szöveg felét biztosan tudom fejből. Amit viszont soha nem értettem az az, hogy spoiler. Bár a sorozatban is így van, de akkor is. Kedvenc jelenetem amikor Odie táncol, meg úgy alapjában a versenyen lévő jelenetek. Azokon rengeteget tudok nevetni. Összességében hatalmas kedvenc ez a film.

kiruu 

Ahogy elkezdtem nézni visszajöttek a régi emlékek. Nem volt ez rossz. Az animált Garfield kicsit régi, és nincs súlya, de ettől függetlenül jól szórakoztam rajta.

Remake

A macskák közül őt kedvelem egyedül az egész világon.

Gothic01 

A mesének a szintjét nem ugorja meg, – és itt a valódi, rajzolt mesére gondolok, nem pedig az újabb, számítógépes animációval készített verziójára – de ez nem is volt se most, se a korábbi megnézéseikor se elvárás a film irányába, ugyanis az a Garfield utolérhetetlen. Gyerekként én, a notórius korán kelés gyűlölő hétvégénként zokszó nélkül és örömmel felkeltem, hogy megnézzem a Garfield Show-t az RTL-en, pedig sokáig az elsők között adták a mese gyűjteményben. Ezt azon kívül egy sorozatért, a Digimonokért tettem meg, amivel szemben volt akkora a mániákusságom, hogy több spirálos vázlatfüzetet és A5-ös kis füzetet rajzoltam velük tele, mint amit bele lehetne szuszakolni egy fiókba… Úgyhogy eszem ágában se volt arra számítani, hogy a film akárcsak meg fogja közelíteni ezt a hatást – se első, se sokadik nézésre.

Ellenben, ha valaki nem akarja állandóan a rajzfilmhez és a képregényekhez méregetni, akkor igazán szórakoztató kis film, ami egy eredeti mivoltához képest személyiségében diétás változatú, ám még ilyen formában is hatalmas figura Garfieldot tár a néző elé, aki ontja magából a cinikus beköpéseket. A jelenetekhez társuló, valóságban irreális momentumokat kiollózva bármelyik ember, aki valaha macskagazda volt / most is macskagazda, felismerhet képkockákat a saját életéből. Nekem az tetszett a legjobban, hogy noha szegény kutyák nagyon primitívnek és butának voltak bemutatva, az ennek ellenére is jól kihangsúlyozta, hogy mi a különbség a kutya és a macska gazdához való hozzáállásában. Odie határtalanul boldog, amiért Jonnal lehet, igyekszik ezt a lehető legtöbbször kimutatni, meghálálni. Garfield pedig úgy van vele, hogy Jon vegye megfogalmazhatatlan léptékű megtiszteltetésnek, hogy ő ott van neki, és gondozhatja. ':D Azaz dióhéjban a kutya imádja az emberét, a macska pedig lenézi – ameddig fel nem borul az egyensúly, és úgy nem tűnik, mégse ő az egyetlen és első kedvenc.

Azt furcsálltam, hogy míg Garfield számítógépes macskaként van jelen, addig a többi állat szerepére valódi állatot választottak ki. Bizonyára azt akarták ezzel érzékeltetni, hogy Garfield mennyire más hozzájuk képest, hűek akartak lenni Garfield rajzolt külleméhez, de kevésbé lett volna „valami itt nagyon ellentmondásos, össze nem illő” hatású, ha mindenki animált, vagy Garfield szerepére is egy igazi, kövér vörös macskát választanak.


Népszerű idézetek

Sunshine 

Jon: Egy egér!
Garfield: Köszönöm, nem kérem.
Jon: Kapd el, Garfield!
Garfield: Kapd el te!

Treszka

Az ajtóm mindig nyitva áll, hogy kimenj rajta.

MrsCumberbatch 

Pasi: Úhh, neked aztán van súlyod.
Garfield: Már bocsánat, de az izom sokkal nehezebb, mint a zsír!

MrsCumberbatch 

Kimerítő ez az életmentősdi. Mikor esznek a hősök?

Sunshine 

Garfield: Úgy dorombolok, mint egy Ferrari. Vagy akár, mint egy Jaguar.

Sunshine 

Garfield: Először is megpróbáljuk mi történik, ha meghúzom ezt [meghúz egy kart és a sín átvált]
– A Boston Express átirányítva a tízes vágányra.
Garfield: Ezer bocsánat. Bostoniak, ma késni fogtok egy kicsit. És ez vajon mit csinál?
– Vigyázat Seattle…
Garfield: Kit érdekel Seattle? [tovább kapcsolgat]
– Vigyázat, ütközés veszély.
Garfield: Hölgyem, én egy bizonyos vonatot keresek. Csak meg akarom találni a barátomat. Amszterdam. Megvagy!
– Ütközés húsz másodperc múlva.
Garfield: Úgy beszélsz, mint az anyám.

Sunshine 

Garfield: Azért jövünk ki ilyen jól, mert Odie is azt szereti a legjobban akit én. Engem.

Londonna 

Megkönnyebbülten látom, hogy agyilag nem vagyunk egy súlycsoportban.


Folytatása

Összehasonlítás

Garfield


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján