Kedvencelte 5

Várólistára tette 76


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Nagyon klassz sorozat az Easy és egész kiemelkedőnek tartom a műfajában, némi méltatlankodással.
Mert nem tökéletes. Ó, nem ám.
Rögtön bele is kötnék pár dologba, mert az, hogy klassz, egész jó ítélet a mai sorozat-túlcsordulás közepette.
– Feminista, ezt első ránézésre nem tudtam megítélni, csak a harmadik, negyedik rész környékén. Nem csak feminista, hanem igazán feminista. A maga szokványosan eltúlzott módján spoiler, kár, hogy szemforgató szmájlit nem tudok ideírni, de sokszor felvettem ezt az ábrázatot a nézése közben, miközben nagyokat is röhögtem az erőlködésen. Sokan bizonyára elkerekedő szemekkel néznék, hogy merek ilyet leírni: hát ha feminista, akkor csak előre, hajrá, minél feljebb, nem? Én is nőből vagyok, én is azt gondolom, hogy a feminizmusnak van létjogosultsága, csak a filmben, kérem, a feminista úgy lesz beteljesedett személyiség, hogy tönkretesz egy másik individuumot, és felkapaszkodik a hátán. És nem csak a férfiakról beszélek – szegények; az egyetlen épkézláb karakter az első és az utolsó részben tűnik fel, az is szerencsétlen sorsú, pedig a legjobb $@!#% az egész sorozatban, a többiek ilyen… Joe Swanberg által megálmodott aranyszálon lelógatott, kihímzett, fancsali képű bábocskák csupán. Ha pedig nem a fancsali képről lehet őket felismerni, akkor arról, hogy átestek a ló túlsó oldalára és egy a nőkről tudomást nem vevő, eltaposó entitás alakjában jelennek meg a színen. Én nem gondolom, hogy ennyire rossz a helyzet és nem értem, mit akart az esetlen, egy szemszögből megítélt és megkreált férfi karakterekkel, akik a legtöbb helyen konkrétan ki vannak herélve. Mivel az Easy minden szempontból egyébként tízpontos, emiatt az ordas hibája miatt sokat gondolkodtam rajta, hogy 7 vagy 8, de mivel a lezárása és a karakterek nagy része, a témához való nyers és meghitt hozzányúlása kiemelkedő(nek tűnik számomra), mindenképpen 8 és nagyon is ajánlós, mert a feminizmust nagyon fontos irány-elvnek tartom.
További nagy előnye, hogy az Easy női karakterei nagyrészt kimondottan szerethetők, a fent leírtak ellenére és szembeállítva azzal. Bár tudnék olyan hölgyet mutatni, akit az életben én hatalmas, kétszeres ívben elkerülök, azért az ő szemszögét is igyekeztem be,- és elfogadni, illetve empatálni ebben a szituban a karakterrel. (ok, tudom, nem létezik ez a szó, de most.. érthető a lényege, még érthetetlenségében is).
(Kedvenc szereplőim és) a legtöbb mondanivalóval nekem Jo és Grace karaktere lett felszerelve, de a többiektől is nagyon sokat tanultam.
Az Easy maradéktalanul beteljesíti a küldetését: felnyit olyan dobozokat, aminek a mélyén kimondatlan dolgok porosodnak, s amelyekért azért kár, mert sokkal nagyobb a jelentőségük, mint amennyire mi emberek hajlandóak vagyunk ezekkel foglalkozni. Fontos szerepe továbbá, hogy új megvilágításba, őszinte és nyers beszéd alá helyez olyan szándékot, vágyakat, tetteket, amelyek sok helyen még mindig (szánalmas módon) tabuként vannak felírva a nagy táblára.
Nézzétek! Úgyis talál mindenki szerethető karaktert benne. Ráadásul vicces is, a zenéje is kitűnő (kb. végigshazamoztam). Jó volt, örülök neki, hogy elkészült és megnézhettem.

6 hozzászólás
csokidani 

Harmadik evad is annyira szeretheto volt, mint az elozoek. Annyira szeretheto az egesz, az osszes banda benne. Hianyozni fog.

Imadtam.
Nagyon.
Tenyleg nagyon easy az egesz. Minden resz kulon sztori, de idonkent visszaternek szereplok, parok, sztorik. Rettentoen szeretheto az egesz. Sulyosabb es kevesbe sulyos dologok habkonnyuen, emeszthetoen eloadva. Tokeletes levezetes egy nap vegen megnezni 1-2 reszt, chill, mosoly, nevetes, konnyedseg,joleses.

Szerettem.

exceptwhen

Nagyon emberi: a karakterek, az érzelmeik, a hibáik, a vágyaik, a gondjaik, a döntéseik,a félelmeik. Annyira különbözőek vagyunk, annyira sokszínűek. Szeretem ezt a sorozatot. Szeretem magunkat.


Népszerű idézetek

Ascyra 

Tudd, hogy ez nem rólad szól. Tudom, hogy ez szar érzés, mert nincs annál személyesebb, mint amikor a szeretett ember valami másra vágyik, de ez róla szól. Az ő szükségleteiről. Ha azt mondod: picit egyedül kell lennem. Nem azt jelenti, hogy távol kell lennem tőled, hanem azt: szükségem van rá, hogy egymagam legyek.

Az ő szükségletei nem téged minősítenek. És nem azt, hogy ki nem vagy és mit nem teszel.

Ascyra 

Grace: Úgy értem, van egy kempingfelszerelés a garázsban, amit kb. 10 évente használunk. És vannak az utcán hajléktalanok, akik hasznát vennék a sátornak, de nem adjuk oda. Csak úgy van, mert a miénk. És hogy mondhatnánk, hogy a mennybe jutunk és hogy vallásosak vagyunk, és keresztények, ha nem is gyakoroljuk, amit Jézus tanít nekünk?


Hasonló filmek címkék alapján