Dolores Claiborne (1995) 45

132' · amerikai · dráma, krimi 18

Dolores Claiborne (Kathy Bates) kemény munkával, házvezetőnőként keresi a kenyerét. Lánya, Selena (Jennifer Jason Leigh), akit Dolores 15 éve nem látott, egy New York-i magazinnál dolgozik újságíróként. Egy napon Selena különös küldeményt kap faxon: egy bangori újság cikkének másolatát, mely egy… [tovább]

Képek 4

Szereposztás

Kathy BatesDolores Claiborne
Jennifer Jason LeighSelena St. George
Christopher PlummerJohn Mackey detektív
John C. ReillyFrank Stamshaw rendőr
David StrathairnJoe St. George
Judy ParfittVera Donovan
Ellen MuthSelena fiatalon
Bob GuntonMr. Pease
Eric BogosianPeter
Roy Cooperügyész

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 45


Kiemelt értékelések

Kornel_Wolfe 

Erős fenntartásaim vannak a King-adaptációk iránt, a filmek ritkán tudják visszaadni a Mester könyveinek pszichológiai mélységeit, a kingi atmoszférát, így a Dolorest is csak tologattam hosszú ideig, aztán meg is feledkeztem róla.
Most sajnálom, hogy idáig vártam vele. Kathy Bates úgy száz éve a kedvenc színészem (mióta láttam a Tortúrát), és Dolores megrázó sorsa az ő tolmácsolásában annyira felkavart, hogy most sem tudok másra gondolni, mint hogy ez a színészóriás mennyire csodálatos volt ebben a szerepben is.
Dolores lányát meg hogy gyűlöltem eleinte! Mondanám, hogy megértem, mert gyerekként szörnyű dolgokon kellettt keresztülmennie, de nem mondom, annyira életidegen tőlem az általa választott feledési forma, ez a fajta könnyebbik út. Jennifer Jason Leigh eszméletlen jó volt ebben a szerepben, mint ahogy Christopher Plummer a buldogéban, de ő ugye miben nem (és most miatta újra kell néznem A muzsika hangját *-*).
Könyvben szerettem anno a Dolorest, kőkemény sorsdráma King-módra, a film pedig remek adaptáció, ennél jobban talán csak az Állj mellém! tetszett. Dolores is újranézős.

mvancsika 

Az egyik legjobb Stephen King adaptáció. Igaz, a könyvet is nagyon szeretem, többször olvastam már. A rendező kapott egy jó alapanyagot és szerencsére ügyesen nyúlt hozzá.
Tetszik, hogy lassan csordogál a történet, nem rohan előre, nagyszerűen felépített, remekül ábrázolja Dolores többi szereplővel való viszonyát. Az idősíkok ábrázolása képileg remekül lett megoldva.
Kathy Bates nagyszerű, mintha rá írták volna a szerepet, és mellette Jenifer Jason Leigh játéka is figyelemre méltó.

rikata88

Őszintén, akkor jöttem rá, hogy egy Stephen King adaptációt látok, amikor az elején kiírták a nevét (nem szoktam utánaolvasni a filmeknek, hogy izgalmasabbak legyenek). Máris izgatottabb lettem, hiszen King munkáit imádom, kell hozzá egy hangulat, és ezt el is találták remekül nyújtotta a képvilág kis sziget borongós auráját. Ahogy pedig az időben ide-oda léptek, azt is nagyon ügyesen megoldották.
A történet izgalmas volt, és bár ki lehetett következtetni a végét, nagy meglepetést nem okozott, de attól függetlenül lekötötte a figyelmemet a szálak kibontakozása.
A színészek közül természetesen Kathy Bates szerepét tudom kiemelni. Nagyon szeretem a filmjeit (most kezdek egyre többet nézni tőle, és valami zseniális színésznő, kár, hogy nem találtam rá hamarabb). Annyira ügyesen játssza a karaktert, a meglepetést, a fájdalmat, a csepp kis örömöt…
Ha más nem, de miatta mindenképpen érdemes újranézni a filmet.

Drucocu

Elsőre misztikusnak, izgalmasnak tűnt, de túl gyorsan kitaláltam mindent. Alapvetően jó történet, csak túl nyilvánvaló. Számomra egyszer nézős film, de egyszer mindenképp látni kell.
Ja, és tetszett a napfogyatkozás, meg a vörös égbolt. :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján